cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női Világliga Szuperdöntő - MÉG 17 NAP! Montenegróban készül a válogatott

2019. május 18. 9:55

Kora reggel elutazott a női vízilabda-válogatott Herceg Noviba, ahol egy hetet tölt majd a világliga felkészülés jegyében. A lányokra napi három edzés vár kint, a hét második felében pedig Ausztrália ellen játszik edzőmeccseket a csapat.

A klubszezon zárása után két hét szünete volt a játékosoknak a szombati elutazás előtt.  A budapesti Világliga Szuperdöntő a nyár első fontos eseménye, amelyet júliusban a világbajnokság követ majd.
 
„Jó állapotban várja a csapat a felkészülés kezdetét. Szerencsére két hét alatt nem veszik el a korábban a kluboknál és a válogatottnál elvégzett munka. Ez az időszak pont arra jó, hogy a játékosok regenerálódjanak és kicsit feltöltődjenek. Kisebb-nagyobb sérülések azért akadnak, de ez nem befolyásolja komolyan az edzésmunkát" - árulta el Bíró Attila szövetségi kapitány.
 
A lányokra napi három edzés, két vízi és közte egy szárazföldi tréning vár majd Montenegróban. A hét második felében pedig a szintén Herceg Noviban edzőtáborozó Ausztráliával játszik felkészülési mérkőzéseket a válogatott.
 
„Tavaly már készültünk itt és nagyon bevált ez a hely. Kiváló az étkezés, csupán egy kis sétára van az uszoda, ráadásul magyar szállodában lakunk. Ebben az időszakban már a klíma is jó, viszont még nincs nagy tömeg, szinte csak mi vagyunk ott. Kifejezetten ideálisak a körülmények az edzőtáborhoz" - tette hozzá a Bíró Attila.
 
A szövetségi kapitány akkor lenne elégedett a montenegrói felkészüléssel, ha a játékosok jó eredményeket érnének el majd a tesztúszásokon. Erre jó esélyt lát, mert a héten a terheléses vizsgálaton mindenki jól teljesített.
 
Csapatunk a montenegrói edzőtábor után már itthon készül az amerikaiakkal a Világliga Szuperdöntőjére. Bíró Attila ezt követően jelöli ki a június 4-9. között a Duna Arénában vízbe szálló keretet.
 
A mieink rendezőként alanyi jogon szerepelnek a Szuperdöntőben, de papíron is kivívták a kvalifikációt, hiszen márciusban a torinói Európa-kupa hatos döntőben bronzérmesek lettek.
 
A női válogatott nagyon számít a szurkolók biztatására! Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető! 
 
A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete: 
Kapusok: Gangl 
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)
 
Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 

Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15
Vízilabda hírek
Női válogatott