cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság: hetedik a Honvéd, egalizált a Szombathely

2019. május 18. 19:15

Harmadik mérkőzésen dőlt el a 7. hely sorsa: Merész András tanítványai 13-9-re győztek a Debrecen ellen. Eldőlt a 13., és a 15. pozíció is, míg a 11. helyről a harmadik meccs dönt, miután a Szombathely kiegyenlített a Tatabányával szemben az egyik fél második győzelméig tartó párharcban.

Fordulatos és végletekig kiélezett kiesési rangadót vívott egymással szombaton délben a Margitszigeten a KSI és a Vasas. Az első játékrészt 4-3-ra a vendég angyalföldiek nyerték, félidőben pedig már négy találattal vezetett Bóbis Máté együttese. Térfélcsere után magasabb fokozatra kapcsoltak ugyan Horváth János tanítványai, és sikerült egyetlen gólra zárkózniuk, egyenlítésre már nem futotta a központi sportiskolások erejéből. A párharc tehát lezárult, a Vasas lett a 15., míg a KSI a 16. 

Döntésre vitték az egyik fél második nyert meccséig tartó csatát Kaposváron is - a párharcot Benedek Tibort ifjú tehetségei várhatták előnyből. A vendégek nyolc perc alatt elhúztak 3-1-re, sőt, kétgólos előnyüket a második negyedben is sikerült megőrizniük (4-6). Nagyszünet után kapaszkodott a házigazda, de döntetlenre mentenie már nem sikerült, így 9-8-as győzelmével az UVSE a 13., a Kaposvár pedig a 14. pozícióban zárta az E.ON Férfibajnokság 2018/2019-es pontvadászatát.

Eközben Szombathelyen még nem dőlt el semmi, hiszen az AVUS végig vezetve 10-8-ra megnyerte az összecsapást és döntetlenre módosította a 11. pozícióért folytatott párharc állását. Döntés szerdán, Tatabányán, a harmadik meccsen.
 
Határozottan kezdett a Honvéd a Kőér utcában a 7. helyért vívott ütközet mindent eldöntő, harmadik mérkőzésén. Merész András legénysége Manhercz Ádám, Yusuke Shimizu, Juhász Zsolt és Szivós Márton találataival magabiztos, 4-0-s előnnyel zárták az első nyolc minutumot. A második felvonásban aztán megérkeztek a meccsbe a vendég cívisvárosiak is, Kovács Gábor utolsó másodpercben távolról ejtett szépségdíjas találatot Decker Attila kapujába, mellyel nagyszünetre két gólra zárkózott a Debrecen. Az oroszlánosok fölénye a második félidőben sem csökkent, a Honvéd 13-9-es győzelmével megszerezte a 7. helyet, míg a szezon előtt a nyolcba jutásról csak merész álmokat szövögető DVSE 8. lett.   

E.ON Férfibajnokság, rájátszás

A 7. helyért, 3. mérkőzés
Bp. Honvéd–Debrecen 13-9 (4-0, 2-4, 4-2, 3-3) 
 
Gólszerzők: Szivós 3, Shimizu 3, Szirányi, Fülöp, Juhász, Gregor, Simon A., Manhercz Á., Kiss B., ill. Kovács G. 2, Fekete G. 2, Durik 2, Vidovics 2
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 1-1

A 11. helyért, 2. mérkőzés
AVUS-Tatabánya 10-8 (1-1, 0-0, 5-4, 4-3)
Gólszerzők:
Polovic 3, Basara 3, Garancsy 2, Hajmási, Irmes, ill. Kolozsi 3. Fazekas 2, Kalanovics, Szentesi, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

A 13. helyért, 2. mérkőzés
Kaposvári VK-UVSE-Hunguest Hotels 8-9 (1-3, 3-3, 2-2, 2-1)
Gólszerzők:
Kovács O. 2, Giga 2, Berta, Tóth K., Németh B., Németh L., ill. Korbács 3, Korényi 2, Vigvári, Konarik, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az UVSE javára

A 15. helyért, 2. mérkőzés
KSI-VasasPlaket 10-11 (3-4, 2-5, 3-2, 2-0)
Gólszerzők:
Bóbis 3, Dávid 2, Gábor 2, Turnai, Horváth Á., Pető ill. Sélley Rauscher 3, Bencz 2, Hegedűs G. 2, Halek, Miklós, Takács, Simon H.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, a Vasas javára
Vízilabda hírek