cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő - MÁR CSAK 9 NAP! „Jó úton járunk"

2019. május 26. 17:00

A magyar női vízilabda-válogatott a montenegrói edzőtábor után a hétvégére pihenőt kapott. Hétfőtől viszont már a Világliga Szuperdöntő helyszínén, a Duna Arénában készül a június 4-9. között megrendezésre kerülő, olimpiai kvalifikációs eseményre. Bíró Attila szövetségi kapitányt kérdeztük a felkészülés első hetének tapasztalatairól!

Hogyan értékeli a Herceg Noviban töltött egy hetet?
Nagyon jól sikerült az edzőtábor, még többet is dolgoztunk, mint elterveztem. Az ausztrálok elleni kétkapuk nagyon hasznosak voltak. Itt még nem a pontosság és a nagyon taktikus játék volt a lényeg, hanem az alapvédekezés gyakorlása. A komoly szárazföldi és vízi munka után gyakorlatilag nagyon fáradtan játszottunk mindkettő edzőmeccsen, de ehhez képest jól sikerültek. Kitoltuk a fájdalomküszöböt, ez volt az egyik cél. A lányok nagyon jól reagáltak erre.

A felkészülésnek a kezdeti szakaszában különösen fontos az erőnléti edzés. Hogy teljesített ebben a csapat?
A szárazföldi munka, amit elterveztünk egy új metódussal, szintén nagyon jól sikerült, úgyhogy szerintem tényleg hasznos volt ez a montenegrói egy hét és a célt elértük. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, igaz néha kicsit szeszélyes volt, de ez abszolút nem zavart meg bennünket. Nyitott uszodában edzettünk, mivel már ezt is be kellett kalkulálni, ugyanis valószínűleg a világbajnokságon is nyitott uszodában fogunk játszani. Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy még mindig a világbajnokság az első számú célunk. Jó úton járunk, és a hétvégi pihenő után hétfőn már újult erővel folytatjuk a munkát a Duna Arénában.

Az edzőtábor előtt azt nyilatkozta, hogy akkor lesz elégedett, ha jó úszóeredmények születnek. Akkor ezek is jók lettek?
Teljes mértékben. Ahhoz képest, hogy egy hete kezdtük el a munkát, sokkal előrébb vagyunk, mint egy, vagy két évvel ezelőtt egy hét munka után. Nyilván kicsit sűrűbb is lett a program a Világliga miatt. Én a negyeddöntőig úgy tekintek, hogy a három csoportmeccs még biztosan kellhet a csapatnak, ugyanis mivel mindenki továbbjut, így a nyolc között lesz az első komoly téttel bíró mérkőzés. Ugyanakkor nem féltem a csapatot, mert ezzel a munkával komoly önbizalmat tudunk megalapozni, ami nagyon kell majd.
DSCN7582.JPG
Van-e esetleg sérült?
Sajnos az ausztrálok elleni utolsó edzőmeccs utolsó periódusában Rebecca Parkesnak volt egy könyöksérülése, de remélem, hogy ez megjavul jövő hétig.

Hogy épül fel a jövő hét programja a válogatott számára?
Ugyanúgy három edzés lesz naponta, mint ahogy Montenegróban is volt, tehát a kétszer kétórás vízi edzés között lesz egy konditermi is. Az amerikaiak a hét közepén jönnek, csütörtöktől együtt tréningezünk, aminek keretében 4-5 felkészülési meccset játszunk majd velük. Ez abban fog segítséget adni, hogy ki tudjam jelölni azt a 15 játékost, akik az at követő héten képviselik a magyar válogatottat a Világligán, illetve jó erőfelmérő is lesz, mivel a legerősebb amerikai csapat jön.
 
Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető
 
Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15
Vízilabda hírek
Női válogatott