cover image
Egyéb

Gyertyagyújtás Dorogon, Györe Lajos emlékére

2020. augusztus 10. 12:24

A mesteredző életének 73. évében hunyt el.

Emlékére hétfőn, 20 órától gyertyás megemlékezést tartanak Dorogon, a Nipl Stefánia Uszodában!

Ahogyan korábban emlékeztettünk rá, Györe Lajos mesteredző játékosként a BVSC, a Postás, a Vörös Meteor Izzó és az FTC szolgálatában állt, utóbbi klubbal KEK-győzelmet is ünnepelhetett. 1978-ban kezdett edzősködni a Vasas Izzóban, majd a Budapesti Spartacus és a OSC férfi OB I-es csapatoknál, ahol olyan játékosoknak volt edzője, mint dr. Magas István (közgazdász professzor), Tóth Imre, valamint dr. Sudár Attila olimpiai bajnok.

16 évig irányította a BVSC női együttesét, minden évben dobogós helyezést ért el a csapattal, négyszer bajnok lett. Legnagyobb nemzetközi sikereit a Domino BHSE POLO csapatával érte el: 2006-ban LEN-kupát nyert, 2007-ben megnyerte a Nemzetközi Szuperkupát. 1993-tól 2005-ig a Magyar Vízilabda Szövetség női utánpótlás vezetőedzője volt. Az ifjúsági- és juniorválogatottal Európa-bajnokságokon és világbajnokságokon több dobogós helyet is elért.

2000-től 2004-ig a felnőtt női válogatott felkészülését is segítette, dr. Faragó Tamás mellett dolgozott, és ért el a csapattal Európa-csúcsára a felejthetetlen 2001-es hazai kontinensviadalon, de ott volt a kispadon a 2002-es Világkupa-győzelem, és a 2001-es vb-ezüstérem során is. Válogatott játékosok sorát nevelte, részt vesz a sportág edzőképzésében is, Dorogon, az Új Hullám egyesületben (amit csak második otthonának nevezett) gyerekeket tanított, illetve a masters világeseményeken a „régi nagy csapatot” vezette, nyert velük 2017-ben vb-t, 2018-ban pedig Eb-t.
Vízilabda hírek
györe lajos