cover image
Egyéb

Magyar válogatott játékost, vb- és Eb-gólkirályt, csapatkapitányt igazolt a Fradi

2019. június 13. 16:00

Zalánki Gergő, a görög Ioannis Fountoulis és a kanadai Nicolas Constantin-Bicari is a BL-győztes, magyar bajnok és kupagyőztes csapatban folytatja pályafutását.

Miként az FTC sajtóközleménye beszámol róla, története legsikeresebb szezonját zárta az FTC-Telekom Waterpolo férficsapata, amely minden létező trófeát begyűjtött. Itthon megnyerte a magyar bajnokságot, a Magyar Kupát, valamint a Magyar Szuperkupát, míg nemzetközi porondon elhódította az Európai Szuperkupát, végül pedig a Bajnokok Ligája-serleget is hazahozta a hannoveri nyolcas döntőről. Varga Zsolt együttese ezzel nagyon magasra tette a lécet, ám a keret frissítésével a következő idényben is nagy célokat tűz ki maga elé a Ferencváros! Ugyan olimpiai bajnokok és világbajnokok távoznak a Népligetből, de olyan játékosok érkeznek, akik már nemzetközi szinten is letették névjegyüket.

Az FTC-Telekom Waterpolo csapatához három új játékos csatlakozik - őket sajtótájékoztatón mutatta be a klub. Zalánki Gergő, aki a magyar vízilabda egyik legnagyobb tehetsége. A 24 éves balkezes szélső a 2016-os olimpiai selejtező óta kihagyhatatlan tagja a válogatottnak. Az egri nevelésű játékos az elmúlt két szezonban a Szolnok húzóembere tudott lenni, most pedig a Ferencvárosban bizonyíthat válogatott társa, Vámos Márton oldalán.

A BL-győztesnél folytatja karrierjét a múlt szombaton BL-ezüstérmet szerző Olympiakosz Pireusz egyik legjobbja, Ioannis Fountoulis! A több poszton is bevethető játékosnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a görög csapat az elmúlt négy évben háromszor is eljutott a Bajnokok Ligája döntőéig, emellett pedig kilenc bajnoki címet szerzett 2010 óta. Fountoulis hazája válogatottjában is remekelt, ugyanis a legutóbbi két eseményen, a 2017-es budapesti világbajnokságon és a 2018-as Európa-bajnokságon is gólkirály lett.

A Fradi harmadik igazolása Nicolas Constantin-Bicari. A kanadai válogatott csapatkapitánya 17 évesen már világbajnokságon játszott, ezzel együtt pedig már öt vb-n szerepelt, így nemzetközi tapasztalatokat szerzett. Korábbi klubcsapatával háromszor nyert francia bajnokságot, míg a horvát Jug Dubrvonik tagjaként a Bajnokok Ligája Final6-ben is részt vett.

Az FTC-Telekom Waterpolo végleges kerete a 2019/2020-as szezonra:
Kapusok: Gárdonyi András, Vogel Soma
Mezőnyjátékosok: Nicolas Constantin-Bicari, Ioannis Fountoulis, Nikola Jaksics, Jansik Szilárd, Kállay Márk, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Varga Dénes, Vámos Márton, Aaron Younger, Zalánki Gergő
Vezetőedző: Varga Zsolt
Másodedző: Nyéki Balázs

Érkezők: Ioannis Fountoulis, Nicolas Constantin-Bicari, Zalánki Gergő
Távozók: Gór-Nagy Miklós, Szlobodan Nikics, Sztefan Mitrovics

Vízilabda hírek
ftc