cover image
Egyéb

OB I/B: a Kemény Kristóf irányította BVSC bajnoki aranya; a Szeged jutott fel

2019. május 26. 20:04

A zuglóiak mindenkinél jobbnak bizonyultak, így első ízben nyerték meg a másodosztályú bajnokságot. Az ezüstérmes Szeged egy év szünet után jutott fel az élvonalba, a Nagykanizsa osztályozót játszhat a Vasassal.

A hétvégén véget ért a férfibajnokság másodosztályának küzdelemsorozata is. Tekintettel arra, hogy a BVSC (amely szombaton a 2006-os csapata aranyát is ünnepelte) egy fordulóval a zárás előtt megszerezte a bajnoki címet, így nem volt tétje számára az utolsó körnek – belefért így a bronzérmes kanizsaiak elleni egygólos vereség is. A BVSC vezetőedzője, Kemény Kristóf a klub kommunikációs csatornáján így fogalmazott: „Nagyon boldog vagyok, hogy tavaly 15 év után sikerült ifi bajnokságot nyernünk, idén pedig a klub első ob1/b bajnoki címet húztuk be a fiúkkal. Oda- vissza vertük a másodikat és a Kanizsa ellen is a csütörtöki tétmeccsen nem nagyon volt kérdés, hogy ki a jobb csapat. A mai meccsről pedig annyit, hogy több hiányzóval is egy éles meccset tudtunk játszani, annak külön örülök, hogy mindenki komolyan vette, hajtott és tette a dolgát, bár úgy gondolom, ez a természetes sportemberi hozzáállás. Ebből a sikerből extra lendületet és motivációt kell kapjon a társaság a hátralévő két hétben, hiszen még egy komoly feladat előtt állunk, az ifi helyosztó még hátra van! Gratulálok a csapatnak, szép munka volt, hajrá BVSC!”
MVLSZ_BVSC_KSI_ifi_fiu_donto_20180603_Madar_David_018.jpg

Miután a BVSC-nek az első csapata az OB I-ben szerepelt, a zuglóiak második csapata nem juthatott fel, így az ezüstérmes, Csányi László Szeged játszik majd egy év szünet után ismét az élvonalban. A bronzérmes Nagykanizsa osztályozót játszik az OB I 15. helyezettjével, a Vasassal.

szeged.jpgFérfi OB I/B
A végeredmény – részletek itt

1. BVSC-Zugló 34
2. Szeged 34
3. Kanizsa VSE 30
4. YBL WPC 22
5. Vasas SC 17
6. Angyalföldi SD 14
7. Dunakanyar 6
8. Debrecen 4
9. Neptun VSC
10. Cegléd VSE
11. FTC-Telekom
12. Budapesti Honvéd
13. Kaposvári VK
14. A-Híd-OSc-Újbuda
15. Fehérvár VS
16. Hódmezővásárhelyi VSC
17. Szolnoki Dózsa
18. Eszterházy Károly ESC
19. Swietelsky Békéscsaba
20. MAFC 113
Vízilabda hírek
BVSC
OB I/B
kemény kristóf