cover image
Egyéb

Merész András: A büntetőknél nem veszíthettünk!

2013. június 4. 13:43

Szövetségi kapitányunk szerint Gangl Edina igazi pszichoterrorista, így az ötméteres-párbajt csakis mi nyerhettük.

Sárga lapos mérkőzésen van túl Merész András, azaz voltak pillanatok, amikor a legendás hidegvérét nem tudta megőrizni az ausztrálok elleni negyeddöntőn, amelyet végül büntetőkkel, 17-16-ra nyert meg a magyar női válogatott a Világliga pekingi Szuperdöntőjében. Ezután hívtuk fel az uszodában.
– Mennyire volt rémes az első negyed?
– Úgy sikerült, ahogy. Nagyon nem tudok senkit sem szidni, mert akit kellene, azt nem szabad... Maradjunk annyiban, azért lett annyi, amennyi, mert mindenki belőtte a fórjait.
– És aztán?
– Az első negyed után annyit mondtam a lányoknak, hogy ha folyamatosan a külső körülményekre koncentrálunk, akkor el fogjuk veszíteni a meccset simán. Foglalkozzunk azzal, amiért idejöttünk, gyakoroljuk a taktikai formációkat, és kizárólag ezzel törődjünk – lehet, hogy így is veszítünk, de legalább volt haszna az egésznek. Így is történt: a lányok csak a játékkal foglalkoztak, és hirtelen elkezdett működni minden.
– A hajrá?
– Megint nagyon jól ment a negyedik részben, viszont 13-13 után ki kellett még védekeznünk két hátrányt az utolsó percben. Az viszont egyértelmű volt, hogy a büntetőknél nem veszíthetünk.
– Mert?
– Gangl Edina nagyon sokat meg szokott fogni. Egyszerű okból: igazi pszichoterrorista.
Vízilabda hírek