cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: „Semmi sem úgy alakult, ahogyan azt elterveztük"

2019. június 5. 22:55

A magyar női vízilabda-válogatott a Női Világliga Szuperdöntőjének második napján 14-9-es vereséget szenvedett Oroszországtól. A szövetségi kapitány és tanítványai szerint elsősorban a védekezésen kell dolgozni, és javítani. Csütörtökön Kanada következik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bíró Attila irányította válogatottunknak nem ment az oroszok ellen, 14-9-es vereséget szenvedett. A mieink csütörtökön 18:30-tól Kanada ellen játszanak.

Bíró Attila ekképpen értékelt: „Annak ellenére, hogy az Edina nem védett rosszul, amit kapura lőttek, bement, amit elterveztek és meg akartak valósítani, az gyakorlatilag gördülékenyen ment, nem tudtunk akadályt képezni, Már a mérkőzés elején eldőlt az összecsapás, hiszen elhúztak az oroszok három-négy góllal, ez a különbség pedig a világ egyik legjobb csapata ellen nagynak számít. Főképp úgy, hogy mi nem is vagyunk még kellően összecsiszolódva. Bár arra számítottam, hogy az első két mérkőzésen nem fogunk túl jól játszani, a hétvégére várom azt, hogy összeálljon a játék. Az viszont tény, hogy nem számítottam ennyire sima vereségre. Egyébként a kilenc szerzett gól nem rossz, tehát a támadásunkkal nem volt nagy gond, de a tizennégy kapott gól az nagyon sok. Elsősorban a védekezésünkön kell dolgoznunk. Ha a védekezésünk összeáll, akkor tudunk könnyű gólokat szerezni, ráúszásból, a szélekről, labdaszerzésből is. De nem vagyunk csalódottak, mint mondtam, számítottunk a rosszabb teljesítményre. Reméljük, hogy már Kanada ellen is összeszedettebb játékot tudunk mutatni.”

Az orosz kapitány így látta a találkozót: „Ma sokkal eredményesebbek voltunk, mint tegnap. Sokkal jobban védekeztünk, a támadásaink jól sikerültek és az emberelőnyöket is jól kihasználtuk és remekül fordultunk le az ellenfélről. Ezek voltak azok a tényezők, amelyek a végén a győzelmünkhöz vezettek. A magyarok hazai közönség előtt játszottak, hatalmas támogatást kaptak a nézőktől, ezt is kezelnünk kellett. Ez a meccs azonban még semmit nem döntött el, a magyaroknak is van esélyük az éremre."
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_012.jpg
„Olyan gólokat kaptunk, melyeket nem lett volna szabad, lefordulásból és fórból egyaránt - előre megbeszéltük, hogy ezeket küszöböljük ki, ilyeneket nem kaphatunk. Úgy gondolom, hogy elől be fogjuk tudni préselni a gólokat, de a védekezésünket rendbe kell hoznunk! Ha tízből egyet váltunk gólra fórban, de kilencet lövünk és csak nyolcat kapunk, azzal mindenki meg lett volna elégedve..." - vélekedett Illés Anna.
 
„Először is, szeretném megköszönni a szurkolóknak a remek buzdítást, sajnálom, hogy nem tudtunk nekik semmit visszaadni abból az erőből, amit adtak nekünk. Nem tudom, hogy mi történt velünk. Egész nap jól nézett ki a csapat, a bemelegítés is jól telt, aztán a kezdő sípszó után semmi nem úgy alakult, ahogyan azt terveztük. A tegnapi bíztató teljesítményünk egy pillanatra sem látszódott a medencében, senki nem tudta kihozni magából a maximumot. Van még hátra egy csoportmeccs, azt nagyon jó lenne megnyerni, hogy az önbizalmunk kicsit rendbe jöjjön. Napról napra készülünk, most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb elfelejtsük ezt a pocsék mérkőzést” - fogalmazott rendkívül csalódottan Szilágyi Dorottya.
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_016.jpg 
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 2. forduló
 
B-csoport
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 14-9 (4-3, 3-1, 2-1, 5-4)
Vezette: Shi Wei (kínai), Severo (olasz)
 
Oroszország: Karnaukh - Bersneva 3, Prokofyeva 4, Karimova 2, Gorbunova, Timofeeva, Soboleva 2. Csere: Tolkunova 1, Serzhantova 1, Simanovich 1, Ivanova, Gerzanich. Szövetségi kapitány: Alekszandar Gaidukov
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 3 Rybanska 1, Szücs, Keszthelyi, Vályi, Gyöngyössy 1. Csere: Parkes 1, Horváth B., Illés 2, Csabai 1, Faragó K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A-csoport: Ausztrália-Kína 10-8, Hollandia-Olaszország 7-8
Az állás: 1. Olaszország 6, 2. Hollandia 3, 3. Ausztrália 3, 4. Kína 0
 
B-csoport: Egyesült Államok-Kanada 15-4
Az állás: 1. Egyesült Államok 6, 2. Oroszország 5, 3. Kanada 1, 4. Magyarország 0
 
AZ 2. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!
Vízilabda hírek
Női válogatott