cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő, 4. nap: minden egy helyen – élő hírfolyam!

2019. június 7. 13:00

Az olimpiai kvalifikációs Női Világliga Szuperdöntő küzdelmeinek negyedik napján történtek egy helyen – így semmiről sem maradhatnak le.

2019. június 7., péntek
13:00
Íme, a mai program!

Oroszország-Ausztrália, 15:00
Kanada-Olaszország, 16:45
Hollandia-Magyarország, 18:30
Kína-Egyesült Államok, 20:15

13:10
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_039.jpg
Megtekinthetőek az 3. napon, Kanada-Magyarország összecsapáson készült képekből összeállított galériánk – ezen a linken!

13:15
Bíró Attila
a kanadaiak elleni győzelem után bizakodva tekint a hollandok elleni meccsre – íme, a nyilatkozata!

13:20
Szücs Gabriella
és Horváth Brigitta is optimistán várja a mai csatát!

15:00
190606-045-SZJ_resize.JPG
A FINA méltatta a szervezést és a helyszínt! Díszvacsorán látta vendégül a Magyar Vízilabda Szövetség a FINA vezetőit – beszámoló itt olvasható!
 
16:05
AustraliavsRussia-4.jpg A negyeddöntő első mérkőzésén Ausztrália és Oroszország szállt harcba. Az ütközetet nagy küzdelemben az oroszok 9-8-ra nyerték meg, így elsőként Alekszandar Gaidukov tanítványai kvalifikálták magukat a Női Világliga Szuperdöntőjének szombat délutáni elődöntőjébe. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
16:20
AustraliavsRussia-1.jpg A meccs emberének lenni hatalmas megtiszteltetés, hiszen nemcsak az ellenfél játékosainál, de a csapattársaimnál is jobbnak bizonyultam, ami sosem egyszerű feladat. Először kaptam meg ezt a díjat válogatott karrierem során, de bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom. A mérkőzés vége elég szorosra sikeredett, tudtuk, hogy ebben a szakaszban már nem hibázhatunk, éppen ezért a második félidőt kicsit görcsösebben játszottuk. Igaz, hogy az én kezemről pattant le az a lövés a végén, de a csapat érdeme a győzelem" - mondta a találkozó MVP-je, az orosz Anastasia Simanovich (8), akinek Dr. Molnár Tamás adta át a jól megérdemelt különdíjat. 
 
16:30 
„Oroszország válogatottja egy igen erős csapat, szóval mi egy nagyon kemény meccsre készültünk ellenük. Az elején kézben tudtuk tartani a mérkőzés menetét, de aztán volt néhány cserénk és kihagyásunk. Az időkérés után sem sikerült túllendülni ezen, kaptunk egy gólt labdaszerzésből és onnantól kezdve végig az oroszok mögött voltunk, akik így ki tudták építeni az előnyüket. Az utolsó másodpercekről, amikor kishíján egyenlítő gólt lőhettünk volna, csak annyit tudok mondani, hogy nagyon büszke vagyok a lányokra. Büszke vagyok, mert egészen a végéig beleadtak mindent, és az egész meccs alatt minden tőlük telhetőt megtettek. Egy pillanatra sem adtuk fel, ez pedig egy igazán pozitív dolog" - fogalmazott elégedetten az ausztrálok kapitánya, Predrag Mihailovics.
 
16:35
„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Ma teljes erőbedobással játszottunk az ausztrálok ellen. Ellenben idegesítő volt a játékvezetők néhány ítélete, furcsa mérkőzés volt, furcsa ítéletekkel. Most, hogy vége a meccsnek, kezdenek megnyugodni a kedélyek. Holnap egy új nap lesz, sokkal keményebb meccsel, és reméljük, hasonlóan jó eredménnyel" - nyilatkozott feszülten Andrej Belofasztov, Oroszország szövetségi kapitánya. 
 
16:45
„Nagyon örülök, hogy női vízilabdát láthatok a Duna Arénában. Sok sporteseményen voltam már, tavaly év végén versenyzőként is, úszóversenyen és sárkányhajózáson szerepeltem. Imádok szurkolni, főleg, ha a lányok nyernek is. A meccs végén pontosan lőttek a csajok, remélem, hogy egyre jobb teljesítményt fognak nyújtani, mert nagyon szomorú lennék, ha nem lehetnének ott Tokióban, az olimpián." Elkezdődik a kieséses szakasz. Miben érzi a fejlődés lehetőségét? „Egy nap alatt azért túl sok mindenre nem lehetnek képesek. Az adott pillanatokat kell úgy feldolgozni, koncentrálni a helyzetekben, illetve a blokkokat kell úgy összetenni, hogy védekezésben segítsük a kapust is." Képes lehet valamelyik csapat megfogni az amerikaiakat? Miért léptek el ennyire a világtól? „Amikor 2005-ben megvertük őket, egy teljesen más amerikai csapattal álltunk szemben. Akkoriban az elődöntőben Kanadát vertük meg, a döntőben pedig nagyon sokan szurkoltak nekünk, amiért igazán hálásak lehetünk. Az USA versenyzői nagyon jó fizikumúak, gyorsan passzolják a labdát, végtelenül gyorsak. Az egyetemeiken sok magyar játszik, innen is kitűnik, hogy rengeteg terhelést kapnak. Megfogni őket csak gólokkal és jó védekezéssel lehet. Ahogy a régi, nagy edzők mondták, vegyél egy jó kapust. Szerintem bármilyen meccset akarunk nyerni, először ott kell lehúzni a rolót." Mit jelent egy hazai eseményen játszani? Mondjuk, 2001-ben… „Számunkra utólag felértékelődik a győzelem, még fiatalok voltunk, annyira még nem is követték itthon a vízilabdát. Nagy erőt tud adni, hogy itt ül a lelátón a családod, barátok. Az érzés, hogy sokan szurkolnak, gratulálnak valakit le tud nyomni, de nekünk rengeteget segített" - mondta a világ- és Európa-bajnok Drávucz Rita.
 
17:50
italy_vs_canada_20190607-4.jpg Az oroszokat az olaszok követték az elődöntőbe, miután a negyeddöntőben négy találattal, 14-10-re legyőzték Kanada nemzeti együttesét. A vesztes óvott...
 
17:55
„A mai sikerhez a csapatmunka vezetett. Fantasztikus volt látni, ahogy mindenki támogatta a másikat a vízben. Még ha valaki hibázott is, azonnal mögötte volt az egész csapat, és együttes erővel kijavítottuk a hibát. Örülök, hogy tegnap után ma is sikerült sok gót szereznem, de nem az egyéni elismerés vezérel. Ha holnap nem dobok egy gólt sem, de nyer a csapatunk, akkor is ugyanolyan boldog lennék, mintha az összes gólt én szereztem volna” - vélekedett a hatgólos Roberta Bianconi.
 
18:00
„Ez a mérkőzés teljesen más volt, mint az előzőek ezen a tornán, hiszen már az elődöntőért játszottunk. Számítottunk rá, hogy kemény mérkőzés lesz, elvégre Kanadának jó csapata van. Jól kezdtük a meccset, a játékosaim fókuszáltak és végig jelen tudtak lenni fejben. Szerintem az elejétől a legvégéig a kezünkben tudtuk tartani a mérkőzést, még úgy is, hogy a kanadaiak a végén plusz nyomást helyeztek ránk. Korábban is találkoztam már ezzel a játékstílussal, de itt kifejezetten igaz, hogy minden nap és minden mérkőzés teljesen más. Az elődöntőben az oroszokkal fogunk találkozni. A torna ezen pontján minden lehetséges ellenfél rendkívül erős, szóval a legfontosabb az, hogy mindent, az összes bennünk rejlő energiát beleadjuk" - összegzett Fabio Conti, az olaszok kapitánya.
 
18:18
1-7.jpg Lolo Ibern, a háromszoros olimpiai bajnok Dr. Molnár Tamás valamint a kétszeres ötkarikás bajnok Varga Tamás elkészítette a december 12. és 20. között, Kuvaitban megrendezésre kerülő U20-as fiú világbajnokság sorsolását. A magyar fiatalok Argentínával, Kanadával, Spanyolországgal és Egyiptommal kerültek egy csoportba.

A-csoport: Szerbia, Japán, Dél-Afrika, Horvátország, Kína
B-csoport: Argentína, Kanada, Spanyolország, Magyarország, Egyiptom
C-csoport: Montenegró, Kuvait, Egyesült Államok, Olaszország, Irán
D-csoport: Brazília, az Amerikai kontinens selejtezőjének győztese, Görögország, Ausztrália, Új-Zéland

19:32
MVLSZ_VL_noi_NED_HUN_2019_0607_MaD_008.jpg
A negyeddöntőben Hollandia 12-10-re legyőzte csapatunkat, így a Bíró Attila irányította csapatunk az alsóházra került, az 5-8. helyért csatázhat. Tudósításunkat ezen a felületen olvashatják!

19:46
A kanadai óvást jóváhagyta a FINA, így 11-7-ről újrajátsszák az Olaszország-Kanada partit… Melegítenek a csapatok…

20:02
Az újrajátszott utolsó negyedet 4-3-ra nyerték az olaszok, így végül 15-10-es sikerrel kvalifikálták magukat az elődöntőbe. A mérkőzés immáron tényleg hivatalos jegyzőkönyve: itt
 
20:20
MVLSZ_VL_NED_HUN_noi_20190607_Madar_David_011.jpg Bíró Attila, Gyöngyössy Anikó, Szilágyi Dorottya, valamint a holland szövetségi kapitány, Arno Havenga, és a mérkőzés legértékesebb játékosának választott kapus, Laura Aarts nyilatkozata a Hollandia-Magyarország (12-10) mérkőzést követően ezen a felületen olvasható.
 
21:19
chinavsusa_20190607-2.jpg A negyeddöntő utolsó mérkőzését Kína és a címvédő Egyesült Államok vívta egymással. Adam Krikorian tanítványai kiütéses, 21-6-os sikert arattak ázsiai ellenfelük felett, győzelmükkel pedig bejutottak a Női Világliga Szuperdöntő elődöntőjébe. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
21:25
„Kicsit könnyebb mérkőzés lett ebből, mint amilyenre számítottunk. Kína ennél sokkal jobban is tud vízilabdázni. Nagyon örültem, hogy a lányok ilyen lehengerlően játszottak, büszke vagyok rájuk. Várom már a holnapi elődöntőt, szerintem az egész torna egyik legjobb és legizgalmasabb mérkőzését fogjuk játszani a hollandokkal. Csak jót tudok mondani az elődöntős ellenfelünkről, egyben van a csapatuk, megvannak a jó lövőik, a jó kapusaik, a jó védőik, a jó edzői stáb. Kicsit nehéz lesz holnap a dolgom, mert éjszaka mindenképp szeretnék felkelni az NBA döntő negyedik mérkőzésére, mert nagyon nagy Golden State Warriors szurkoló vagyok, és ez egy nagyon fontos mérkőzés lesz. Amúgy is, sok figurát szeretek átemelni a kosárlabdából, hátha látok majd most is valamit, ami nyerő lehet a torna hátralevő részében” - nyilatkozott Adam Krikorian, Egyesült Államok szövetségi kapitánya.
 
21:30
„A mai győzelem igazi csapatmunka volt. Repülőrajtot vettünk az elején, és onnan nem is volt megállás, egészen a végéig. A holnapi egy egészen más mérkőzés lesz a hollandokkal, nagy küzdelemre számítok ellenük. A ma esti program éppen ezért videóelemzés lesz, hogy minél jobban sikerüljön felkészülni a játékukból. Egyszerre egy találkozóra koncentrálunk, így jelenleg még nem gondolunk arra, mi lesz ha bejutunk a döntőbe" - hallhattuk a találkozó legjobbjának választott Aria Fischert.
 
21:40
Kialakult a szombati program.

Helyosztók
Az 5-8. helyért

Magyarország-Kína, 15:00
Ausztrália-Kanada, 16:45

Elődöntő
Hollandia-Egyesült Államok, 18:30
Oroszország-Olaszország, 20:15  

21:45
nikolaja.jpgZáráskánt egy jó hír a sportágból: a hannoveri Férfi Bajnokok Ligája elődöntőjében az FTC 9-7-re legyőzte a spanyol bajnok Barcelonetát, így szombaton 20:30-tól döntőt játszhat a címvédő görög Olympiakosz ellen! Tudósításunkat ezen a felületen olvashatják!
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga