cover image
Egyéb

Ünnep a Komjádiban: 23. alkalommal bajnok az FTC!

2019. május 22. 20:15

Az E.ON Férfibajnokság döntőjének harmadik összecsapásán az OSC fantasztikusan küzdött, sokáig nem talált rajta fogást a címvédő, végül 8-8 lett a csata. Az ötméteres párbajban már jobb volt Varga Zsolt együttese, így megvédte bajnoki címét.

Az eredmény alakulása
1. negyed: Kovács G. (emberelőnyből, 0-1). Varga D. (emberelőnyből, 1-1). Ukropina (akcióból, 1-2). 
                          
2. negyed: Hárai (emberelőnyből, 1-3). Varga D. (ötméteresből, 2-3). Manhercz (emberelőnyből, 2-4). Vámos (emberelőnyből, 3-4). Manhercz (akcióból, 3-5). S. Mitrovics (emberelőnyből, 4-5).

3. negyed: Brguljan (akcióból, 4-6). Vámos (akcióból, 5-6). Vámos (emberelőnyből, 6-6). 
 
4. negyed: Varga D. (akcióból, 7-6). Brguljan (emberelőnyből, 7-7). Varga D. (akcióból, 8-7). Hárai (akcióból, 8-8). 
 
MVLSZ_FTC_OSC_ffi_OB1_donto3_20190522_MaD_002.jpg  
Fiesztára, újabb fiesztára készült az FTC tábora: most szeretett klubja pólócsapatát érkezett ünnepelni. Varga Zsolt vezetőedző persze nem győzte az érte, játékosaiért szorítókat nyugalomra inteni, mondván az OSC nemes, rendkívül veszélyes ellenfél, amelynek talán már veszíteni valója sincs annyi, ergo akár mindegy-mindegy alapon pólózva képes lehet az ünneprontó szerepkörre.
 
Vad Lajos és együttese természetesen az összesítésbeli 2-0-s hátránya dacára is a bajnoki cím reményében érkezett a Komjádiba, ami a mérkőzésen is visszaköszönt. Több mint öt percig eredménytelenül gyűrték egymást a felek, ítélet sem itt, sem ott, az OSC kért előbb időt. Megérte, mert a kis pihenő után Lukas Seman „hozta" a fórt, Kovács Gergő pedig pontosan célzott. Átellenben hasonló volt a koreográfia, Varga Dénes egyenlített, ám utána Aleksa Ukropina ott folytatta, hol a Nyéki-uszodában abbahagyta: kiszámíthatatlan lövése ellen tehetetlen volt Vogel Soma.
MVLSZ_FTC_OSC_ffi_OB1_donto3_20190522_MaD_001.jpg  
A második negyedben már sűrűbben jöttek a kiállítások: mindkét oldalon négy-négy személyi hibát jegyezhettünk fel, dominált a centerjáték. Az FTC és az OSC is három-három gólt jegyzett ebből, hiszen hazai oldalon Varga ötöst lőtt be (kiharcolta Aaron Younger), Vámos Márton és Stefan Mitrovics volt kíméletlen, míg az OSC-nél Hárai Balázs „tett be" egy labdát a falból, és Manhercz Krisztián tudott duplázni úgy, hogy az első góljánál már kiegészült a házigazda. Eredmény vonatkozásában 1-3-at, 2-4-et, 3-5-öt mutatott a tábla, végül 4-5-tel mentek pihenőre.
MVLSZ_FTC_OSC_ffi_OB1_donto3_20190522_MaD_007.jpg  
Térfélcserét követően forrósodott fel igazán a hangulat. Manhercz blokkolt hátrányban (nem először!), majd Drasko Brguljan lőtt akciógólt, amit alaposan megünnepelt. Vámos erre duplával válaszolt, miközben Mezei Tamás Brguljannal, Hárai pedig Nikola Jaksiccsal akadt össze. Sava Randjelovics közeli húzását bravúrral tolta ki Vogel, odaát Braniszlav Mitrovics védett kétszer, 6-6-tal kezdték így a záró menetet.

MVLSZ_FTC_OSC_ffi_OB1_donto3_20190522_MaD_008.jpg Amelyet Vogel és Mitrovics bravúrjai nyitottak, utóbbit követően Varga úszott meg, és juttatta csapatát először előnyhöz a meccsen. Brugljan fórból egyenlített, de kisvártatva Varga Dénes villant, Vogel védett, próbálta kézbe venni a csatát az FTC. Vad Lajos időt kért, rohamra indult az OSC. De hiába, a zöld-fehérek védekezése percről-perce vált egyre masszívabbá. Német Toni kiállítást szerzett, Varga Zsolt időt kért, Vámos azonban kapufát lőtt. Újabb kapusbravúrok után Hárai 1:12-vel a vége előtt mesterien centerezett. S miután több gól nem született, 8-8 lett a vége, következhettek az ötméteresek.

Ebben a Fradi volt a jobb (Burián Gergő a lécre lőtt, Salamon Ferenc lövését védte Vogel), hazai oldalon senki nem hibázott, kezdődhetett a fieszta. Az FTC megvédte címét, 23. alkalommal lett magyar bajnok. Az érmeket az OSC és az FTC játékosainak, vezetőinek Pecznik János, az E.ON Energiakereskedelmi Kft. ügyvezetője,  Vári Attila, az MVLSZ elnöke, Marco Birri, a LEN igazgatója adta át. A kupát pedig Varga Dénes emelte a magasba. 
 
MVLSZ_FTC_OSC_ffi_OB1_donto3_20190522_MaD_014.jpg  
E.ON Férfibajnokság, rájátszás
Döntő, 3. mérkőzés
FTC-Telekom-A-Híd-OSC-Újbuda 8-8 (1-2, 3-3, 2-1, 2-2) - ötméteresekkel 4-1
Komjádi-uszoda, vezette:
Marjay Zs., Kun Gy.
  
FTC: Vogel - Vámos 3, Mezei, Jaksics, Younger, Varga D. 4, S. Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer, Kállay, Pohl, Német, Jansik Sz., Gór-Nagy. Vezetőedző: Varga Zsolt 
 
OSC: B. Mitrovics - Brguljan 2, Manhercz 2, Randjelovics, Kovács G. 1,Ukropina 1, Hárai 2. Csere: Salamon, Seman, Tóth M., Erdélyi, Bundschuh, Burián. Vezetőedző: Vad Lajos

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, az FTC javára

Vízilabda hírek
ftc
osc
férfibajnokság