cover image
Egyéb

Kiesési rangadó: előnyben a Vasas

2019. május 11. 20:25

A kiesési rangadón az angyalföldiek kerültek előnybe az egyik fél második sikeréig tartó párharcban, miután Bóbis Máté tanítványai 8-5-re legyőzték a KSI-t. A Pécs Szentesen nyert büntetőkkel (tét a 9. hely) míg a 11. pozícióhoz a Tatabánya, a 13. helyhez pedig az UVSE került közelebb.

Dunántúli rangadót rendeztek szombaton délután Tatabányán, a házigazda bányászok a Szombathely gárdájával csaptak össze a 11. pozícióért. Az első negyedet 3-2-re Matajsz Márk együttese nyerte, majd a második játékrészben Zantleitner Tamás legénysége kapcsolt magasabb fokozatra, tanítványai felzárkóztak, így 5-5-ös döntetlennél cseréltek térfelet a csapatok. Sőt, nagyszünet után Kolozsi Marcell vezérletével a vezetést is átvették a hazaiak, és bár elképesztő hajrával sikerült felkapaszkodnia az AVUS-nak, az egyenlítés már nem jött össze a vendégeknek. Mindez pedig azt jelenti, hogy 11-10-es győzelmével a Tatabánya került előnybe az egyik fél második sikeréig tartó párharcban.

Szoros csatának lehetett szemtanúja a szentesi közönség is, a Kurca-partiak a Pécs csapatát látták vendégül. A két együttes végletekig kiélezett ütközetet vívott egymással, mely végül 8-8-as döntetlennel ért véget. A büntetőpárbajt a vendég mecsekaljaiak nyerték, így Lukács Gergely tanítványai kerültek közelebb a 9. helyhez.

Nyolc percig úgy tűnt, hogy az UVSE és a Kaposvár küzdelme is tartogat izgalmakat, hiszen az első nyolc perc végére sikerült meglépniük a dunántúliaknak 3-2-re. A folytatásban azonban megrázták magukat Benedek Tibor ifjú tehetségei, és 12-4-re legyőzték a vendégegyüttest, előnyt szerezve a folytatásra. A diadalból alaposan kivette a részét a fővárosiak kapusa, Bisztritsányi Dávid, aki 75 százalékos hatékonysággal őrizte portáját.

A forduló küzdelmeit a kiesési rangadó zárta, melyen a Vasas és a KSI nézett farkasszemet egymással - a tét a 15. hely megszerzése (a párharc győztesének osztályozót kell vívnia, míg a vesztes búcsúzik az élvonalbeli pontvadászattól). Bár a negyedik minutumban a központi sportiskolások szereztek vezetést, a negyed végére fordított a Vasas (3-2). Bóbis Máté legénységének sikerült megőriznie előnyét, így 6-5-ös angyalföldi vezetés mellett vonulhattak nagyszünetre a csapatok. A harmadik és a negyedik negyedben mindössze egy-egy találat született, s miután mindkettőt Bencz Rolf szerezte, így a Vasas 8-5-re megnyerte az ütközetet, s került előnybe.   

E.ON Férfibajnokság, rájátszás

A 9. helyért, 1. mérkőzés
Metalcom-Szentes-PVSK-Mecsek Füszért 8-8 (2-1, 2-2, 4-2, 0-3) - ötméteresekkel 2-4
Gólszerzők:
Chrysopathis 3, Hegedűs B. 2, Nagy M. 2, Pellei F., Vörös, Kuzmenko, ill. Csaba 4, Csacsovszky A. 2, Zerinváry 2, Gál 2, Chilkó, Rakonjac
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 0-1, a Pécs javára

A 11. helyért
Tatabánya-AVUS 11-10 (2-3, 3-2, 3-2, 3-3)
Gólszerzők:
Kolozsi 3, Hoppál 2, Keresztúri 2, Korbán 2, Kuncz, Szentesi, ill. Basara 3, Garancsy 2, Takács, Juhász M., Irmes, Baj, Ekler
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Tatabánya javára

A 13. helyért
UVSE-Hunguest Hotels-Kaposvári VK 12-4 (2-3, 3-1, 2-0, 5-0)
Gólszerzők:
Baksa 3, Vigvári 3, Vámosi 2, Sziládi 2, Rábavölgyi, Konarik, ill. Giga 2, Kovács O., Lukács Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, az UVSE javára

A 15. helyért
VasasPlaket-KSI 8-5 (3-2, 3-3, 1-0, 1-0)
Gólszerzők:
Bencz 4, Halek 2, Miklós 2, ill. Bóbis 2, Horváth, Schmölcz, Tóth-Gili
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Vasas javára

Vízilabda hírek