Íme, a férfiválogatott nyári kerete!

2019. május 23. 21:10

Tekintettel arra, hogy a nyáron két fontos világverseny is vár a válogatottra (Világliga Szuperdöntő, világbajnokság), Märcz Tamás 27-es keretet hirdetett.

Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A szövetségi kapitány sok tapasztalatot szerzett a tavalyi esztendőben, amikor hasonlóképpen alakult a program: a csapat ott volt a hazai Világliga Szuperdöntőjében, sőt ezüstérmet szerzett, majd júliusban a barcelonai Európa-bajnokságon lépett fel, kevésbé volt sikeres, aztán szeptemberben, Berlinben megnyerte a Világkupát. Ezúttal Belgrádban vár rá a Világliga Szuperdöntője (június 18-23.), majd Dél-Koreában a vb (július 12-28.) – mindkettő olimpiai kvalifikációs torna.

A 27-es keretből 23-an szerepet kaptak a szezonban a válogatottban, négy kvázi újonc található a névsorban, akik közül persze ketten nemzetközi rutinnal bíró, korábbi világversenyeken játszó játékosok – más nem mondjunk, Gór-Nagy Miklós világbajnok is!

„Bisztritsányi Dávid korábban topcsapatokban és a válogatottban is védett, most az UVSE-ben volt meghatározó szerepe, tetszett, amit tőle láttam. Ugyanez igaz Gór-Nagy Miklósra, aki még mindig kiváló fizikai állapotban van, jól teljesített a bajnok Ferencvárosban, a rutinja a válogatottban is sokat érhet” – fogalmazott Märcz Tamás, majd kitért a két balkezesre: „Dőry Farkas a felsőházba jutó Debrecennek volt a húzóembere, nagyszerű adottságokkal rendelkező játékos. Kállay Márkot sokan a szezon igazolásának nevezik – nem véletlenül, hiszen gólerős volt és nagyszerűen illeszkedett be a Fradi rendszerébe. Azonos poszton játszanak, kíváncsi vagyok arra, hogy a válogatottban milyen teljesítményre képesek.”

„Június 3-án, hétfőn 17 játékossal kezdjük meg a nyári felkészülést, közte három kapussal, így sok mindent tudunk gyakorolni - tette hozzá. - A Ferencváros kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjébe, amelyet június 6-8. között Hannoverben rendeznek, így a klub játékosai majd június 13-án csatlakoznak a válogatotthoz. Kemény világeseményeknek nézünk elébe idén is, fontosnak tartom, hogy a legjobb fizikai és mentális állapotban legyenek ott a játékosaink. Egy biztos: a belgrádi fellépésig kevés az idő, azaz rögvest az első naptól komolyan el kell kezdenünk a szükséges munkát, sok rávezetésre nincs lehetőségünk.”

A férfiválogatott nyári kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok)Férfi OB I

Honvéd - UVSE Hunguest Hotels

2020. szept. 19. 16:15

Férfi OB I

FTC-Telekom - BVSC Zugló

2020. szept. 20. 16:30

BENU Férfi Magyar Kupa

OSC ÚJBUDA - Szolnoki Dózsa

2020. szept. 26. 16:00

BENU Férfi Magyar Kupa

FTC-Telekom - A-Híd VasasPlaket

2020. szept. 26. 17:30

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 18:45

BENU Férfi Magyar Kupa

-

2020. szept. 27. 20:15

Férfi OB I

PVSK Mecsek Füszért - Honvéd

2020. okt. 03. 16:00

BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros, eredményhirdetés (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
BENU Női MK: UVSE-Dunaújváros döntő (Fotó: Kovács Anikó, Derencsényi István)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok