cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: Hollandia jobb volt, marad az alsóház

2019. június 7. 19:32

A Bíró Attila irányította válogatottunk 12-10-es vereséget szenvedett a negyeddöntőben, így az 5-8. helyért csatázhat tovább.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Szücs (akcióból, 0-1). Gyöngyössy (akcióból, 0-2). Sevenich (akcióból, 1-2). Megens (ötméteresből, 2-2).
                          
2. negyed: Megens (emberelőnyből, 3-2). Gyöngyössy (akcióból, 3-3). Wolves (akcióból, 4-3). Megens (emberelőnyből, 5-3). Sevenich (emberelőnyből, 6-3). 
 
3. negyed: Csabai (emberelőnyből, 6-4). Rogge (akcióból, 7-4). Szilágyi (akcióból, 7-5). Sleeking  (ötméteresből, 8-5). Keuning  (akcióból, 9-5). Keszthelyi  (emberelőnyből, 9-6). Keszthelyi  (ötméteresből, 9-7).

4. negyed: Vályi (akcióból, 9-8). Stomphorst (akcióból, 10-8). Wolves (emberelőnyből, 11-8). Szilágyi (emberelőnyből, 11-9). Rogge (akcióból, 12-9). Gyöngyössy (emberelőnyből, 12-10). 
MVLSZ_VL_noi_NED_HUN_2019_0607_MaD_004.jpg  
... és akkor eljött a nap. A nap, amelyre készült a csapat, amelyet olya annyira várt minden női pólóért, a válogatottért rajongó. Bíró Attila remélte, a negyeddöntőre érik be igazán a munka, amelyet a rövid felkészülési időszakban el tudott végezni a társaság. Persze, igaz ez az ellenfélre, Hollandiára is - avagy az Európa-bajnok, roppant erős Arno Havenga-csapat várt a mieinkre.
 
Szövetségi kapitányunk ezúttal két fiatal 2000-es születésű tehetségét, Faragó Kamillát és Rybanska Natasát nem nevezte a meccsre, a feladat megoldása a többiekre várt.
 
Nos, sajnos nem sikerült megoldani...
 
Érdekes indult, hiszen Parkes Rebeccát és Keszthelyi Ritát is visszaúszás közben állították ki, ám mindkét hátrányt kivédekezte csapatunk, Gangl Edina jól kezdte a meccset. A harmadik fórjukat mellé lőtték, miközben nálunk Szücs Gabriella átlövése akadt be, majd Gyöngyössy Anikó centergólja mattolta a Dunaújvárosból jól ismert Laura Aarts kapujába. Miután a negyedik holland előny közepette is védett Gangl, és Gyöngyössy ötöst harcolt ki, jó esély volt a 3-0-hoz is, de Garda Krisztina középre lőtt labdáját könnyen védte Aarts.
MVLSZ_VL_NED_HUN_noi_20190607_Madar_David_018.jpg  
Az UVSE légiósa, Sevenich a 6. percben lőtte a rivális első gólját lefordulás után, Megens ötösből egyenlített, maradjunk annyiban, több volt ebben a 2-2-es negyedben...
 
Ami azok után, hogy miként sikerült a második menet, még fájóbbnak tűnhetett. Merthogy csapatunk a nehezen megszerzett négy emberelőnyös helyzetéből egyet sem tudott gólra váltani, és ugyan Megens találatára Gyöngyössy ismét fenomenális centergóllal válaszolt, jött egy 3-0-s holland roham, és bajban voltunk. Aarts kottából védte az újvárosiak kísérleteit, mások alig-alig kerültek helyzetbe, a lerövidített „nagyszünetben" volt mit megbeszélni...
MVLSZ_VL_noi_NED_HUN_2019_0607_MaD_002.jpg  
A harmadik negyedben Keszthelyi Rita vezérletével egy góllal sikerült közelebb férkőzni, ami persze pozitív fejlemény volt, ugyanakkor lett volna lehetőség a még jobb pozícióra, ám valljuk be, akadt néhány nem várt mozzanat - lásd támadóidő első részben távolról ellőtt labdák. A reményeket táplálhatta a hatékonyabb támadójáték, a blokkok, a végleg kiállított Parkes Rebecca elvesztése viszont nem volt jó jel.
 
A záró negyedben Vályi Vanda villanása 9-8-ra hozta fel a csapatot, érezhetően ráijesztettünk Hollandiára, Stomphorst lövése azonban sajnos becsúszott Gangl kezei között, visszaállt így a kétgólos különbség. S miután mi kihagytunk egy emberfórt, ők átellenben belőtték, 11-8 állt a táblán. Ezt pedig már nem sikerült ellensúlyozni.

A jó kezdés után Hollandia átvette az irányítást a második negyedben, onnan futottunk az eredmény után, és nem sikerült utolérni az ellenfelét. Bármennyire szerettük volna az elődöntőt, marad az alsóház.
MVLSZ_VL_noi_NED_HUN_2019_0607_MaD_007.jpg  
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Negyeddöntő
 
HOLLANDIA-MAGYARORSZÁG 12-10 (2-2, 4-1, 3-4, 3-3)
Vezette: Möller (argentin), Ohme (német)
 
Hollandia: Aarts - Megens 3, Genee, van der Sloot, Stomphorst 1, Rogge 2, Sevenich 2. Csere: Wolves 2, Keuning 1, Koolhaas, van der Kraats, Sleeking 1. Szövetségi kapitány: Arno Havenga
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 2, Parkes, Szücs 1, Illés, Keszthelyi 2, Vályi 1. Csere: Gurisatti, Horváth B., Gyöngyössy 3, Csabai 1, Garda. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
Ausztrália-Oroszország 8-9
Kanada-Olaszország 10-15
Kína-Egyesült Államok 6-21
 
A szombati helyosztók programja
Az 5-8. helyért

Magyarország-Kína, 15:00
Ausztrália-Kanada, 16:45
Elődöntő
Hollandia-Egyesült Államok, 18:30
Oroszország-Olaszország, 20:15

A 4. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga