cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő: pazar hangulat, javítandó játék

2019. június 5. 21:22

A Bíró Attila irányította válogatottunknak nem ment az oroszok ellen, 14-9-es vereséget szenvedett. A mieink csütörtökön 18:30-tól Kanada ellen játszanak.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Prokofyeva (akcióból, 1-0). Rybanska (akcióból, 1-1). Simanovich (emberelőnyből, 2-1). Illés (akcióból, 2-2). Bersneva (emberelőnyből, 3-2). Serzhantova (ötméteresből, 4-2). Szilágyi (akcióból, 4-3).
                          
2. negyed: Soboleva (akcióból, 5-3). Szilágyi (ötméteresből, 5-4). Tolkunova (akcióból, 6-4). Bersneva (emberelőnyből, 7-4). 

3. negyed: Prokofyeva (emberelőnyből, 8-4). Prokofyeva  (akcióból, 9-4). Csabai (akcióból, 9-5). 
 
4. negyed: Prokofyeva  (emberelőnyből, 10-5). Karimova (emberelőnyből, 11-5). Illés (akcióból, 11-6). Karimova (akcióból, 12-6). Soboleva (akcióból, 13-6). Parkes (akcióból, 13-7). Szilágyi (ötméteresből, 13-8). Bersneva (akcióból, 14-8). Gyöngyössy (emberelőnyből, 14-9). 

MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_008.jpg Bíró Attila végignézte a holland-olaszt (utóbbi csapat nagy csatában nyert, így már 6 pontos, és megnyerte a Kína elleni meccstől függetlenül az A-csoportot), közben szokása szerint készségesen válaszolt kérdéseinkre, ám hogy a gondolatai merre járhattak, ki tudja. Bár hozzátehetjük, fontos csoportmeccs ide vagy oda, a Világliga Szuperdöntőjében a három utolsó nap a sorsdöntő - speciel három vereséggel is révbe lehet érni... Persze erre nem gondolt senki!
 
A kapitány ezúttal Gurisatti Grétát és Garda Krisztinát ültette a lelátóra, ahol nem mellesleg Märcz Tamás vezetésével a parti előtt a Duna Aréna konditermében edző férfiválogatott, illetve a csapat hűséges és hangos szurkolótábora, a Carpathian Brigade is tiszteltét tette. Szóval, a hangulatra nem lehetett panasz!
 
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_001.jpg Kimondottan hektikus első negyeddel indult a mérkőzés. Főként a hátsó alakzatra mondhattuk ezt, hiszen amíg néhány támadásnál profin sikerült megcsinálni a megálmodott védekezési formulát, addig máskor elmaradt a blokk, elmaradt a besegítés. Prokofyeva ellépése, Timofeeva Horváth Brigitta elleni egy az egyeses centerakciója (amelynek ötméteres lett a vége) azért volt sok, mert közben két emberfórt is belőttek az oroszok. A négy kapott gólra persze azért jött három lőtt - bár tegyük őszintén hozzá, Natasa Rybanska vagy Szilágyi Dorottya távolija inkább volt meglepetésszerű. Más kérdés, fontos, hogy ilyeneket is tudnak a lányok! Jó volt látni Illés Anna bátor és pontos vállalását, ellenben kár volt a menet végén Szücs Gabriella fára lőtt fórjáért.
 
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_011.jpg A másodikban aztán szinte mindenért... Négyszer harcolt ki fórt magának a társaság, de mind a négyszer belehibázott - a negyedik előtt időt is kért Bíró Attila, de hiába. Mintha idegesek lettek volna a lányok... Egy Keszthelyi Rita által kiharcolt, Szilágyi Dorottya által belőtt ötméteres volt a mérleg pozitív oldalán, míg a kihagyott fórok mellett három kapott gólt a negatívon. Ezzel 7-4-re vezettek az oroszok a nagyszünetben, és nem feltétlen azért, mert Karnaukh annyira jól védett volna...
 
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_007.jpg Fordulás után sem változott sajnos a játék képe, nem bírtak a mieink az oroszok falával, bármihez nyúltak, semmi sem sikerült, így hiába sikerült valamelyest stabilizálni a védelmet, a különbség csak nőtt és nőtt… Oroszország Prokofyeva vezérletével roppant magabiztosan pólózott, ám valljuk be, ezúttal nem fejtett ki csapatunk túlzottan nagy ellenállást. Mentek, akartak a játékosok, ám ez nem az ő napjuk volt, maradjunk annyiban pozitívan, hogy letudtuk a hétre a rossz meccsünket. Folytatás holnap 18:30-tól Kanada ellen.
 
MVLSZ_VL_noi_RUS_HUN_2019_0605_MaD_004.jpg  
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Csoportmérkőzések, 2. forduló
 
B-csoport
OROSZORSZÁG-MAGYARORSZÁG 14-9 (4-3, 3-1, 2-1, 5-4)
Vezette: Shi Wei (kínai), Severo (olasz)
 
Oroszország: Karnaukh - Bersneva 3, Prokofyeva 4, Karimova 2, Gorbunova, Timofeeva, Soboleva 2. Csere: Tolkunova 1, Serzhantova 1, Simanovich 1, Ivanova, Gerzanich. Szövetségi kapitány: Alekszandar Gaidukov
 
Magyarország: Gangl - Szilágyi 3 Rybanska 1, Szücs, Keszthelyi, Vályi, Gyöngyössy 1. Csere: Parkes 1, Horváth B., Illés 2, Csabai 1, Faragó K. Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A-csoport: Ausztrália-Kína 10-8, Hollandia-Olaszország 7-8
Az állás: 1. Olaszország 6, 2. Hollandia 3, 3. Ausztrália 3, 4. Kína 0
 
B-csoport: Egyesült Államok-Kanada 15-4
Az állás: 1. Egyesült Államok 6, 2. Oroszország 5, 3. Kanada 1, 4. Magyarország 0
 
AZ 2. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila
világliga