cover image
Szövetség

Közeleg a kapusképzést segítő konferencia első állomása!

2020. október 8. 9:36

Ahogyan arról beszámoltunk, az MVLSZ Utánpótlás Bizottsága 10 hónapos konferenciát kezd október 17-én, amelynek alapvető célja, hogy segítse a klubokat a sportág egyik legfontosabb posztjának megfelelő képzésében.

Székely Bulcsú, az Utánpótlás Bizottság elnöke szerint minden olyan klubnak hasznos lehet a részvétel a szakmai összejövetelen, ahol nincs mód és lehetőség minden korosztályban külön kapusedző foglalkoztatására. De nemcsak nekik, hanem mindenkinek érdemes részt venni a szakmai tanácskozáson, hiszen az is cél, hogy egységes legyen a magyar kapusutánpótlás képzése, a válogatottak pedig segítsék a klubok munkáját és kialakuljon egy előremutató szakmai párbeszéd.

A szakmai anyagon elsősorban az utánpótlás-válogatottak kapusedzői, így Bisztritsányi Dávid, Kardos István, valamint Bóta Krisztián dolgoznak majd, de felkérték szakmai felügyeletre Mátéfalvy Csabát, Gergely Istvánt és Kósz Zoltánt is.

Fontos, hogy az első két fórumra az edzőket, a szakembereket várják, leginkább azokat, akik ténylegesen a kapusokkal foglalkoznak a kluboknál.

Érdemes minél hamarabb regisztrálni a konferenciára, ezt a zoltan.toth@waterpolo.hu email-címen lehet megtenni.

Bővebben a konferencia-sorozatról itt írtunk korábban.

Az első alkalom időpontja: október 17., 14 óra
Helyszín: Testnevelési Egyetem

Szövetségi hírek