cover image
Egyéb

„Ezt az érzést nem lehet megunni!"

2019. május 4. 19:40

Az UVSE zsinórban ötödször állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután a döntő harmadik mérkőzésén Benczur Márton tanítványai 11-7-re legyőzték a Dunaújváros csapatát. Örömszavak a főszereplőktől, valamint gondolatok az ezüstérmes mestertől és játékosától.

Mint arról beszámoltunk, Benczur Márton csapata a finálé harmadik összecsapásán 11-7-re győzött - zsinórban ötödször lett így az UVSE bajnok. A lilák a tavalyihoz hasonlóan hibátlan mérleggel, százszázalékos teljesítménnyel zárták a 2018/2019-es küzdelemsorozatot.

„Nagyon boldog vagyok! Nem tűztük ki célul, hogy valamennyi mérkőzésünket megnyerjük, ezért külön gratulálok a lányoknak, egy nagyon erős bajnokságban sikerült ilyen fantasztikus teljesítményt nyújtaniuk. Büszke vagyok rájuk, hiszen az Európai Szuperkupa-győztest vertük meg harmadszor is a döntőben. Nagyon jó csapatot győztük le, aki ma is körömszakadtáig küzdött, talán ma nyújtották a legjobb teljesítményt, de pechjükre mi is ma voltunk a legjobbak. Emelem a kalapom előttük, amiért az egész évet uszoda nélkül játszották végig, NBA csapatok nem utaznak annyit, mint amennyit ők utaztak, ebben a bajnoki idényben" - kezdte boldogan az értékelést Benczur Márton.

„Borzasztóan hosszú, rendkívül nehéz, de nagyon élménydús szezonon vagyunk túl. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, amiért biztosítják nekünk a hátteret, a kollégáimnak és az egyesület valamennyi dolgozójának pedig azt a rengeteg segítséget, csak csapatmunkával lehet ilyen szép sikereket elérni. De leginkább a játékosaimnak tartozom köszönettel, és gratulálok nekik, nagyszerűen dolgoztak egész évben, le a kalappal előttük" - mondta büszkén az UVSE mestere.
 
Kollégája, Mihók Attila ekképpen összegzett: „Elismerésem az UVSE-nek. Szerettük volna, ha az idén háromnál több mérkőzést igényel a döntő, de az ellenfél három meccs alatt fölénk tudott nőni. Rendkívül egységes támadó- és védőjátékot mutatott be. Nagyon igyekeztünk, hogy megnehezítsük a dolgukat, összességében nem vagyok elégedetlen az eredménnyel."

„Ezt az érzést nem lehet megunni! Nagyon örülök annak, hogy csapatként, jó védekezéssel tudtunk nyerni. Mind a három mérkőzésen rendkívül magabiztosak voltunk, egyetlen percig sem fordult meg az a fejünkben, hogy kikaphatunk, a játékunkra összpontosítottunk, mindenki tette a dolgát, ezzel sikerült felülkerekednünk és győznünk. Főként a szezon elején, míg a légiósaink meg nem érkeztek, nagyon sok fiatal volt a csapatban, akik nagyon szépen helytálltak, bizonyították a tehetségüket és azt, hogy lehet rájuk építeni a jövőben. Ugyan rendkívül szigorúnak tartom magam, igyekszem mindig, mindenben támogatni a fiatalokat, hiszen ők a jövő generációja, nekik kell majd egyszer tovább vinniük a stafétát" - fogalmazott Keszthelyi Rita

„Örülök, hogy eldöntöttük a párharcot és sikerült jól játszanom a döntő utolsó mérkőzésén is. Úgy érzem, hogy minden területen sokat fejlődtem az elmúlt idényben, de leginkább labdatechnikában. Keszthelyi Rita, Szücs Gabriella és a többiek is nagyon sokat segítettek, és nem szabad megfeledkeznem Benczur Mártonról valamint Áts Bertalanról sem! Most kapunk néhány nap pihenőt, de nekem azután sincs megállás, hiszen lassan a hajrájába kanyarodik az ifjúsági bajnokság, arra készülök" - nyilatkozott a tőle megszokott módon, szerényen, ugyanakkor mégis vagányan a mindössze 17 esztendős Faragó Kamilla. 

„Nem vagyok csalódott, úgy érzem, hogy mindent megpróbáltunk az utolsó mérkőzésen, nem feltarott kézzel ugrottunk medencébe. Az első meccs volt a mélypont, de a második és a harmadik találkozó miatt nincs okunk szégyenkezni. Összességében jó szezonon vagyunk túl, hiszen nem sok csapat mondhatja el magáról, hogy Európai Szuperkupa-győztes, ugyanakkor nehéz igény is van a hátunk mögött. Mind mentálisan, mind fizikálisan nagyon megterhelő volt, hogy nem volt uszodánk, emiatt pedig rengeteget kellett utaznunk. Nagyon hiányzott az a családias hangulat, amit a szurkolóinkkal kialakítottunk az évek során, ha otthon játszottunk, az mindig egy plusz motivációt jelentett mindenkinek. Idén sajnos ez nem adatott meg nekünk, és leginkább emiatt vagyunk szomorúak, mintsem egy elveszített döntő miatt" - vélekedett Gurisatti Gréta, a Dunaújváros játékosa.
 
NŐI OB I., DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS 
UVSE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3) 
Hajós-uszoda, 
vezette: Várkonyi G., Tóth I.
 
UVSE: Gangl - Parkes 1, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó K. 3, Sevenich, Paul. Csere: J. Neushul 3, Antal, Kiss E., Mucsy, Peresztegi, Baksa 1, Varga L. (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton 
 
DUNAÚJVÁROS: Kiss A. - Menczinger 2, Gurisatti 1, Horváth B., Garda 1, Ziegler, Vályi V. Csere: Brezvoszki, Mahieu 2, Luka 1, Huszti, Szellák, Sajben, Aarts (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, az UVSE javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Vízilabda hírek