cover image
Egyéb

Salamon Ferenc hivatalosan is halhatatlan!

2019. május 19. 20:54

Hivatalosan is beiktatták a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet, a International Swimming Hall of Fame tagjai közé Salamon Ferencet, akinek neve felkerült a Hírességek Csarnokában is a sportág legendái közé.

A jelölést elfogadva hetekkel ezelőtt az International Swimming Hall of Fame, azaz a nemzetközi sportági halhatatlanokat tömörítő szervezet úgy döntött, hogy tagjai közé választja Salamon Ferencet. A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag dr. Kemény Dénes, aki 2011 óta maga is tagja a Hírességek Csarnokának.

Salamon Ferencet helyi idő szerint szombaton este hivatalosan is beiktatták a floridai helyszínen.

„Több mint hetven esztendeje szolgálja hűségesen a vízilabdát; előbb játékosként, később játékvezetőként, sportdiplomataként tett meg mindent itthon és a nemzetközi sportéletben a magyar pólóért. A Magyar Vízilabda Szövetség nevében szívből gratulálok megérdemelt kitüntető címéhez, annak külön örülök, hogy Rajki Béla után újabb sportdiplomatával bővült a Hírességek Csarnokának névsora. Feri bácsi a budapesti Szent János Kórház főovosaként a legjobb élő példával mutat utat a mai fiataloknak, a sport mellett a tanulás, a művelődés fontosságát igazolva. Mindannyian büszkék vagyunk rá, további jó egészséget kívánunk neki, bízunk benne, hogy aktív értelmiségiként még sokáig marad tevőleges részese a pólóéletnek is!” – fogalmazott Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

salamonferiba1.jpgMiként sportdiplomatánk méltatása a tekintélyes Swimming World Magazinban szólt, Salamon Ferenc több mint 70 éve a vízilabda sportágban tevékenykedik, előbb játékosként, játékvezetőként, majd különböző vezetői tisztségekben, és sportdiplomataként. Manapság is aktív, hiszen tagja a FINA Masteres bizottságának. Amellett, hogy sok órát szentel a vízilabda sportjának, kórházi főorvos is – orvosi és szakmai kiadványai rendszeresen megjelennek a FINA Magazinban.

A magyar vízilabdázók már szép számban képviseltetik magukat, hiszen a Hírességek Csarnokának tagja Benedek Tibor, Biros Péter, Bodnár András, Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kanizsa Tivadar, Kásás Tamás, Kárpáti György, Kemény Dénes, Kiss Gergely, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Molnár Tamás, Németh János, Rajki Béla, Szécsi Zoltán, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András is.


Vízilabda hírek
hall of fame
salamon ferenc