cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő - MÁR CSAK 8 NAP! SEATOKKAL az utakon női pólósaink

2019. május 27. 17:00

Komoly megtiszteltetés érte a női vízilabda-válogatott tagjait és szakmai stábját. Hétfőtől a Magyar Vízilabda Szövetség és a Porsche Hungária együttműködésének köszönhetően tizenhét SEAT márkájú autó könnyíti meg a csapat felkészülését a következő egy évben.

Bíró Attila szövetségi kapitány a sajtótájékoztatón elmondta, korábban még nem volt példa ehhez hasonló támogatásra a női vízilabdázók számára. A szakember kiemelte, a jövő heti Világliga Szuperdöntőn jó eredménnyel hálálná meg a csapat a bizalmat. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke személyesen köszönte meg a támogatást Eppel Jánosnak, a Porsche Hungária ügyvezetőjének, valamint Dr. Vérten Sándornak, a cég kommunikációs igazgatójának.
 
 „Bár sok embernek volt már autója, egy ilyen új jármű mindig plusz motivációt tud adni. Én azért is örültem neki nagyon, mert ez azt mutatja, hogy amiért a mindennapokban megdolgozunk, azt próbálják jutalmazni, és ez az autó szerintem tökéletes honorálása annak, amiért küzdünk. Bízom benne, hogy ezáltal egyszerűbb lesz a felkészülés, majd a világbajnoki és Világliga-arany kiharcolása" - nyilatkozta Illés Anna.
 
Szücs Gabriella számára az edzések mellett még vizsgák is várnak a héten, így neki különösen nagy segítséget jelent az új autó.
 
„Az elkövetkezendő két-három hétben még várnak rám vizsgák, úgyhogy mindenképpen nagy könnyebbség lesz. Bármennyire jó dolog a tömegközlekedés, és sokszor gyorsabb is, azért autóval mégiscsak kényelmesebb járkálni. Eddig sikerült jól összeegyeztetnem a tanulást a vízilabdával, de a nagy hajrá még csak most jön. Bízom benne, hogy sikerrel veszünk minden akadályt, én is, és a csapat is" - avatott be Szücs Gabriella a kettős terheléssel járó mindennapjaiba minket.
 
MVLSZ_SEAT_autoatadas_20190527_Madar_David_014.jpg A játékosok nagy örömmel vették birtokba az új autókat, amelyek nagy segítséget jelentenek majd számukra a felkészülésben.
 
„Nem is gondoltunk erre, hogy ilyen lehetőségünk lesz. Nyilván ez felelősséggel is jár, amit szeretnénk majd megköszönni egy jó Világliga- és világbajnoki szerepléssel. Természetesen nem az autók miatt fogunk majd jobban úszni, de azért sokat hozzátesz azok számára, akiknek nem volt autója, ugyanis nem mindegy, hogy két edzés között a villamoson állsz két hátizsákkal, vizes köpennyel a kezedben, vagy csak beteszed az autóba és hazamész" - árulta el Gurisatti Gréta.
 
A női vízilabda-válogatott az autók gyorsaságához hasonlóan szerezne kvótát a 2020-as ötkarikás játékokra.
 
„Fantasztikus ajándékot kaptunk az olimpiáig, ez is azt jelzi, hogy egyre népszerűbb a női vízilabda is. Messze lakom az uszodától, úgyhogy számomra mindenképp nagy segítség lesz. Reméljük, amilyen gyors lesz az autó, olyan gyorsak leszünk mi is a vízben az olimpiai kvalifikáció felé vezető úton" - mondta Gangl Edina.
 
A csapat először a jövő heti budapesti Világliga Szuperdöntőben vívhatná ki a tokiói kvalifikációt egy aranyéremmel, majd júliusban a dél-koreai világbajnokságon hasonló eredménnyel.
 
Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető!
MVLSZ_SEAT_autoatadas_20190527_Madar_David_005.jpg 
Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

watch?v=9I_Y2YTABhcA program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15

Vízilabda hírek
Női válogatott