cover image
Egyéb

Az FTC a középszakasz győztese

2019. április 27. 20:14

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának utolsó fordulójában Varga Zsolt csapata a második félidőt 9-3-ra megnyerve 13-8-ra győzött az OSC otthonában, így a rájátszást az élről kezdheti meg.

Miután a Komjádi-uszodában 9-7-re győzött az OSC, és a gólkülönbsége jobb volt a forduló előtt, a középszakasz megnyerését nem feladva az FTC háromgólos győzelmi kényszerben kezdte a mérkőzést.

Miként várható volt, valódi presztízscsata zajlott a felek között, nem sok levegőt hagytak a másiknak az urak, plusz Braniszlav Mitrovics és Vogel Soma, a két kapus is magabiztosan állt a lábán. Így sokáig nem rezdült meg egyik háló sem – a gólcsendet aztán az 5. percben Manhercz Krisztián törte meg. A Fradi Nikola Jaksics duplájával fordított, és nyerte meg az első negyedet, ugyanakkor a Vad Lajos irányította OSC ettől nem ijedt meg.

MVLSZ_OSC_FTC_ffi_OB1_20190427_Madar_David_012.jpgSőt! A második menetben továbbra is stabil volt hátul, miközben elöl jöttek a gólok: betalált Salamon Ferenc, Burián Gergely, majd 3-3 után Manhercz újra, és Szava Randjelovics is, avagy 5-3 állt a táblán.

Varga Zsolt együttese Varga Dénes vezérletével a harmadik negyed közepéig összehozott egy 3-0-s sorozatot, ergo fordított – sőt vezethetett volna 7-5-re is, ám Mitrovics emberhátrányban bravúrral védte Jansik Szilárd lövését. Átellenben rögvest megvolt a lehetőség emberelőnyben ezt meglovagolni, ám időkérés után hibáztak a hazaiak. A rekontra sem jött össze, lévén FTC-időkérés után Varga lövését hatalmas bravúrral védte Mitrovics. Drasko Brguljan is előnyben lőtt, de Vogel is védett, nagy kérdés volt, ki lép el az állásról.

Nos, a Fradinak sikerült: Jansik akcióból talált be. Salamon remek ejtéssel gyorsan szépített, 7-6-ra vezettek a vendégek. Vámos Márton távoli bombagóljával állította vissza kétgólos vezetését a címvédő, s miután két emberhátrányt is kivédekezett, a hullámzó parti utolsó negyede előtt minden kérdés nyitva maradt.

MVLSZ_OSC_FTC_ffi_OB1_20190427_Madar_David_015.jpgVarga Dénes zseniális mozzanata után 9-6-ra vezetett az FTC, tovább nőtt a feszültség a vízben. Nem tartott sokáig (leszámítva azt, amikor Burián Gergő vérző orral szállt ki a medencéből Varga Dénes ütése után), hiszen a Fradi sokkal jobban pörgött hátul és elöl is, Aaron Younger hatalmas gólt lőtt, majd Vámos fórból növelte az előnyt. Lukas Seman ugyan szépített, ám Younger ötöst harcolt ki, amit értékesített, majd Sztefan Mitrovics „tett” be egy fórt. Jobb volt a vendég együttes, végül 13-8-ra győzött, megnyerve ezzel a középszakaszt.

Az FTC így az Egerrel, az OSC pedig a Szolnokkal játszik 6-0-ról az elődöntőben, azaz mindkét együttesnek egy meccset kell megnyernie ahhoz, hogy a fináléban újra találkozzanak.

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 8. forduló

A-Híd-OSC-Újbuda–FTC-Telekom 8-13 (1-2, 4-2, 1-4, 2-5)
Gólszerzők:
Manhercz 2, Salamon 2, Randjelovics, Seman, Ubovics, Burián, ill. Jaksics 4, Varga D. 3, Vámos 2, Younger 2, Jansik Sz., Sz. Mitrovics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. FTC 63, 2. OSC 63, 3. Szolnok 46, 4. Eger 44, 5. Miskolc 38, 6. Honvéd 27, 6. BVSC 25, 8. Debrecen 24

Rájátszás
Az 1-4. helyért
FTC-Telekom–ZF-Eger
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

Az 5-8. helyért
PannErgy-Miskolc–Debrecen
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

Budapesti Honvéd–BVSC-Zugló
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 2-2
Vízilabda hírek
férfbajnokság
felsőház
középszakasz