„Egy siker, amely megkoronázta az elmúlt évek munkáját!"

2019. június 09. 18:00

Családtagok, hozzátartozók, szurkolók és a sajtó munkatársai várták vasárnap, kora délután Ferihegyen a Frankfurtból Budapestre tartó gépet, mely BL-győztes Ferencvárossal a fedélzetén landolt kettő óra előtt.

Fotók: Madar Dávid/MVLSZ

Nem sokkal kettő óra után a Ferihegyi repülőtér érkezési oldalának zöld folyosóján mosolygós ferencvárosi játékosok bukkantak fel. A sort természetesen a zöld-fehérek csapatkapitánya, a Bajnokok Ligája legértékesebb játékosának választott Varga Dénes vezette, majd sorban bukkantak fel mögötte a csapattársak és stábtagok, nyakukban pedig a legrangosabb európai kupasorozat legfényesebb medáliája. A hannoveri győzteseket családtagok, hozzátartozók, szurkolók, és a sajtó munkatársai várták izgatottan, hogy gratulálhassanak a nem mindennapi tetthez. A magyar bajnok ugyanis a 2018/2019-es küzdelemsorozatban valamennyi címet besöpört, amit csak lehetett: Európai Szuperkupa, Magyar Kupa, Magyar Szuperkupa, magyar bajnoki aranyérem, és nem utolsó sorban a Bajnokok Ligája trófea, melyet története során először sikerült elhódítania a ferencvárosi klubnak.

„Nálam mindig van egy kis fáziskésés ilyenkor, történnek az események, én pedig csak kapkodom a fejemet és igyekszem lassan megélni a dolgokat. Mindig kell egy-két nap, hogy felfogjam mi történt - most, hogy itt szorongatom a BL-trófeát, szép lassan kezd leesni. Nem mondom azt, hogy innen nincs tovább, és nincs folytatás, de most elértünk egy végpontra, felértünk a csúcsra, ami megkoronázta az elmúlt évek munkáját, és ami óriási örömmel, büszkeséggel tölt el. Nagyon örülök annak, hogy azt a tervet, amit még januárban kitűztünk magunk elé - hogy hogyan szeretnénk az évet végigcsinálni és a céljainkat elérni -, azt maradéktalanul végrehajtottuk. Sikerült még úgy is, hogy időnként nem ment a játék és sorba kaptuk a pofonokat, mi akkor sem estünk szét és nem adtuk fel, ami óriási csapategységről tesz tanúbizonyságot. Valamennyien profin reagáltunk a nehézségekre, majd sikerült lassan kijönni ebből a mélypontból, és elkezdtünk újra azon a szinten játszani, ahol a szezon első felében" - formálta büszkén szavait a BL-serleget szorongató Varga Zsolt.

És hogy a munka mellett mi lehet még a titka annak, hogy a Ferencváros az idény végére felülhetett Európa, sőt, a világ trónjára? „Vannak a csapatban nagyon nagy klasszisaink, és vannak nagyon jó kvalitású fiataljaink, akiknek a nagy részével volt szerencsém együtt dolgozni annak idején az utánpótlás válogatottban, és akiknek sikerült felnőniük a feladathoz. Egy ilyen sikertörténet természetesen mindig csapatmunka eredménye, kell hozzá a klubvezetés, az elnök bizalma és támogatása, valamint a stábom, a teljesség nélkül, Nyéki Balázs, Pozsonyi Zsolt, Soós Tamás, Fritz Péter, Dr. Hangody György, Katona Norbert vagy éppen Madaras Norbert, akik nap mint nap a csapatért dolgoznak" - fogalmazott a zöld-fehérek mestere.

 
„De ja vu érzésem van, hiszen a szezonban egyszer már sikerült felülmúlnia a Ferencvárosnak a görög Olympiakoszt, méghozzá az Európai Szuperkupáért vívott csatában. November végén nagyon szép estét varázsoltak nekünk a Komjádi-uszodában a ferencvárosi fiúk, és ezt tegnap megismételték. A sportág két nemzetközi szövetsége egy időbe szervezte a Női Világliga Szuperdöntőjét és a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjét, ezért sajnos nem tudtunk ott lenni, de ettől függetlenül itthonról szurkoltunk a Fradi sikeréért. Nagyon szépen köszönöm a Ferencvárosi Torna Clubnak, hogy ilyen csapatot épített, amely ilyen fantasztikus eredményeket ér el. Gratulálok a fiúknak, le a kalappal előttük, igazi magyar vízilabdás virtussal hódították el a Bajnokok Ligája trófeáját" - gratulált az FTC sikeréhez Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. 
BENU Férfi Magyar Kupa

KSI SE - METALCOM SZENTES

2020. júl. 31. 19:00

BENU Férfi Magyar Kupa

ZF-Eger - Szolnoki Dózsa

2020. júl. 31. 20:30

BENU Férfi Magyar Kupa

SZVE - Kaposvári VK

2020. aug. 01. 18:15

BENU Női Magyar Kupa

FTC Telekom - UVSE Hunguest Hotels

2020. aug. 11. 18:00

BENU Női Magyar Kupa

BVSC-Zugló - DUE-Maarsk Graphics

2020. aug. 11. 19:30

BENU MK, 2. nap, 2020.07.27., Hajós-uszoda (Fotók: Stuber Sándor/vlv.hu)
BENU MK, 2. nap, 2020.07.26., Tatabánya (Fotók: Monoki Nikolett/vlv.hu)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok