cover image
Egyéb

„Remek riválissal szemben sikerült újabb lépést tennünk a céljaink felé"

2019. május 18. 16:30

Bár az újbudaiak igyekeztek alaposan megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát, a Ferencváros a második meccsét is megnyerte az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban. Gondolatok a főszereplőktől, a finálé második felvonása után.

Mint arról beszámoltunk, az E.ON Férfibajnokság döntőjének második összecsapásán négygólos hátrányból talpra állt az OSC, ám Varga Zsolt együttese ismét megrázta magát, és magabiztosan győzött. Folytatás szerdán a Komjádi-uszodában.
 
Vad Lajos, az újbudaiak mestere ekképpen értékelt a találkozót követően: „A két csapat között azért van különbség, még ha nem is ennyi. Az mindenféleképpen mellettük szól, hogy nagyon sok döntőt játszottak már, amelyeket zömmel meg is nyertek, míg ennek a társaságnak ez az első fináléja. Tíz hónapja dolgozunk együtt, szintet, szinteket léptünk, de erre is meg kell érni, állandóság kell. Persze, ne gondolja és várja senki, hogy feladjuk, ma sem adtuk fel, hiszen igen nagy hátrányból sikerült felzárkóznunk. A gyenge kezdést butaság és figyelmetlenség okozta, olyanokat hibáztunk, melyeket nem engedhetünk meg magunknak. Az FTC belőtte a helyzeteit, mi pedig nem. Más sportágban is láttunk már csodákat, megpróbáljuk mi is!"
 
Kollégája, Varga Zsolt így összegzett a győztesen megvívott ütközet után: „Jól kezdtük a meccset, aztán hullámzás következett, amikor az OSC felkapaszkodott egy gólra a negyedik negyedben. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert az eredményjelzőn látható kis pöttyökön is jól látszódott a különbség, de jól tolerálták ezt a játékosok, végig higgadtak maradtak, Vogel Soma pedig nagyokat védett. Maximálisan a védekezés volt a kulcsa annak, hogy aztán abból tudtunk támadni. Benne volt a pakliban, hogy a szerdai, moszkvai meccs és a rengeteg utazás sokat kivesz belőlünk, negatív hatással lesz a csapatra, de örülök neki, hogy ma ez sem érződött, jól állt össze a kép és klappolt minden!" 
 
„Tizenöt gólt kaptunk, igazából kevés csapatot tudnánk túllőni ennyivel, ha egyáltalán van annyi idő egy meccsen, hogy ilyen sok gólt szerezzen a két együttes. Szétesett a védekezésünk, az elején nem használtuk ki a fórrjainkat. A mérkőzés első felében szinte ami kapura ment, gól lett, így nem lehet meccset nyerni, főleg a Ferencváros ellen. Van még esélyünk, egyre kisebb, de van. Belekapaszkodunk, foggal-körömmel harcolunk érte” - bizakodott Kovács Gergő, az OSC szélsője.

„Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés, a különbség nem reális. A negyedik negyedben felzárkóztak, aztán valahogy sikerült elléptünk tőlük. Csapatként viselkedtünk, és megállíthatatlanok voltunk. Nagyjából a saját teljesítményemmel is elégedett vagyok, de persze mindig lehet jobb” - vélekedett a vendégek védője, Nikola Jaksics.

A hosszú kihagyás után visszatérő Mezei Tamás ismét vezére volt a zöld-fehéreknek: „Teljesen mindegy, hogy ki lövi a gólt, az a lényeg, hogy nyerjünk! Ennek sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget, nem is voltam sosem az a nagy gólvágó, de természesen örülök annak, ha góllal vagy gólokkal tudom segíteni a csapatomat. Ez annak is szól, és leginkább azt dicséri, hogy bíznak bennem a társaim és egyre jobban érezzük egymást a vízben. A fórok legvégén úgy jöttek ki a helyzetek, hogy én voltam ott, és mi mást is tudok tenni ilyenkor, mint azt, hogy értékesítem. Kemény küzdelem volt, igyekeztem maximálisan hozzátenni, amennyit csak tudtam. Jó pár döntő van már a hátam mögött, játszottam már olyan finálét, amikor 2-0-ra vezetett az ellenfél és végül egylabdás döntő volt az ötödik meccs, és volt részem olyanban is, amikor mi vezettünk 2-0-ra, és ugyancsak az ötödik ütközet döntött. Nagyon sok erőt érzek a csapatban, remek riválissal szemben sikerült újabb lépést tennünk a céljaink felé. Bizonyították az első meccsen is, és ma is, hogy milyen jó csapat, többször megmutatták, hogy mekkora szívük van nekik is, és bármikor, amikor szétnyílhatott volna a meccs, ők visszakapaszkodtak. Nem lehetünk nyugodtak, de ennek ellenére remélem, hogy már tényleg csak egyetlen lépésre vagyunk az álmainktól!"
 

E.ON Férfibajnokság, rájátszás 
Döntő, 2. mérkőzés 
A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-Telekom 10-15 (2-5, 2-3, 3-1, 3-6) 
Nyéki-uszoda, vezette:
 Rubos K., Homonnai D. 

OSC: Lévai – Brguljan 1, Manhercz, Randjelovics 1, Erdélyi 2, Ukropina 4, Hárai. Csere: Salamon 1, Kovács G. 1, Seman, Tóth M., Bundschuh, Burián. Vezetőedző: Vad Lajos 

FTC: Vogel – Vámos 2, Mezei 2, Jaksics 2, Younger, Varga D. 2, S. Mitrovics 1. Csere: Sedlmayer 2, Kállay 2, Pohl, Német 1, Jansik Sz. 1, Gór-Nagy. Vezetőedző: Varga Zsolt 

(Teljes jegyzőkönyv: itt

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 2-0, az FTC javára 

A további program 
3. mérkőzés: 
május 22, szerda, 19:00 - Komjádi-uszoda 
4. mérkőzés (ha szükséges): május 25., szombat, 17:00 - Nyéki-uszoda 
5. mérkőzés (ha szükséges): május 28., kedd, 20:15 - Komjádi-uszoda
Vízilabda hírek