cover image
Egyéb

Nagyot küzdött az Eger, de győzött és bejutott a döntőbe a Ferencváros

2019. május 1. 21:30

Varga Zsolt együttese pattanásig feszülő izgalmak között, fordulatos és végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le 11-9-re az Eger csapatát az E.ON Férfibajnokság elődöntőjében. A címvédő ellenfele az OSC lesz a fináléban.

A szezon hetedik találkozójára melegítettek a ferencvárosi és az egri játékosok a Komjádi-uszoda partján - két alapszakaszbeli mérkőzés, két Magyar Kupa összecsapás és két Bajnokok Ligája derbi után ezúttal az elődöntőben feszültek egymásnak a csapatok. A párharcok mérlege 6-0 a magyar bajnok javára - ezen szeretett volna javítani Dabrowski Norbert együttese - amennyiben ez sikerül, a hevesi csapat 6-3-ra módosítja az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állását.

A házigazdáknak ezúttal két meghatározó játékosuk nélkül kellett harcba szállniuk, Varga Zsolt nem számíthatott az OSC-FTC mérkőzésen történt súlyos szabálytalanság miatt kétmeccses eltiltással sújtott Varga Dénesre, illetve Sedlmayer Tamás sem öltött szerelést, ellenben hosszabb kihagyás után visszatért a zöld-fehérek centere, Mezei Tamás.

ANA_3029.JPGA főszereplők nem sokáig udvariaskodtak, rangadóhoz hűen rögtön egymásnak estek, így az első játékrész végén 4-4-es döntetlent mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője.

A második negyedben aztán begyújtotta a rakétákat az FTC, és Nikola Jaksics, Pohl Zoltán valamint Vámos Márton góljaival nagyszünetre 7-4-re módosult az állás.

Térfélcserét követően a magyar bajnok ott folytatta, ahol a második negyed végén abbahagyta, ezúttal Kállay Márk hizlalta tovább a különbséget. A zöld-fehérek hármasának emberelőnyben értékesített találata felrázta a hevesieket, akik magasabb fokozatra kapcsoltak - előbb Sánta Dániel tüzelt fórból, majd Strahinja Rasovics bombázott távolról Vogel Soma kapujába. Dabrowski Norbert együttese nem állt meg kétgólos differenciánál, Angelos Vlachopoulos és Gyárfás Tamás találataival egalizált, sőt, Decker Ádám akciógóljával fordított az Eger, 8-9.

ANA_3043.JPGPattanásig feszülő izgalmak között vette kezdetét a mindent eldöntő negyedik negyed. A hangulatot a vendégek hálóőrének, Valics Bencének a bravúrjai fokozták. A hosszas gólcsendet végül Stefan Mitrovics törte meg a negyedik minutumban, egyenlőre módosítva az állást. Nem sokkal később Slobodan Nikics is feliratkozott a gólszerzők közé, majd Stefan Mitrovics duplázta meg találatainak számát, eldöntve ezzel a párharcot. Hiába küzdött nagyon nagyot Dabrowski Norbert csapata, a Ferencváros jutott a fináléba, ahol az OSC lesz az ellenfele.

E.ON Férfibajnokság
Elődöntő, 1. mérkőzés
FTC-Telekom Waterpolo-ZF-Eger 11-9 (4-4, 3-0, 1-5, 3-0)
Gólszerzők:
 Kállay 2, Pohl 2, Jaksics 2, Mitrovics 2, Vámos, Younger, Nikics, ill. Hosnyánszky 3, Vlachopoulos 2, Rasovics, Sánta, Decker, Gyárfás
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0, az FTC javára
 
 
Vízilabda hírek