cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő, 3. nap: minden egy helyen – élő hírfolyam!

2019. június 6. 13:00

Az olimpiai kvalifikációs Női Világliga Szuperdöntő küzdelmeinek harmadik napján történtek egy helyen – így semmiről sem maradhatnak le.

2019. június 6., csütörtök
13:00
Íme, a mai program!

Oroszország-Egyesült Államok, 15:00
Hollandia-Ausztrália, 16:45
Kanada-Magyarország, 18:30
Kína-Olaszország, 20:15

13:10
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_20190605_Madar_David_022.jpg
Megtekinthetőek az 2. napon, Oroszország-Magyarország összecsapáson készült képekből összeállított galériánk – ezen a linken!

13:45
JÁTÉK, JÁTÉK, JÁTÉK – JEGYEKÉRT!

14:00
atsbercike.jpg
Nagyon boldog születésnapot kívánunk a válogatott kapusedzőjének, Áts Bertalannak!
 
15:30
A háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely is a helyszínen tekintette meg a Női Vízilabda Világliga Szuperdöntőjének második játéknapját: „Az amerikaiak elleni háromgólos vereség nem számít rossz eredménynek, valójában ez várható volt. Jelenleg az USA a világ legjobbja, nagyon komoly munkát végeznek, kemény szárazföldi és vízi edzésekkel készülnek a különböző tornákra. Az oroszok ellen viszont rendkívül fájó a sima vereség. Az elmúlt 15-20 évben ki-ki mérkőzéseket játszottunk velünk, ezen a meccsen azonban a játék minden elemében felülmúltak minket.” A nemzetközi és hazai vízilabdázás egyik ikonja az új szabályokról is röviden kifejtette véleményét: „A módosítások felgyorsítják a játékot. Például a hat méteren kívüli szabálytalanság esetén a labda nemcsak közvetlenül lőhető kapura, hanem a játékos lövés nélkül is játékba hozhatja, úszhat vele és ezt követően is rálőheti. Ez is felpörgeti a játékot. Más kérdés, hogy a nézők mennyire tudják értelmezni az újításokat. Az új szabályok miatt az oroszok ellen csak az elején kaptunk egy gólt, míg az amerikaiak kétszer használták ki a módosítások előnyeit. De nem emiatt kaptunk ki ettől a két csapattól.”
 
16:00
russiavsusa_20190605-2.jpg A harmadik nap első mérkőzésén Oroszország és Egyesült Államok nézett farkasszemet egymással. A csoportelsőségért zajló rangadót a címvédő nyerte magabiztosan, 12-7-re. Az ütközet legértékesebb játékosának az amerikai Madeline Musselmant választották. A meccs legjobbját Dr. Molnár Tamás köszöntötte. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
16:20
„A tegnapi, magyarok elleni győzelem után már kényelmes pozícióban vártuk a mai napot. Megpróbáltunk összeszedetten játszani, az első negyed első felében ez sikerült is, a végére egy kicsit elfáradtunk. Nem jöttek be a lefordulások, nem tudtuk kihasználni az emberelőnyös helyzeteinket. De ez nem tragédia. Sokat tanulunk belőle, most már látjuk, hogy hol kell javulnunk. Várjuk a holland-olasz meccs vesztesét, akivel holnap játszunk" - vélekedett Alekszandar Gaydukov orosz kapitány.
 
16:25
„Amikor sikerül folyamatosan kommunikálnom védekezésben, lövéseket blokkolni és sikeresen befejezni a helyzeteimet, akkor úgy érzem, hogy tényleg jelen vagyok a játékban és ez szintén növeli az önbizalmamat is. Mindez pedig a társaimat is segíti, nekik is önbizalmat ad és megnyugtatja őket. Úgy mentünk neki ennek a meccsnek, hogy nehéz dolgunk lesz, hiszen ezen a tornán mindegyik csapat tehetséges és erős, szóval ennél jobb gyakorlási lehetőség nem is lehetne számunkra. A mérkőzés közben jó tempóban tudtunk játszani és türelmesek voltunk a labdáinkkal, illetve sikerült hárítanunk az orosz védelem által ránk helyezett nyomást. A megfelelő labdákat fejeztük be és tudtuk, hogy mikor álljunk meg inkább. Természetesen nagy elvárásaink vannak a tornával és saját magunkkal szemben is, hiszen mi szeretnénk végső győztesként távozni innen. Meccsről-meccsre haladunk, mindig csak a következő ellenfelünkre koncentrálunk. Rendkívül izgatottak vagyunk a lehetőség miatt, minden tőlünk telhetőt megteszünk, teljesen mindegy, hogy kivel nézünk majd szembe, hiszen ez az, ami számít" - mondta Madeline Musselmant.
 
16:35
Kollégája, Adam Krikorian, a címvédő szövetségi kapitánya így összegzett: „Oroszország erősen kezdett az első negyedben, és szereztek néhány gyönyörű gólt. Ezt tudtuk előre, hogy képesek erre. Azonban örülök annak, ahogy reagáltunk erre a második negyedben, majd jó ritmusban játszottunk a mérkőzés hátralévő részében. Remekül végrehajtottuk, amit előre elterveztünk. Ez volt a legjobb teljesítményünk eddig ezen a tornán. Remélem, és úgy is gondolom, hogy a végső célunkat elérhetjük, de még rengeteg munka vár ránk. Itt mindegyik csapat kiváló. Minden mérkőzés egy új napnak számít. Most már a holnapi negyeddöntőre készülünk. Hihetetlen a hangulat a Duna Arénában. Nagyon tetszik. Ez a legjobb rendezés, amit valaha láttam. A város pedig csodálatos.” 

16:45
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_019.jpg Kezdődik a Hollandia-Ausztrália összecsapás, melyet Várkonyi Gabriella és az amerikai Danielle Dabbagihan vezet.

17:30 
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_021.jpg Közel kétszáz nehéz sorsú gyermek látogatott ki csütörtökön este a Duna Arénéba, a Női Világliga Szuperdöntőjének harmadik játéknapján. Az izgatott fiatalok a magyar női vízilabda-válogatott összecsapására érkeztek.
 
17:50
netherlands_vs_australia_20190605-4.jpg Hollandiának fordulatos és szoros meccsen, egy góllal sikerül felülmúlnia Ausztráliát, 8-7-re. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt
 
18:07
„Néhány helyen igen jól játszottunk, és volt egy kiemelkedő játékosunk, Maud Meggens, aki a hátán vitte a csapatot, és aki a meccs játékosa is lett. Jól állunk a tabellán, most ki kell elemeznünk a játékunkat, és megtalálni, hogy hogyan készüljünk fel a következő meccsre. Akár a magyarok, akár a kanadaiak lesznek az ellenfeleink, az mindenképpen jó nekünk. Most még van két kemény óránk, amíg várunk arra, kivel is fogunk játszani. Izgalmas időszak lesz. Nagyszerű lenne a magyarokkal játszani ebben a gyönyörű arénában. De a kanadaiakkal is szívesen játszanánk, hiszen nem túl gyakran találkozunk velük. Majd meglátjuk" - mondta Arno Havenga holland szövetségi kapitány.

18:09
BPH_7655.jpgDr. Molnár Tamás háromszoros olimpiai bajnok több minőségben is jelen van a Duna Arénában zajló Női Világliga Szuperdöntőjén. „A szövetség nemzetközi ügyeiért felelős vezetőként, illetve a Szervező Bizottság tagjaként természetesen sok szerepem van abban, hogy a nemzetközi szövetség tagjai és a játékvezetők ne csalódjanak a magyar vendégszeretetben. Technikailag és szakmailag is fontos, hogy megkapjanak minden olyan segítséget, amire szükségük van, de azt hiszem, Magyarország ebben mindig az élen járt, és ha bárkit megkérdezünk, biztos azt mondják, hogy sehol sem kapnak ilyen kiszolgálást, mint nálunk." A magyar női vízilabda-válogatott két vereséggel kezdte a tornát, hogy látja a csapat jelenlegi helyzetét? „Az első mérkőzés az USA ellen tisztes helytállás volt, az amerikai csapat a világ legjobbja az elmúlt tíz év alapján. A tegnapi, oroszok elleni meccs viszont hidegzuhanyként érhette a lányokat. Igazából nagy probléma jelen pillanatban nincs, nyilván nem szabad abba a hitbe ringatni magunkat, hogy na majd holnap, mert soha nem fog eljönni a holnap, az idő most már szorítja a lányokat, el kell dönteni, hogy milyen stratégia alapján indulnak el, ha az olimpiai kvalifikációt nézik. Ha elsők akarunk lenni, és az olimpiai kvalifikáció csak az első hellyel van meg, lehet, hogy szerencsésebb az USA-val a döntőben találkozni, mint egy elődöntőben, így nyilván most megy a számolgatás, majd elválik..."
 
18:11
„Úgy gondolom, hogy jó meccset játszottunk. Remekül kezdtünk, majd Hollandia utolért minket, és átvették a vezetést. Nagyon mozgalmas mérkőzést láthattunk. Volt néhány kritikus pont, amikor talán megfordíthattuk volna a mérkőzés állását a magunk javára. Emberelőnyben jól játszottunk. De úgy gondolom, hogy ez a realitás, Hollandia ma jobban teljesített. Igaz, hogy kipontozódott két játékosunk, de ez a játék része. A bekket a negyedik negyedben állították ki végleg a centerről. A hitvallásom szerint ez teljesen normális a vízilabdában. Inkább küldjenek ki egy játékost, mint hogy gólt kapjunk. Jelenleg nem gondolok a negyeddöntőre, hiszen most fejeztük be az aktuális mérkőzésünket, de teljes gőzzel készülünk majd az Oroszország elleni csatára. Nagyon szeretem a Duna Aréna hangulatát. Ez a világ legjobb vízilabda medencéje. A magyar vendéglátás pedig csodálatos” - hallhattuk Pedrag Mihailovics ausztrál kapitányt.
 
18:14
„Ez a díj sokkal inkább a csapaté. A legtöbb gólomat büntetőkből szereztem, ami tényleg az egész csapat munkájának köszönhető, hiszen ők teremtették meg ezeket a lehetőségeket, én pedig szerencsés voltam, hogy értékesíthettem őket. Ez az erősségünk, tudjuk, hogyan találjuk meg egymást és hogyan fejezzük be a támadásainkat. Nagyon boldog vagyok a mai teljesítményünk miatt, és azért is, hogy a tegnapi vereség után ilyen formát tudtunk mutatni. Már nagyon várom a folytatást, egyre nagyobb lesz a közönség, ahogy a feszültség is, szóval vágjunk bele" - nyilatkozott a meccs legjobbja, Maud Megens.
 
18:20 
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_030.jpg A mieink mérkőzése előtt a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet, a International Swimming Hall of Fame tagjai közé választott sportdiplomatánkat, Salamon Ferencet köszöntötte Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és a Duna Aréna közönsége.

19:39
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_024.jpg
Válogatottunk 30 gólos meccsen 16-14-re legyőzte Kanadát, így csoportja harmadik helyén végzett. Ezt azt jelenti, hogy holnap 18:30-tól Hollandia ellen játszik a negyeddöntőben. Tudósításunkat ezen a felületen olvashatják el.
20:55
MVLSZ_VL_noi_day3_2019_0606_MaD_033.jpgBíró Attila, Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta, Szücs Gabriella
és a kanadai kapitány (David Paradello) nyilatkozata a Kanada-Magyarország (14-16) mérkőzést követően ezen a felületen olvasható.
21:14
A nap záró mérkőzésén Olaszország 10-7-re győzte le Kínát, így 9 ponttal zárt az A-csoport élén. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt

21:15
A pénteki negyeddöntő párosítása kialakult:  
Oroszország-Ausztrália, 15:00
Kanada-Olaszország, 16:45
Hollandia-Magyarország, 18:30
Kína-Egyesült Államok, 20:15
 
21:50
„A legtöbb kívülálló úgy gondolhatta, hogy a mai meccs nem fontos számunkra, hiszen tegnap már megszereztük az első helyet a csoportban, tehát nyugodtabban is játszhatunk, akár fél vállról is vehetjük az összecsapást. De ma én be szerettem volna bizonyítani magamnak is, hogy sokkal többet hozzá tudok tenni a csapat játékához, mint az előző mérkőzéseken. Nyilvánvalóan meg szerettem volna nyerni ezt a meccset is, mivel ez a győzelem a további teljesítményünkre is hatással van. Ha koncentráltak maradunk végig, akkor mentálisan is erősödünk. Rendkívül pozitív hozadéka a meccsnek, hogy egészen a végéig kitartóan játszottuk a saját játékunkat, éppen ennek köszönhetően sikerült jobban ellépnünk a kínaiaktól. Gyorsan úsztunk, de mégis maradt az utolsó percekre is energiánk, mivel minden találkozón folyamatosan cseréljük egymást a vízben. Úgy hiszem, ez az egyik legnagyobb erősségünk" - fogalmazott Roberta Bianconi, a meccs MVP-je.
 
21:52
„Fabio Continak volt egy kisebb egészségügyi problémája, így ma én vettem át a helyét. Jó mérkőzést játszottunk, különösen a védekezésünk tetszett, viszonylag kevés gólt kaptunk, a kapu előtt azonban a mi kezünk is megremegett. A harmadik negyedben már érezhető volt a fáradtság a játékosokon, de ez természetes egy ilyen hosszú tornán, nehéz minden meccsen a legjobb formánkat hozni. A holnapi meccs már teljesen más lesz, hét közel egyforma képességű csapat van a mezőnyben, talán az amerikaiak erőfölénye tűnik csak teljesen biztosnak. Mindenképpen meg kell küzdenünk azért, hogy minél előkelőbb helyen végezhessünk" - mondta Paolo Zizza, az olasz csapat másodedzője.
 
21:54 
„Nem volt ez rossz meccs, keményen harcoltunk! Amikor elkezdtük a tornát, akkor még nem játszottunk jól, aztán a meccsek során belejöttünk, és megtaláltuk az erősségeinket. Ezen a mérkőzésen volt néhány nagyszerű lehetőségünk, de nem tudtuk gólra váltani. Nem voltunk elég agresszívak, és kaptunk néhány szerencsétlen gólt. Az olaszok jobbak voltak nálunk. A Duna Aréna pedig lélegzetelállító. Odahaza vidéki uszodákban edzünk, de ez itt egy hatalmas show. Mindenki nagyon izgatott a helyszín miatt. Itt voltunk a 2017-es világbajnokságon, de akkor a Margitszigeten játszottunk, men itt. Ez volt az egyik álmunk, hogy itt játszhassunk" - lelkendezett a kínai együttes segédedzője.
 
22:00
Véget ért a Női Világliga Szuperdöntő harmadik játéknapja. Folytatás pénteken, a negyeddöntőkkel!
 
Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga