cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior világbajnokság: Horvátországban készülnek a fiúk!

2021. augusztus 14. 9:26

A prágai vb-re készül Cseh Sándor szakmai irányításával a 2001-es válogatott, szombatig a horvátokkal gyakorolnak, gyakoroltak a fiúk. A jövő hét elején az utazókeret is meglesz.

„Csütörtökön érkeztünk, szombatig itt vagyunk Horvátországban. Vasárnap lesz egy nap pihenője a csapatnak, majd hétfőtől folytatjuk a munkát" - mondta kérdésünkre Cseh Sándor utánpótlás szakmai igazgató. - Feszített a tempó, de nagyon örülünk ennek az edzéslehetőségnek, hiszen nehéz helyzetben indulunk neki a vb-nek, konkrétan a COVID miatt egyetlen felkészülési mérkőzést sem tudott játszani a válogatott. Sőt, a 2001-es korosztálynak így együtt egyáltalán nem volt nemzetközi mérkőzése. Ez a három nap ezért is volt nagyon fontos."

A FINA pénteken reggel elküldte a hivatalos programot és információkat a csapatoknak a prágai világbajnokságról. Ismert, hogy a vb-t eredetileg Buenos Airesben rendezték volna meg, az argentinok azonban lemondták a szervezést, így került „közelebb" a torna, amelyen 18 válogatott vesz részt (az ausztrálok például nem).

Könnyű csoportban van a magyar csapat, de csoportgyőzelem esetén a négy közé jutásért már értelemszerűen erősebb rivális érkezhet.

A tornát buborékrendszerben rendezik, ugyanakkor lehetnek nézők a mérkőzéseken a prágai Swimming Complex Podolíban.

A junior világbajnokság csoportjai:

A-csoport: Olaszország, Horvátország, Üzbegisztán, Oroszország, Argentína
B-csoport: Spanyolország, Szerbia, Egyesült Államok, Szlovákia, Csehország
C-csoport: Brazília, Magyarország, Németország, Egyiptom
D-csoport: Görögország, Kazahsztán, Dél-Afrikai Köztársaság, Montenegró

podoli-ps.jpg A magyar válogatott programja:

Augusztus 29., vasárnap, 12:00: Brazília-Magyarország
Augusztus 31., kedd, 19:30: Magyarország-Németország
Szeptember 1., szerda, 15:00: Egyiptom-Magyarország

A csoportgyőztesek egyből a nyolc közé kerülnek.

Szeptember 3-án a C-csoport győztese az A-csoport 3. helyezettje és a D-csoport 2. helyezettje mérkőzésének győztesével játszik a négy közé jutásért. Ez adott esetben az orosz/olasz/horvát hármas egyike és a görög/montenegrói duó egyike lehet.

Az elődöntőt 4-én, a döntőt 5-én rendezik.

A juniorválogatott kerete:

Korom Dániel (Vasas), Gyapjas Brendon (FTC) - kapusok

Aranyi Máté (UVSE), Gábor Lőrinc (KSI), Bozó Péter (Szentes), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (UVSE), Konarik Ákos (Szolnok), Bóbis Botond (Vasas), Szeghalmi Zsombor (Szolnok), Nyíri Balázs (FTC), Batizi Benedek (BVSC), Molnár Erik (UVSE), Szabó Bence (FTC), Kevi Bendegúz (Honvéd), Mészáros Mátyás (BVSC), Szalai Péter (KSI)

A felkészülés kezdetekor 21 fő volt ott a keretben, akkor még Danka Benedek (KSI), Sziládi Kristóf (OSC), Vámosi Bertold (UVSE) és Pető Attila (KSI) is a csapattal dolgozott.

Vízilabda hírek
Utánpótlás
juniorválogatott