cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: elődöntőben az FTC!

2019. június 6. 17:29

A Ferencváros férficsapata a hannoveri negyeddöntőjében 10-9-re legyőzte a horvát Jug Dubrovnikot, így pénteken a fináléba jutásért játszhat a CNA Barceloneta ellen.

Nem várt könnyű menet a magyar bajnok FTC-re a hannoveri Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Varga Zsolt irányította csapat azzal a Jug Dubrovnikkal csapott össze, amely voltaképpen állandó résztvevője az utóbbi időben a sorozat végjátékának. A horvátok együttes tavaly ott volt az elődöntőben, negyedik lett, 2017-ben ezüstérmet szerzett a Szolnok mögött a Duna Arénában, 2016-ban megnyerte a finálét a Margitszigeten.

Persze Kobescak mester fiai finoman fogalmazva nem mehettek biztosra, sőt bevallottan pontosan tudták, az, hogy az FTC a negyedik helyről jutott be csoportjából a Nyolcas Döntőbe, semmit sem jelent.

Szóval, két jó csapat mérkőzött meg egymással. A csatából az FTC került ki jobban! A magyar bajnok 3-0-val rajtolt, a záró etap előtt a meccset kézben tartva 10-6-ra vezetett, végül 10-9-re nyert. Így pénteken elődöntőt játszhat a CNA Barceloneta ellen. A Nemzeti Sport kiküldött tudósítójának beszámolóját ezen a felületen olvashatják! 
 
FÉRFI VÍZILABDA NYOLCAS DÖNTŐ
CSÜTÖRTÖK, NEGYEDDÖNTŐ

FTC-TELEKOM–JUG DUBROVNIK (horvát) 10–9 (5–3, 3–2, 2–1, 0–3)
Vezett: Alexandrescu (román), Naumov (orosz)

FTC: Vogel – S. Mitrovics 2, Varga D. 2, Jaksics 1, Mezei 1, Vámos 2, Sedlmayer. Csere: Kállay 1, Pohl, Nikics, Younger 1, Jansik Sz. Vezetőedző: Varga Zsolt

JUG: Popadic – Papanasztasziu 1, L. Fatovic 4, Jokovic 1, Loncar 1, Macan, Garcia 1. Csere: Lozina, Merkulov, Krzic, Zuvela, Benic 1. Vezetőedző: Vjekoslav Kobescak 

MESTERMÉRLEG

Varga Zsolt: – Jó mérkőzést játszottunk, ami a végére izgalmassá vált, persze ez nekem annyira már nem tetszett. Benne volt ez a pakliban, biztos voltam benne, hogy a Jug nem adja fel, és az utolsó pillanatig harcol. Felkészültünk az ellenfélből, örülök, hogy ilyen jól meg tudtuk valósítani a terveinket. A védekezésünket kiemelném, Vogel Somának is fontos védései voltak. A negyedik negyedben akadt két helyzetünk, amit ha belövünk, nyugodtabb lehetett volna a végjáték, de Toni Popadic is nagyokat védett. Hatalmas eredmény a négy közé jutás, újonc csapatoknak nem is szokott ez sikerülni. A kvalitások megvannak a csapatban, és ezúttal ez meg is mutatkozott.

Vjekoslav Kobescak: – Egyértelmű, hogy a Ferencváros ezen a napon sokkal jobb volt és gyorsabb ritmusban játszott nálunk. A kezdésnél mutatkozott ez meg leginkább, mi lassan lendültünk játékba, ingatag volt a védekezésünk. Valahogyan visszakapaszkodtunk, de őszintén bevallom, akkor sem nyertünk volna, ha még van hátra három negyed a találkozóból. Túl sok hibát követtünk el, az ellenfél nagyon jól felkészült a gyengeségeinkből, és ki is használta azokat. A legjobbakat kívánom a Ferencvárosnak a folytatásban, ha már minket az alsó ágra küldtek.
 
További eredmények
CNA Barceloneta (spanyol)-BPM Sport Management 12-7
19.00: Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 14-10
20.30: Olympiakosz (görög)-Bresica (olasz) 8-7


További program
PÉNTEK
15.00: az 5-8. helyért 
16.30: az 5-8. helyért
ELŐDÖNTŐ 
19.00: Pro Recco-Olympiakosz
20.30: FTC-Telekom Waterpolo-CNA Barceloneta 
SZOMBAT
15.00: 
a 7. helyért 
16.30: az 5. helyért 
19.00: a 3. helyért 
20.30: döntő
Vízilabda hírek