cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tokió 2020: most kell a mentális erő - előre a bronzért!

2021. augusztus 6. 19:07

Női válogatottunk magyar idő szerint reggel 6:40-től az Orosz csapat ellen ugrik medencébe, hogy megszerezze a magyar női vízilabdázás első olimpiai érmét. A finálét, a Spanyolország-Egyesült Államok összecsapást ezt követően rendezik.

„Éremét jöttünk, meg kell szereznünk!"
 
Pénteken már ez, csakis ez lebegett a szemük előtt női válogatottunk játékosai előtt, avagy ahogy ilyenkor lennie kell, félretették a spanyolok elleni elődöntőt. Miként Bíró Attila fogalmazott: „Természetesen fáj az elődöntős vereség, ugyanakkor nem rágódhatunk sokáig rajta, hiszen ott tornyosul előttünk egy újabb feladat. Amelyet, ha sikerrel vívunk meg, mosolyogva térhetünk majd haza."
 
Kétségtelen, sok, nagyon sok függ ettől a kora délutáni meccstől (magyar idő szerint 6.40-kor kezdődik!), hiszen a csapat a magyar női vízilabdázás első olimpiai érmét akarja megszerezni. Hogy mennyire megérdemelné a szakág, és persze maga ez a csapat, mondani sem kell - mindazonáltal a másik oldalon ott lesz az Orosz csapat, amellyel a csoportmeccsek során 10-10-es döntetlent értünk el.
 
A pillanatnyi forma dönt majd?
 
„Természetesen, hozzátéve, hogy ezt a pillanatnyi mentális állapot jelentősen befolyásolja. Biztosa nehéz csata lesz, de a céljaink teljesen egyértelműek. Viszont fontos, hogy higgadtak maradjunk, és visszatérjünk a hollandok ellen mutatott játékhoz. Azaz azt várom, hogy mindenki hozzátegye a magáét a közöshöz, akkor révbe érhetünk" - egészítette ki Bíró Attila, aki a csütörtöki vereséget követően stábjával természetesen sok energiát fordított a mentális felkészítésre.
 
„Éremét jöttünk, meg kell szereznünk!"
 
Mi mást kívánhatnánk, minthogy így legyen!
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Női vízilabda
2021. augusztus 7., szombat - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)
A 7. helyért
2.30:
 Kína-Kanada
Az 5. helyért
4.00:
 Hollandia-Ausztrália
Az 3. helyért
6.40:
 Magyarország-Orosz csapat
Döntő
9.30:
 Spanyolország-Egyesült Államok
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
tokio2020