cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő, 6. nap: minden egy helyen – élő hírfolyam!

2019. június 9. 15:00

Az olimpiai kvalifikációs Női Világliga Szuperdöntő küzdelmeinek hatodik napján történtek egy helyen – így semmiről sem maradhatnak le.

2019. június 9., vasárnap
15:00
Íme, a mai program!
A 7. helyért

Kína-Kanada, 15:00
Az 5. helyért
Magyarország-Ausztrália, 16:45
A 3. helyért
Hollandia-Oroszország, 18:30
Döntő
Egyesült Államok-Olaszország, 20:15

15:10
Megtekinthetőek az 5. napon, a Magyarország-Kína összecsapáson készült képekből összeállított galériánk – ezen a linken!
 
16:16
China_vs_Canada_20190609-7.jpg A Női Világliga Szuperdöntőjének hatodik, és egyben utolsó játéknapján a Kína-Kanada összecsapás nyitotta. A hetedik helyét vívott találkozót 13-10-re a kanadaiak nyerték, míg Kína tehát a nyolcadik pozícióban zárta a küzdelmeket. A mérkőzés teljes jegyzőkönyve: itt

16:28
„Azzal a céllal érkeztünk a világligára, hogy legalább a hat között végzünk, úgyhogy most nagyon csalódottak vagyunk ezzel az utolsó hellyel. Ráadásul meg tudtuk volna nyerni ezt a meccset, mert jól kezdtünk, rögtön az elején nálunk volt a vezetés. De annyira elfáradtak a lányok ebben az intenzív hat napban, hogy már azokat a lehetőségeket is kihagyták, amit egyébként meg tudnak csinálni” – értékelt Gong Dali, Kína szövetségi kapitánya.

16:33
„Igazán jó meccs volt. Néha az eredmény kevesebbet mutat, mint a játék maga. Jól kezdtünk, a lányok nagyot harcoltak. Nem is mondtam nekik semmit, csak hagytam őket játszani. A második félidőben összeszedték magukat, és felemelt fejjel mentek neki az ellenfélnek, ami aztán a vezetést eredményezte. Végig ellenőrzés alatt tartottuk a játék menetét, és ez volt a legfontosabb számunkra. Ez volt a legjobb felkészülés a világbajnokságra, tíz napig együtt voltunk, minden nap meccset játszottunk, ami komoly koncentrációt igényelt. Most visszarepülünk Montreálba, egy hetet ott leszünk, majd utazunk Japánba, hogy akklimatizálódjunk, aztán tovább Kvangdzsuba. Remélem, jól fogunk szerepelni a világbajnokságon” – fogalmazott a 7. helyen záró kanadaiak mestere, David Paradelo.

16:37
„Jó mérkőzést játszottunk. Kidolgoztuk a meccs előtt a tervünket, jól végre is hajtottuk azt. Egész héten keményen edzettünk. Mindig nehéz egy torna utolsó meccsén játszani, de nagyon fontos, hogy győzelemmel fejeztük be a világligát. Hasznos volt, hiszen a nyári világbajnokságra is tudtunk készülni. A csapatunk teljesítményét jónak értékelem. Egyre erősebbek lettünk a hét folyamán. Mindig büszke vagyok a csapatomra, és mindenki keményen dolgozott most is. Ez egy nagyszerű torna volt. A szervezők kiváló munkát végeztek. Remekül éreztem magam 2017-ben is Budapesten. Örülök, hogy visszatértem ide. Fantasztikus ez a légkör” – mondta a Kína-Kanada meccs legjobbjának választott Monika Eggens.

17:41
MVLSZ_VL_noi_HUN_AUS_2019_0609_MaD_003.jpgA Bíró Attila irányította válogatottunk 12-7-es vereséggel búcsúzott a Duna Arénától. Folytatja felkészülését a világbajnokságra. Tudósításunk ezen a felületen olvasható.

19:33
A bronzérem Oroszországé lett, miután a kisdöntőben 4-4-es félidő után 10-7-re győzte le Hollandiát. Jegyzőkönyv: itt

19:41
„Nagyon elfáradtunk a torna végére, hat nap folyamatos játék még a mi szervezetünket is megterheli. Ráadásul pont a hollandok ellen kellett játszanunk ma, akik fizikálisan nagyon erősek. Természetesen az első hellyel lennénk csak teljesen elégedettek, hiszen az jelentette volna az olimpiai kvalifikációt. A harmadik hely is szép eredmény, de maradt bennünk hiányérzet” – értékelt Anna Karnaukh, az oroszok kapusa, a bronzmeccs legjobbja.

19:44
„Először is köszönöm a sajtónak, hogy ennyi figyelmet szentelt a csapatunk teljesítményének. Tegnap nagyon el voltunk keseredve, hogy nem sikerült nyernünk, és nem tudtuk azt a játékot játszani, amit elterveztünk. De ez a sport. Ez a torna nagyon kemény volt, hat napon keresztül hat meccset játszani ugyanazon a színvonalon. Tegnap elvesztettük a mérkőzést, de köszönhetően a lányoknak, a vezető edzőnek, az orvosi gárdának, akik képesek voltak egy rövid éjszaka alatt összeszedni a csapatot, mobilizálni a lányok utolsó erejét, így ma nyertünk. Az Európa-bajnok hollandokat szinte lehetetlen megverni, ez nekünk sikerült. Igazán elegáns meccsen győztünk. Elégedett vagyok, ez volt a legjobb felkészülés a világbajnokságra, ami valamivel könnyebb lesz, mert ott csak minden második napon kell vízbe ugranunk” – mondta Alexander Gaydukov, az oroszok kapitánya.

19:47
„Borzasztóan elfáradtunk a világliga utolsó napjára, az elmúlt héten minden nap csak nehéz meccseink voltak és ez nem csak fizikálisan, de mentálisan is kimerítő. A mai eredmény jól tükrözi, hogy nagyon alacsonyan van az energiaszintünk. Ma keményen küzdöttünk, de voltak persze dolgok, amik nem úgy sikerültek, ahogy edzésen gyakoroltuk, mint például a blokkok, vagy a védekezés. Az orosz csapat okos és a legnagyobb fegyverük az ellentámadásaik, mi pedig adtunk nekik jó pár alkalmat, hogy ma ezt játszhassák ellenünk. Azonban ha az egész tornára visszanézek, végső soron elégedett vagyok, mert azt láttam, hogy napról napra egyre jobban játszottunk”- fogalmazott Arno Havenga, Hollandia szövetségi kapitánya.

21:18
Olaszország 2-0-val kezdett az Egyesült Államok ellen a fináléban, majd végig nagyon jól tartotta magát a kiegyenlítő rivális ellen, végül azonban rettentő nagy csatában érvényesült a papírforma, és Adam Krikorian csapata 10-9-re győzött, és megvédte címét, egyúttal elsőként megváltotta a tokiói olimpiai indulás jogát. Teljes jegyzőkönyv: itt
21:33
MVLSZ_VL_noi_HUN_AUS_2019_0609_MaD_041.jpg
Kihirdették a különdíjasokat. A torna legértékesebb játékosának az amerikai Maddie Musselmant, legjobb kapusának a holland Laura Aartsot választották. A gólkirálynői címen pedig a holland Maud Megens és Keszthelyi Rita osztozkodott!
21:37
Oroszország, Olaszország és az Egyesült Államok csapat átvette az érmeket – a FINA vezetői mellett Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt a díjátadó. Majd elhangzott az amerikai himnusz.

21:42 
„Végig szoros mérkőzést játszottunk az olaszokkal. Talán az az utolsó ötméteres volt a döntő. De igazából leginkább a csapatmunkát tudnám kiemelni. Az olasz válogatott ellen általában jól szoktam játszani, az ő stílusuk az, amire leginkább fel tudok készülni. Sokszor találkoztunk már velük, illetve tegnap este videóelemzést is tartottunk, ami a meccs eredményét látva rengeteg segítséget jelentett” – értékelt fáradtan, de boldogan az amerikai Makenzie Fischer a finálé után.

21:44
„Ez a díj azért jelent sokat nekem, mert azt mutatja, hogy meccsről meccsre, folyamatosan magas színvonalat tudsz nyújtani, nem csak egy adott mérkőzésen. Én mindig csak a saját játékomra fókuszálok, nem szoktam figyelni a többi csapat kapusait, inkább az a fontos, hogy azokat a kis dolgokat meg tudjam valósítani a meccseken, amit magamnak kitűztem. Az egész hét fantasztikus volt, nagyon élveztünk minden percet itt a Duna Arénában és a városban” – fogalmazott a torna legjobb kapusának választott Laura Aarts.

21:49
„Ez egy nagyon kemény döntő volt. Remekül érzem magam. Nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtuk nyerni a világliga szuperdöntőt. Rendkívül izgalmas volt. Még jobban örülök, hogy ezzel megszereztük a jegyünket a tokiói olimpiai játékokra. Jövő vasárnap lesz a születésnapom, és nekem ez egyértelműen egy hatalmas ajándék. Ugyanakkor, ezután elkezdjük a felkészülést a következő két tornára” – mondta az MVP, Maddie Musselman.

21:52
Fabio Conti,
Olaszország szövetségi kapitánya így értékelte a döntőt: „Mióta Rióban elveszítettük a döntőt, ráadásul akkor is az Egyesült Államok ellen, azóta minden nap az jár a fejemben, hogy újra döntőt akarunk játszani, de azt meg is akarjuk nyerni. Ha egyszer majd olimpiai bajnokok szeretnénk lenni, akkor ezeket a tornákat is meg kéne nyernünk. Mielőtt Budapestre érkeztünk, azt kértem a lányoktól, hogy minden egyes meccset úgy játszanak, mintha az egy döntő lenne, és bámulatos munkát végeztek. Ha visszanézek erre a hétre a kedvenc pillanatom az utolsó három másodperc volt, mert átnéztem a túloldalra és láttam, hogy Adam milyen ideges... Ez nagyon jó, mert mindig túl nyugodtan ül az edzői padon. És ez azt jelentette, hogy nagyon közel voltunk hozzájuk.”

21:55
Adam Krikorian
, a győztes amerikaiak szövetségi kapitánya zárt az értékelések sorát: „Ahogy tegnap említettem, nagyon kemény döntőre számítottam az olaszok ellen. Igazam is lett. Olaszország többször is vezetett a mérkőzés során, de fel tudtunk zárkózni, és meg tudtuk fordítani a meccset, mert a játékosaim hisznek magukban, akár jól játszanak, akár rosszul. Az olaszok fantasztikusan játszottak, jól felkészültek, és az emberelőnyös helyzeteiket is jól kihasználták. Mi viszont nagyon rosszul játszottunk. Ez volt életem egyik legrosszabb edzői teljesítménye. Csalódottnak azonban nem kell lennünk, rengeteg munka vár még ránk. Az elkövetkező másfél hónapban erre kell fókuszálnunk a világbajnokság kezdete előtt.”

22:00
És a Duna Arénában megkezdődött a 2019-es Női Világliga Szuperdöntő díszleteinek bontása, hatnapos hírfolyamunkat ezzel le is zárjuk. Köszönjük a figyelmet!
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga