cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ - MÁR CSAK 3 NAP! Megtiszteltetés és kihívás a rendezés

2019. június 1. 18:50

Már csak három nap, és június 4-én kezdetét veszi a Női Vízilabda Világliga Szuperdöntő a Duna Arénában. A sorozat győztese jövő vasárnap az aranyérem mellé tokiói olimpiai kvótát is kap, úgyhogy nagy a tétje a tornának. Az esemény előtt a szövetség elnökével, Vári Attilával beszélgettünk a várakozásokról!

Tavaly a férfiak, idén pedig a nők számára rendeznek Világliga Szuperdöntőt a Duna Arénában. Mit jelent a szövetség számára ez az elismerés?
A szövetség számára nagy megtiszteltetést és nagyon komoly kihívást jelent, hogy ismét Világliga Szuperdöntőt rendezhetünk. Két éve a világbajnokságon magasra tettük a lécet, mert szerintem a világ egyik legjobb sporteseményét rendeztük meg közösen a FINA-val. Budapest idén Európa Sportfővárosa, tehát meg kell mutatnunk újra nem csak Európának, hanem a világnak is, hogy a nemzetközi sportszervezésben hol tartunk. Nagyon örülök annak, hogy ezt az eseményt kormányzati támogatással meg tudjuk rendezni, mert nagyon fontos állomása a hölgyek felkészülésének és olimpiai kvalifikációs esemény is egyben.

Mi az elvárás a válogatottal szemben?
Nagyon nehéz ezt megmondani, mert egy hosszú sorozatból jön a csapat, a bajnoki évad mellett válogatott események is voltak már a szezonban. A Világliga-selejtezők mellett volt egy torinói Európa Kupa-döntő, továbbá a hazai és a nemzetközik kupában is szerepeltek a játékosok, tehát egy nehéz és megterhelő időszakban van a csapat. Úgy gondolom, hogy a világbajnoki felkészülés része a Világliga Szuperdöntő is, de természetesen egy magyar vízilabda-válogatott minden egyes mérkőzésen úgy ugrik medencébe, hogy győzni szeretne és mindent megtesznek ezért a lányok.

MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_Madar_David_005.jpg A Világligán a nézők újra láthatják az új szabályokat majd a meccseken. Mi az elnöki vélemény ezekről a változtatásokról?
Egy-két mérkőzésen már tapasztalhattuk, hogy bármikor felkeltenek minket, bármilyen szabályváltozás történik, mi ott vagyunk a legjobbak között. Ez annak köszönhető, hogy a magyar vízilabda-társadalom nagyon komoly értelmiségi társadalom, és mindig tudunk reagálni az újabb feladatokra. Tény és való, hogy nagyon felgyorsult az új szabályokkal a vízilabda, ez viszont nagy terhelést jelent a játékosok számára. Ha ezt le tudjuk küzdeni és kiküszöbölni, a meccsek közötti regenerációt meg tudjuk oldani, akkor úgy gondolom, hogy ugyanúgy sikeresek leszünk a továbbiakban is.
 
A Világligán a szurkolók buzdítása is sikerhez segítheti a csapatot. Mivel készül a szövetség a drukkerek számára, miért érdemes kilátogatni június 4. és 9. között minél több mérkőzésre?
Először is a jó meccsek miatt, másodszor, mert Budapest egyik legjobb rendezvényközpontja a Duna Aréna. Az elmúlt években már láthattuk, hogy milyen magas színvonalon teljesített a különböző versenyek alkalmával a létesítmény. Minden egyes tagszervezetünknek, klubunknak biztosítunk helyet a mérkőzéseken, hogy a fiatalok is eljuthassanak egy ilyen világeseményre. Továbbá gyermekotthonokkal együtt megszerveztük, hogy azok a gyermekek, akiknek nincs lehetőségük rá, el tudjanak látogatni ingyen ide hozzánk, hogy ők is átérezzék egy ekkora verseny hangulatát, s szurkoljanak a lányoknak.
 
A mieink a Világliga Szuperdöntő első napján is az amerikaiakkal találkoznak június 4-én 18 óra 30 perctől a Duna Arénában. Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen zajlik a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!  
 
MVLSZ_VL_Sajtotajekoztato_20190531_Madar_David_004.jpg Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
##IMG15197##Döntő, 20:15

Vízilabda hírek
Női válogatott