cover image
Egyéb

21/21 - ismét százszázalékos teljesítménnyel bajnok az UVSE!

2019. május 4. 16:08

Benczur Márton csapata a finálé harmadik összecsapásán 11-7-re győzött - zsinórban ötödször lett így az UVSE bajnok.

Az eredmény alakulása. 
1. negyed: Parkes (emberelőnyből, 1-0). J. Neushull (emberelőnyből, 2-0). 
2. negyed: Faragó K. (emberelőnyből, 3-0). Keszthelyi (emberelőnyből, 4-0). Mahieu (akcióból, 4-1). Baksa (emberelőnyből, 5-1). Faragó K. (akcióból, 6-1). Menczinger (akcióból, 6-2). Menczinger (akcióból, 6-3). Keszthelyi (akcióból, 7-3). Gurisatti (akcióból, 7-4).
3. negyed: J. Neuhull (emberelőnyből, 8-4). Keszthelyi (ötméteresből, 9-4). 
4. negyed: Mahieu (emberelőnyből, 9-5). Faragó K. (kettős emberelőnyből, 10-5). Garda (akcióból, 10-6). J. Neushull (akcióból, 11-6). Luka (akcióból, 11-7).

Amikor újvárosi szempontból a végre jelzővel illethető ötödik emberhátrányt úgy tűnt, sikerül megúszni, ám a kipattanó labda valahogy a 17 esztendős Baksa Vandához került, aki a kapuba Kiss Alexandra helyett érkező Laura Aarts felett a kapuba ívelt, voltaképpen minden eldőlt. Nem feltétlen azért, mert az 5-1-es részeredmény a második negyed közepén megfordíthatatlan lett volna. Pusztán érezhető volt, a sebzett vendégek még a szerencsével is hadilábon állnak, arról nem beszélve, hogy az UVSE egyértelműen motiváltabbnak tűnt, a harmadik összecsapáson le akarta zárni a párharcot.
 
Benczur Márton csapata az első félidőben mind az öt emberelőnyös helyzetét gólra váltotta, odaát 5/0 volt az arány... Hogy mégis látótávolságon belül volt Mihók Attila együttese, köszönhette elsősorban a 6-1 után két gólt jegyző Menczinger Katának. Gurisatti Gréta akciógólja sem volt persze akármilyen, de átellenben minden játékos veszélyt jelentett a kapura, Keszthelyi Rita, Faragó Kamilla, Jamie Neuhull is gólt jegyzett, dominált a címvédő.
 
Térfélcsere után talán már mindkét alakulat a végét várta, lassult az iram, minden vízben lévő, minden cserepadon lévő, minden uszodában lévő tudta, csak a végeredmény a kérdéses, a győztes kiléte már nem. Azért miheztartás véget a harmadik etapban kettőt rápakolt előnyére az UVSE, miközben a Dunaújváros nem bírt a védelemmel, nem bírt a remeklő Gangl Edinával.
 
A záró negyedet talán leginkább Garda Krisztina bombagólja miatt volt érdemes éles szemmel figyelni (és persze az utolsó 84 másodpercre a kapuba álló 17 éves, emberhátrányban védő Varga Luca miatt), no és perszer azért, mert kezdődhetett a hazaiak jogos ünneplése, Benczur Márton vízbe dobásával fűszerezve. 2015, 2016, 2017 és 2018 után zsinórban ötödször lett bajnok az UVSE, ráadásul az előző szezonhoz hasonlóan százszázalékos teljesítménnyel, 21/21-es mérleggel! Az érmeket és a kupát Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és dr. Faragó Tamás, a női utánpótlás szakmai igazgatója adta át. 
 
NŐI OB I., DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS 
UVSE-Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 11-7 (2-0, 5-4, 2-0, 2-3) 
Hajós-uszoda,
vezette: Várkonyi G., Tóth I.
 
UVSE: Gangl - Parkes 1, Szücs, Keszthelyi 3, Faragó K. 3, Sevenich, Paul. Csere: J. Neushul 3, Antal, Kiss E., Mucsy, Peresztegi, Baksa 1, Varga L. (kapus). Vezetőedző: Benczur Márton 
 
DUNAÚJVÁROS: Kiss A. - Menczinger 2, Gurisatti 1, Horváth B., Garda 1, Ziegler, Vályi V. Csere: Brezvoszki, Mahieu 2, Luka 1, Huszti, Szellák, Sajben, Aarts (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-0, az UVSE javára
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Vízilabda hírek
uvse
női döntő
bajnok