cover image
Egyéb

Egyenlített a BVSC, szombaton dől el a bronzérem sorsa

2019. május 1. 19:38

Petrovics Mátyás csapata a Komjádi-uszodában vágott vissza az FTC-nek a hazai vereségért, így szombaton, a Laky-uszodában dől el, ki lesz a harmadik, ezáltal Euroliga-induló.

Pontosan úgy kezdte el a mérkőzést a BVSC, miként azt egy életben maradásért harcoló csapatnak kell. Petrovics Mátyás csapata nem ismert kegyelemet sem a saját, sem ellenfele kapuja előtt, egyértelműen azonnal ellenfele fölé nőtt, és bizony ha időkéréses emberelőnyét is értékesíti, egy negyed után már-már behozhatatlan előnyre tesz szert. Nem mintha a 4-0-s kezdéssel (Utassy Kata akcióból, Kele Nikolett fórból talált be, majd Illés Anna két nagy villanása következett, miközben Tóth Eszter kapuja egyszer sem zörrent meg) elégedetlen lett volna a zuglóiak szakvezetője…

A Szőnyi úton 13-11-re nyerő Fradi a második negyedben már kétszer képes volt bevenni riválisa kapuját (Muzsnay Fanni, Gerendás Matilda), ám egyrészt Máté Zsuzsanna és Gyöngyössy Anikó is eredményes volt, másrészt magabiztosan őrizte előnyét a BVSC. 

Térfélcsere után tetézte a Komjádi-uszodában hazai csapatként fellépő FTC baját, hogy Bujka Barbara második kiállítását szedte össze, de őt Takács Vivien jól helyettesítette, ráadásul Muzsnay két fórgóllal visszahozta a zöld-fehér reményeket. Plusz odát Gyöngyössy Anikó is két személyi hibánál tartott. De jött Farkas Tamara, aki akciógóllal igyekezett nyugtatni csapatát, majd Leimeter Dóra balja „tett be” egy előnyt, így ismét néggyel, 8-4-re vezetett a BVSC.

A jelek szerint ez megtörte a bronzérem reményében vízbe ugró Fradi-pólósokat. Leimeter, akcióból is bevette Kasó Orsolya kapuját, Takács Orsolya blokkolt, 9-4-es zuglói vezetéssel zárult a harmadik etap.

A negyedikben nem sok kérdés volt, Béres Gergely csapat érezhetően beletörődött abba, hogy szombaton harmadik meccs dönt majd a Laky-uszodában a bronzéremről, ezáltal az Euroliga-indulásról.

NŐI OB I.
A 3. helyért, 2. mérkőzés
FTC-Telekom Waterpolo-BVSC-Zugló 6-11 (0-4, 2-2, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Muzsnay 3, Csabai 2, Gerendás, ill. Leimeter 3, Illés 2, Utassy, Farkas T., Kuna, Kele, Máté, Gyöngyössy
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

A további program
Május 4., szombat

BVSC-Zugló–FTC-Telekom, Laky-uszoda, 18:00


Vízilabda hírek
női bajnokság
BVSC
ftc