cover image
Egyéb

NŐI VILÁGLIGA SZUPERDÖNTŐ - MÁR CSAK 7 NAP! Itthon készül a női válogatott

2019. május 28. 15:45

A montenegrói edzőtábor után itthon folytatja felkészülését a női vízilabda-válogatott a nyár két világversenyére. Először jövő héten, június 4-9. között a Duna Arénában a Világliga Szuperdöntő, majd júliusban a dél-koreai világbajnokság vár a csapatra.

A Herceg Noviban töltött egy hét után hétfőtől, már a Duna Arénában készül a női válogatott. A csapatnak a szombati hazaérkezés után két napja volt pihenni, de most már ismét a munkáé a főszerep.

„Én magamon azt érzem, hogy nekem nagyon jól esett ez a közel két nap pihenő. Mondtam is a többieknek, hogy olyan frissnek éreztem magam a vízben. Szerintem az a két hét, amit kaptunk a felkészülés előtt az nekem pont elég volt. Lehet, hogyha többet pihenek, akkor ez a visszarázódás kicsit kitolódott volna, úgyhogy a kapitánytól jó döntés volt az a két hét. A hangulat is remek, úgyhogy már alig várom, hogy kezdődjön a Világliga” – nyilatkozta Gangl Edina.

A lányok tudják, hogy ez nem csak egy átlagos Világliga lesz, hiszen a hazai közönség mellett az is fontos, hogy a győztes kvalifikálja magát elsőként a tokiói olimpiára.
„Mindenki tudja, hogy mi a tétje a Világligának. Nem csak egy aranyérem, bár nyilván azért nagyon szép mindig az aranyérem, de ha egy olimpiai kvótát adnak mellé, az még jobban megszépíti a sikert. Nyilván szeretnénk minél hamarabb megszerezni a kvalifikációt. Én már nagyon várom a Világligát, mert legutóbb talán a hazai világbajnokságon volt hasonló hangulat, mint amilyen most is lesz reményeim szerint. Az leírhatatlan érzés, amikor az ember sok hazai szurkoló előtt játszik, úgyhogy nagyon izgatott vagyok emiatt” – árulta el Gurisatti Gréta.

A válogatottra a hét második felében edzőmeccsek várnak majd az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikaiak ellen, ami jó erőfelmérő lehet a csapat számára.

„A héten még biztos kemény edzések várnak ránk, mert valamilyen szinten kell, hogy az állóképesség, az erőnlét meglegyen, mert hat meccset lejátszani hat nap alatt az nagyon kemény. Nagyon örülök annak, hogy a múlt héten az ausztrálokkal, ezen a héten pedig az amerikaiakkal tudunk kétkapuzni. Ugyanis a tengeren túli stílus általában mindig meglep minket egy kicsit, amikor először találkozunk velük, mivel az európai vízilabda más stílust képvisel” – mondta Szücs Gabriella.

A mieink a Világliga Szuperdöntő első napján is az amerikaiakkal találkoznak június 4-én 18 óra 30 perctől a Duna Arénában. Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen zajlik a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!

Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15
Vízilabda hírek
Bíró Attila
Női válogatott
világliga