cover image
Egyéb

A Szolnok került előnybe a bronzcsatában

2019. május 10. 19:15

Az E.ON Férfibajnokságban a harmadik helyért zajló párharcának első összecsapásán Zsivko Gocics együttese 4-1-es záró negyeddel 10-7-re győzött az Eger ellen. Folytatás május 17-én a Bitskey-uszodában.

Az eredmény alakulása. 
1. negyed: Sánta (akcióból, 0-1). Lazics (akcióból, 1-1),  Angyal (akcióból, 2-1). Vlachopoulos (emberelőnyből, 2-2). Bátori (emberelőnyből, 3-2). Vlachopoulos (akcióból, 3-3).
2. negyed: Prlainovics (emberelőnyből, 4-3). Murisics (emberelőnyből, 4-4). 
3. negyed: Jansik D. (emberelőnyből, 5-4). Vlachopoulos  (emberelőnyből, 5-5).  Vlachopoulos  (akicóból, 5-6). Prlainovics (ötméteresből, 6-6).  
4. negyed: Kis G. (akcióból, 7-6). Alekszics (emberelőnyből, 8-6). Murisics (akcióból, 8-7). J. Alekszics (emberelőnyből, 9-7). Bátori (akcióból, 10-7). 

A Szolnok ezúttal a sérülése után mondjuk azt felépült Kis Gábor, Andrija Prlainovics kettőssel a fedélzeten, de az eltiltását töltő Zalánki Gergő nélkül várta az Egert, amelyben minden húzóember szerepet kapott. A bronzérem megszerzése mellett a Bajnokok Ligája-indulás is tét a feleknek, így miként várható volt, meglehetősen kiélezett meccset vívtak.
 
Az első negyedben egyszer egyenlítettek a szolnokiak, kétszer a hevesiek. Angelos Vlachopulos volt az egyetlen duplázó, hiszen fórból és akcióból is bevette Nagy Viktor kapuját. A második etapban szorosabban zártak a védelmek, így csupán két találat szóletett emberelőnyből - érezhető volt, senki sem akart hibázni, biztosra ment, nagyon vigyáztak, nehogy könnyű gólokat ajándékozzanak az ellenfélnek.
 
Nagyszünet után sem változott a koreográfia, illetve a meccs stílusa sem. Jansik Dávid, majd Vlachopoulos lőtt gólt fórból, majd a görög válogatott játékosa távoli bombával is jelezte klasszisát - ezzel vezetett 1-0 után újra az Eger. Dabrowski Norbert a meccsre magát alaposan felszívó együttese kétszer is emberelőnyben játszhatott a plusz kettőért, ám hiába: az elsőnél Bátori Bence blokkolt, a másodiknál Nagy Viktor védett két nagyot. És ahogy ilyenkor lenni szokott, jött a „büntetés": Jansik ötöst harcolt ki, Prlainovics belőtte. A negyed végén még egyszer fórban adogattak a vendégek, de ismét eredménytelenül, így 6-6-ról indult a záró negyed.
ANA_3509.JPG  
Ebben Kis Gábor jó barátját, Decker Ádámot centerben megverve lőtt szép akciógólt, majd Milan Alekszics is hozzászólt a meccshez: 5-4 ellen jött a tőle megszokott átlövés középről, Zsivko Gocics alakulata vezetett tehát először kettővel. Nikola Murisics klasszikus, pompás csavargóllal szépített, ám, Alekszics fórból újra „eladta" a lövését. Sőt, 2:33-mal a vége előtt egy lejárt fórt követően a felettébb aktív Bátori célzott pontosan, amivel hatalmas lépést tett a Szolnok a győzelemhez. Ezt mindenki tudta, az eredmény nem is változott, 10-7-re nyert a Szolnok. A felekre jövő héten tét nélküli BL-meccs vár, majd pénteken az egymás elleni következő ütközet. 

A mérkőzést követően Kis Gábortól búcsúztak el, aki a vízben meghatottan, könnyezve hallgatta a méltató szavakat. Neki szólt, joggal szólt a vastaps szolnoki, egri pólóstól, edzőtől, vezetőtől, szurkolótól. Hatalmas bajnok, nem vitás. 

ANA_3590.JPG Zsivko Gocics, a Szolnok vezetőedzője: "Mindkét csapat jó vízilabdát mutatott be a bronzcsatában, mi egy kicsivel jobbak voltunk, ennek köszönhetjük a győzelmünket."

Dabrowski Norbert, az Eger vezetőedzője: "Mindent megtettünk, olykor jól is játszottunk, de ezen a mérkőzésen a Szolnok képviselte a prémiumkategóriát."

E.ON Férfibajnokság, rájátszás
A 3. helyért, 1. mérkőzés
Szolnoki Dózsa-ZF-Eger 10-7 (3-3, 1-1, 2-2, 4-1)
Gólszerzők: Prlainovics 2, Alekszics 2, Bátori 2, Angyal, Lazics, Kis G., Jansik D., ill. Vlachopoulos 4, Murisics 2, Sánta
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Szolnok javára
 
A további program 
2. mérkőzés: 
május 17., péntek, 19:00 - Eger, Bitskey-uszoda 
3. mérkőzés (ha szükséges): május 19., vasárnap, 18:00 - Szolnok, Vízilabda Aréna 

Vízilabda hírek
szolnok
eger
férfibajnokság