cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája-győztes az FTC-Telekom!

2019. június 8. 21:52

A hannoveri fináléban Varga Zsolt együttese 10-10 után ötméteresekkel legyőzte a tavalyi BL-győztes, görög bajnok Olympiakosz Pireuszt! A Magyar Vízilabda Szövetség szívből gratulál a fantasztikus sikerhez!

Bajnokok Ligája-döntő a címvédő ellen - lehet elképzelni ennél magasztosabb nemzetközi klubeseményt egy csapat számára? Márpedig az FTC-re ez várt, miután a hannoveri Nyolcas Döntőben előbb a horvát Jug Dubrovnikot, után a spanyol CNA Barcelonetát győzte le Varga Zsolt együttese, így megmérkőzhetett a 2018-as győztessel, az elődöntőben a favoritnak vélt olasz Pro Reccót ismét legyőző Olympiakosz Pireusszal. Azzal a görög bajnokkal, amely 2018. november 30-án az Európai Szuperkupáért vívott ádáz csatát a Komjádi-uszodában, s nyert 7-7 után ötméteresekkel.
 
A Bajnokok Ligája fináléját - azok után, hogy a bronzmeccsen a Recco 8-7-re győzte le a Barcelonetát - Mezei Tamás csavarja nyitotta, avagy rögvest igyekezett kézbe venni az irányítást a zöld sapkás alakulat. Genidounias emberelőnyből egyenlített, ám többre nem ment az első negyedben Vlachos mester együttese, mert a Fradi remekül védekezett. S miután a tornán elsőrangúan pólózó Sztefan Mitrovics villant egyet, majd hátrányban egy Vogel Soma-védést megkontrázva Varga Dénes fordult le és lőtt Pavic kapujába, 3-1-gyel nyitott a társaság.
 
Fotó: LEN

Fotó: LEN

A kilenc gólt hozó második negyedben is az FTC akarata látszott érvényesülni, különösen azért, mert a támadójátéka kifogástalanul működött, amikor nem kontrát kapott Mezei és Szlobodan Nikics, akkor higgadtan, okosan játszotta meg fórjait. Ezekből Mitrovics, Vámos Márton és Nikics is gólt jegyzett, plusz Vámos és Aaron Younger egy-egy káprázatos akciógólt is fel tudott mutatni, avagy ötször kellett maga mögé nyúlnia Pavicnak. 5-2-re, 7-4-re, 8-5-re vezetett az FTC, a görögök futottak az eredmény után.
 
Fordulás után még jobban felkeményedett a csata, ráadásul eleinte az Olympiakosz szája íze szerint alakult. Genidounias lőtt gólt, Younger a kapufára lőtte az ötméterest, ellencsapásként pedig Mourikis húzott a kapuba, avagy egy gólra zárkózott a címvédő. De az FTC nem görcsölt rá a történekre: Mitrovics harmadszor is pontos volt, és ugyan a kipontozódó Vargát tíz perccel a vége előtt elveszítette a magyar bajnok, az emberhátrányt kivédekezte (Vogel védett), majd Younger lőtt be egy fórt. Így a záró negyedre 10-7-es előnnyel mehetett!

Fotó: LEN

Fotó: LEN

A negyedik negyedben semmi sem úgy alakult, ahogy szerettük volna. A Fradi kihagyta a helyzeteit, az Olympiakosz élt a lehetőségeivel, Genidounias vezérletével 3-0-ra megnyerte a periódust, és döntetlenre mentette a csatát. Ráadásul Vámos is kipontozódott. Következhettek így az ötméteresek, miként az említett novemberi összecsapáson.

Ebben megint jobb volt a Fradi, és megnyerte a Bajnokok Ligáját! A Magyar Vízilabda Szövetség szívből gratulál a fantasztikus sikerhez!
ftcoly3.jpg  
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA NYOLCAS DÖNTŐ, HANNOVER
DÖNTŐ

Olympiakosz Pireusz (görög)–FTC-Telekom Waterpolo 10-10 (1-3, 4-5, 2-2, 3-0) - ötméteresekkel 3-4
Gólszerzők:
Genidounias 5, Fountoulis 2, Argyropoulos, Obradovic, Mourikis, ill. Mitrovics 3, Vámos 2, Younger 2, Mezei, Varga D., Nikics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A 3. helyért:
Pro Recco (olasz)–CNA Barceloneta (spanyol) 8-7
Az 5. helyért: AN Brescia (oasz)–Jug Dubrovnik (horvát) 12-13
A 7. helyért: Waspo Hannover (német)–BPM Sport Management (olasz) 8-10

Fotó: FTC

Fotó: FTC

A Bajnokok Ligája Nyolcas Döntő legjobb játékosának (MVP) Varga Dénest választották!

Az FTC-Telekom Waterpolo játekosai: 
Gárdonyi András, Sedlmayer Tamás, Kállay Márk, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Mezei Tamás, Német Toni, Slobodan Nikic, Nikola Jaksic, Aaron Younger, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Stefan Mitrovic, Gór-Nagy Miklós, Vogel Soma 
A vezetőedző: Varga Zsolt 
A másodedző: Nyéki Balázs 
A technikai vezető: Katona Norbert 
A szakosztály elnöke: Madaras Norbert 
Az FTC alelnöke: Nyíri Zoltán 
A masszőr: Soós Tamás
Vízilabda hírek
bl
Bajnokok Ligája
ftc