cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Tokió 2020: Várják a bemutatkozást, Szilágyi Áron mentális ereje a példa

2021. július 25. 13:42

Hétfőn, magyar idő szerint 8:30-tól női válogatottunk is megkezdi szereplését az olimpián: az ellenfél a NOB döntése miatt az orosz csapat néven induló rivális lesz, amely természetesen egyenlő az orosz válogatottal. Bíró Attila elmondta, mindent munkát elvégeztek, kezdődhet a játék!

Mint a versenylovak, akik vágtatnának már, de még visszatartják őket. Valahogy így érzik magukat női válogattunk játékosai, akik a hollandokkal együtt azt a két csapatot alkotják, akik még nem mutatkoztak be itt, Tokióban.
 
De most már nincs ez messze, hiszen helyi idő szerint hétfőn 15:30-tól (otthoni idő szerint 8:30) az orosz együttes ellen átesnek a tűzkeresztségen!
 
„Várjuk, nagyon várjuk a bemutatkozást, hiszen az elmúlt napok edzései afféle kényszeredzések ilyenkor - vallotta be Bíró Attila az esti edzést követően. - Nincs már ekkor nagy terhelés, de muszáj edzeni, hogy a legfontosabb pillanatokban, a végjátékban a lehető legjobb állapotban legyünk. Ezzel nem azt mondom, hogy a csoportmeccsek nem fontosak, ugyanakkor mindenki tudja, mikor kell majd a legjobb formát mutatni."
 
A csapat szombaton a bemelegítő medencében tartott edzést követően két negyedet látott a helyszínen az orosz-kínai összecsapásból (Prokofyeváék 18-17-re nyertek), így friss élménye lehet mindkét riválisról. Persze a szövetségi kapitány gyorsan hozzátette: „A kínaiakkal egyelőre semmit sem törődünk, a fókuszban csak és kizárólag az oroszok vannak! Nyilván ismerjük őket, miként ők is bennünket, sok meglepetés nem érheti egyik csapatot sem. Az első meccsük egyáltalán nem tetszett, lehet, hogy a 35 gól miatt semleges szemmel szórakoztató volt a parti, szakmai szemmel sokkal kevésbé. Biztos vagyok benne, hogy ennél csak jobban játszanak majd, és a védekezésük markánsabb lesz. A statisztikák is arra engednek következtetni, hogy kiegyenlítettek az erőviszonyok, szóval biztos, hogy nagy csata lesz."
 
Bíró Attila friss tokiói példával is igyekezett tüzelni a lányokat. Szilágyi Áron győzelme téma volt a csapatot belül, a kapitány beszámolója szerint van mit lesni a háromszoros olimpiai bajnoktól nekik is. „Áron mentális erejét példaként állítottam a játékosok elé, nagyon bízom benne, hogy valami hasonlót tudunk majd felmutatni csapatszinten, mint legendás vívónk."
 
A magyar női válogatott olimpiai kerete

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi-Nagy Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot.)
 
XXXII. Nyári Olimpiai Játékok, Tokió
Női vízilabda
Július 26., hétfő
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ - magyar idő szerint (Tokióban 7 órával előrébb járnak)
A-csoport

11.20: Ausztrália-Hollandia
12.50: Spanyolország-Kanada
B-csoport
07.00: Egyesült Államok-Kína
08.30: Orosz csapat-Magyarország
 
OLIMPIAI STATISZTIKA (Pucz Péter gyűjtése)
 
2004 Magyarország-Oroszország 8-9                                                  
2008 Magyarország-Oroszország 11-12                                             
2012 Magyarország-Oroszország 11-10                                             
2016 Magyarország-Oroszország 12-12                                              
 
Mérleg - Magyarország 
1 győzelem         1 döntetlen        2 vereség            42-43

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila