cover image
Egyéb

Újszilváson jól halad a tanuszoda építése

2019. december 11. 17:23

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke Petrányi Csaba polgármester társaságában szerdán megtekintette a beruházást, amely a szövetség társasági adó felajánlási támogatásával valósul meg.

Jól halad az újszilvási tanuszoda építése, várhatóan jövő év első félévében megnyithatja kapuit. A helyi sportcentrum mögötti másfél hektáros területen épülő 20x29 méteres versenymedence elsősorban a vízilabdasport iránt érdeklődőknek kedvez majd, egyúttal alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is. Természetesen a többi vizes sport művelői is helyet kapnak a sportkomplexumban, amely egyebek között lehetőséget ad majd arra, hogy minden újszilvási gyermeknek térítésmentesen megtanuljon úszni, valamint az úszás és vízilabda sporttevékenységet versenyszerűen űzni.

ujsz1.JPGA 300 millió forintos beruházás a Magyar Vízilabda Szövetség társasági adó felajánlási támogatásával valósul meg, az Önkormányzat a költségek 30%-át teszi hozzá a projekthez.

ujsz3.JPGVári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke Petrányi Csaba polgármester társaságában szerdán megtekintette a beruházást. A kistérség legnagyobb uszodájának méreteit jól mutatja, hogy a tetőzet önmagában csaknem 1800 négyzetmétert tesz ki. Újszilvás és a térségbeli települések nagy reménnyel tekintenek arra, hogy az uszoda a helyi sportéletet, sportkultúrát hamarosan jelentős mértékben fellendíti.

Vízilabda hírek
vári attila
újszilvás