cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, alsóház: egyenlített a Pécs és a Vasas

2019. május 1. 20:20

Az UVSE a KSI-t legyőzve immáron biztosan távolkerült a kiesőzónától, míg a Vasas hazai medencében egalizált a Kaposvár ellen a 13-16. helyekért vívott csatában. A Pécs a Tatabányát múlta felül a 9. pozícióért folytatott párharcban, a Szentes pedig otthon döntötte el az ütközetet a Szombathely ellen.

Igazi meccsdömpinget rendeztek május 1-jén a Komjádi-uszodában. A sort az UVSE-KSI összecsapás nyitotta, majd a Vasas-Kaposvár találkozóval folytatódott, a női bronzmérkőzést követően pedig az FTC-Eger férfő elődöntő zárta a napot.

A pólómajális első két mérkőzésén nem volt kisebb a tét, mint a kiesés elkerülése, hiszen az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc vesztesei a 15-16- pozíciókért folytathatják majd a küzdelmeket.

Nos, Benedek Tibor tanítványai ennek megfelelően, kiválóan kezdték a mérkőzést a sereghajtó KSI ellen. Baksa Benedek duplájával 2-0-s UVSE vezetés mellett ért véget az első nyolc perc, félidőben pedig már négy volt a különbség (6-2). A lilák Baksa és Dala Döme vezérletével a nagyszünet után is remekeltek, melynek a vége fölényes, 12-5-ös UVSE-győzelem lett. Benedek Tibor ifjú kiválóságai már biztosan elkerülték tehát a kiesőzónát.

Hasonlóan magabiztos sikert aratott Bóbis Máté együttese is a Kaposvár ellen. Ámbár az első játékrészt még 3-2-re a vendég dunántúliak nyerték, félidőben már 4-4-es döntetlent mutatott a Komjádi-uszoda eredményjelzője. Térfélcsere után aztán nagyobb fokozatra kapcsoltak az angyalföldiek, 12-7-es győzelmükkel pedig kiegyenlítettek az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelemben (4-4).

Eközben Szentesen a 9. hely volt a tét - az ütközetet a házigazda Kurca-partiak várhatták előnyből (Pellei Csaba legénységét a mérkőzés előtt egyetlen siker válaszotta el attól, hogy a 9. pozícióért szállhasson harcba a rájátszás második körében). Ennek ellenére a vendég szombathelyiek nem feltartott kézzel ugrottak medencébe, melyet a negyedek eredményei is hűen tükröznek (2-2, 4-4, 3-3), majd következett a mindent eldöntő negyedik negyed... Garancsy András akciógóljával átvette a vezetést az AVUS, de Vörös Viktor emberelőnyben értékesített találatával hamar egalizált, sőt, Hegedűs Bence révén fordított, Nagy Márton villanásával pedig meglépett kettővel a házigazda. A 12-11-es végeredményt három másodperccel a mérkőzés vége előtt a dunántúliak hatosa, Kiss Csaba állította be.
 
Az alsóház negyedik, s egyben utolsó mérkőzésén a Pécs és a Tatabánya nézett farkasszemet egymással. Lukács Gergely tanítványai végig vezetve, magabiztosan múlták felül 11-8 arányban a vendég bányászokat. Mindez pedig azt jelenti, hogy a mecsekaljaiak kiegyenlítettek az egyik fél hetedik pontjáig tartó csatában (4-4).

E.ON Férfibajnokság, Rájátszás

A 9-12. helyért, 1. mérkőzések
Metalcom-Szentes-AVUS
 12-11 (2-2, 4-4, 3-3, 3-2)
Gólszerzők: Vörös 3, Nagy M. 2, Pellei F. 2, Somogyi 2, Hegedűs, Pellei K., Chrysopathis, ill. Garancsy 3, Basara 3, Kiss Cs. 2, Polovic 2, Kurucz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 7-1, a Szentes javára

PVSK-Mecsek Füszért-Tatabánya 11-8 (4-2, 2-1, 4-1, 1-4)
Gólszerzők:
Chilkó 4, Csacsovszky E. 2, Rakonjac, Csaba, Gál, Opacak, ill. Kuncz 2, Kolozsi, Kalanovics, Márkus, Szentesi, Katonás, Korbán
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4-4

A 13-16. helyért, 1. mérkőzések
UVSE-Hunguest Hotels-KSI 12-5 (2-0, 4-2, 4-2, 2-1)
Gólszerzők:
Baksa 4, Dala 3, Korényi 2, Konarik, Sziládi, Vigvári, ill. Bóbis 2, Dávid, Horváth, Schmölcz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc végeredménye: 9-0, az UVSE javára 

VasasPlaket-Kaposvári VK 12-7 (2-3, 2-1, 2-1, 6-2)
Gólszerzők:
Szabó B. 4, Sélley 3, Simon H. 2, Bencz, Hegedűs, Miklós, ill. Berta 3, Vindisch, Juhász-Szelei, Németh, Giga
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 4-4
Vízilabda hírek