Új szintre lépett a Vízilabdázók Nemzetközi Szervezete

2013. november 04. 17:16

A pólósok érdekvédelmi szervezete részt vett az európai sportolói szakszervezetek legutóbbi ülésén.

Az október 29-30-án megrendezett EU-országok Sportolói Szakszervezeteinek éves ülésén részt vett a Vízilabdázók Nemzetközi Szervezete (WPO) is, egyelőre megfigyelői és tanácskozási státusszal.

Az eseményen több mint 35 nemzeti és nemzetközi szakszervezet képviselt mintegy 25 000 sportolót. Az olasz dr. Alessandro Oliverio és a sokszoros görög válogatott George Reppas képviselte a pólósok szervezetét. Elmondásuk szerint a WPO a tanácskozás során sikeresen mutatkozott be a tagszervezetek előtt, akik üdvözölték a vízilabdázók érdekvédelmi törekvéseit. A WPO egyik fő célja a sportolói érdekképviseleti szervezetekkel és az EU-val a minél szorosabb kapcsolat kiépítése.

Az alapítók között találjuk - két hölgy, Tania Di Mario és Brenda Villa mellett - dr. Kiss Gergelyt és Decker Ádámot is, valamint az Eger kanadai légiósát, Kevin Grahamet is.

Kiss Gergely kérdésünkre elmondta, a szervezet elsősorban a sportoló és a klubja, a támogatója, a szövetségei (nemzeti, nemzetközi) közötti ügyekben, vitákban jár el világszerte. De a vízilabda bármely résztvevőinek egymás közötti, illetve a sportágon kívüli szereplők (így a menedzserek vagy épp adott esetben a MOB, a NOB, a FINA, a LEN, a szponzorok vagy a média szereplői) felé irányuló kapcsolatrendszerben is adhat tanácsot, jogsegélyt.

A WPO alapítói: Kan Aojagi (japán), Tony Azevedo (amerikai), Miho Boskovic (horvát), Decker Ádám, Tania Di Mario (olasz), Maurizio Felugo (olasz), Kevin Jonathon Graham (kanadai), Nikola Janovic (montenegrói), Maro Jokovic (horvát), dr. Kiss Gergely, Ge Weiging Mars (kínai), Merrill Moses (amerikai), Alessandro Oliviero (olasz), Felipe Perrone (brazil-spanyol), Kiko Perrone (brazil-spanyol), Andrija Prlainovic (szerb), Brenda Villa (amerikai)

A szervezetről - és a tagsági lehetőségekről - további információk IDE KATTINTVA érhetőek el.E.ON Férfi OB I

A-HID OSC ÚJBUDA - CONTITECH SZEGED

2016. okt. 19. 18:00

Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok