cover image
Egyéb

Kupasorsolás után: előbb-utóbb mindenkit le kell győzni

2013. november 4. 16:27

A női kupaelődöntős csapatok vezetőedzőit kérdeztük a hétfői sorsolás apropóján.

Ahogyan arról írtunk, a címvédő ZF-Eger a Szeged, a Dunaújvárosi Főiskola pedig a Szentes együttesét kapta a Theodora Magyar Kupa elődöntőinek sorsolásakor.

A szolnoki Final Four elődöntői és a döntő között a hölgyeknek lesz egy pihenőnapjuk.

Tóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője: „Erős ellenfelet kaptunk, ezzel nem mondok újat, nyilván jobban örültünk volna a szegedieknek. Ahhoz, hogy valaki megnyerje a Magyar Kupát, mindenki le kell győznie, adott esetben a Dunaújvárost is. Abból a szempontból jó, hogy erős csapattal találkozunk, hogy szokjuk a helyzetet, hiszen a nemzetközi kupában a hónap végén csak erős csapatokkal mérkőzünk majd. Az Eger ellen a hétvégén nem igazoltuk, hogy jó formában vagyunk, a szélsőségeket ki kell küszöbölni a játékunkból, ezen dolgozunk. Természetesen megpróbálunk bejutni a kupadöntőbe.”

Mihók Attila, a Dunaújvárosi Főiskola vezetőedzője: „Mi az év elején nagyon pontosan megfogalmaztuk a céljainkat. Azokban a sorozatokban, amelyekbe beneveztünk, az élen akarunk végezni, meg akarjuk nyerni a Magyar Kupát. Ezt csak egyféleképpen lehet. A Szentes kiváló csapat, kiemelkedő képességű játékosokkal, de egyértelműen a győzelem a célunk. Ez a Magyar Kupa négyes döntője, itt már könnyű ellenfelekkel nem lehet összefutni.”

Kelemen Attila, a ZF-Eger vezetőedzője: „A szerencse mellénk szegődött, a Dunaújváros-Szentes-Szeged hármasból a legkönnyebb ellenfelet kaptuk. Örülünk ennek, de így is, úgy is, mindenkit meg kell verni ahhoz, hogy megvédjük a címünket. Hiszen ez a célunk. Tartom annyira jó csapatnak a miénket, hogy ez sikerüljön, és bármelyik ellenfelünket legyőzzük. Nem vesszük félvállról a Szegedet, ezzel együtt. Nagyon fontos a kupa abból a szempontból is, hogy tudunk hangolni a hónap végi Euroliga-selejtezőkre, a csúcsformát is akkorra szeretnénk időzíteni.”

Lakó Gábor, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas vezetőedzője: „Véleményem szerint a lehető legnehezebb ellenfelet ’dobta a gép’. Itt már persze nincsenek könnyű ellenfelek. A hétközi, BVSC elleni mérkőzésünk után lesz másfél hetünk, hogy felkészüljünk a kupa elődöntőjére. Vannak realitások, de szeretnénk bizonyítani, hogy nem véletlenül jutottunk el idáig. Egerben a bajnokin nem sikerült szorossá tenni a mérkőzést, most megpróbáljuk majd. A hétvégén az UVSE ellen egy nagyon kiélezett meccset játszottunk, lényegében az utolsó 8 másodpercig háromesélyes volt a meccs. Azt hiszem, a rutin döntött, Kisteleki Hanna arra a helyzetre jobban reagált, mint mi. Azt hiszem, túl tudjuk tenni magunkat a vereségen, és a Szőnyi útra már erőtől duzzadva utazunk.”

Női elődöntők, november 15., péntek:
17 óra 45 perc: Dunaújvárosi Főiskola VE – Hungerit-Szentes
19 óra 30 perc: ZF-Eger – Szegedi Vízmű Taylor&Nash Universitas

Női döntő, november 17., vasárnap:
14 óra 30 perc: Az 1. elődöntő győztese – A 2. elődöntő győztese
Vízilabda hírek
magyar kupa