cover image
Egyéb
Utánpótlás

A BVSC nyerte a Szívós István Gyermek Kupát

2020. augusztus 4. 17:24

A döntőben a Vasas csapatát győzték le a zuglóiak, megérdemelten. A bronzérmet a Pécs szerezte meg.

A Hajós Alfréd Sportuszoda 50-es medencéje fogadja a héten a korosztályos nyári kupák legjobb négy csapatát. Kedden a legkisebbekkel kezdődött a négyes döntők sora, a Szívós István Országos Gyermek Kupa első elődöntője kifejezetten izgalmas volt, a BVSC csak a végén tudta eldönteni a találkozót, jóllehet már 6-1-re is vezetett a második negyedben. A Pécs 9-9-nél egyenlített, majd hárommal elhúzott ismét a zuglói csapat, hogy aztán mégis izgalmas legyen a vége. 14-13 után volt esélye a pécsieknek egyenlíteni, de ez elmaradt, Tátrai Tamás pedig 1 másodperccel a vége előtt végleg eldöntötte a mérkőzést.

Nagy előnyt dolgozott ki a Vasas is, egy negyed alatt 8-1-es előnyt épített fel (8-0 is volt már), de aztán alaposan fordult a kocka (igaz, sokat cserélt, forgatta csapatát Kovács Róbert), és 9-9-nél már egyenlített az Eger. A 4 gólos Básity Milán és az 5-ig jutó Tóth Martin góljával megnyugodott a Vasas, és behúzta a második elődöntőt.

A vesztes Eger számára kevés idő maradt a pihenésre, gyorsan jött a bronzmeccs és ez meg is látszott, fáradt volt a csapat. 12-0 állt az eredményjelzőn a Pécs javára a félidőben, végül 10 góllal nyertek a pécsiek, akik így érmesek lettek.

A bronzérmes Pécs csapata

A bronzérmes Pécs csapata

A döntőre kicsit alábbhagyott a szikrázó napsütés, kellemesebb volt az időjárás, a meccs pedig egy idő után sima lett, a BVSC - amely többet tudott pihenni - meggyőzően játszott, és megnyerte a találkozót, a Vasasnak jutott az ezüstérem.

A sorozat gólkirályát is részben a BVSC adja, hiszen Balogh Botond 24 gólig jutott öt mérkőzésen, ugyanígy tett az egri Lugosi Csongor is.

Az ezüstérmes Vasas

Az ezüstérmes Vasas

Az utánpótlástornák döntői szerdán az ifik küzdelmeivel folytatódnak, csütörtökön pedig a serdülők következnek.

watch?v=a7PMgyrqphE&feature=youtu.be Szívós István Országos Gyermek Vízilabda Kupa

Elődöntők:

PSN Zrt. Sportiskola-BVSC-Zugló 13-15 (1-4, 3-3, 5-3, 4-5)
Gólszerzők
: Holl 6, Boskovic 4, Krutki, Imre, illetve Balogh B. 7, Tátrai 5, Simon, Bakulya, Szabó L.

ZF-Eger-Vasas SC (1-8, 4-1, 4-1, 3-4)
Gólszerzők:
Ponyi, Rónai 3-3, Lugosi 2, Dávid, Kapás, Papp, Girhiny, illetve Tóth M. 5, Bebők B., Básity 4-4, Vadas

A bronzmérkőzésen:

PSN Zrt. Sportiskola-ZF-Eger 16-6 (6-0, 6-0, 2-4, 2-2)
Gólszerzők
: Boskovic 4, Krutki 3, Holl, Tóth A. 2-2, Gaál, Vasvári, Nagy Z.

A döntőben:
BVSC-Zugló-Vasas SC 16-7 (3-2, 4-0, 3-3, 6-2)
Gólszerzők
: Balogh B. 5, Doroszlai, Bodóki, Ladányi 2-2, Tátrai, Szőke, Kiss B., Bakulya, Szabó D., illetve Bebők B., Tóth M. 2-2, Török, Pleva, Vadas
Vízilabda hírek
Utánpótlás