cover image
Egyéb

A Szolnoké a középszakasz harmadik helye

2019. április 27. 17:13

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának utolsó fordulójában Zsivko Gocics csapata remek kezdés után magabiztosan győzte le (15-9) nagy ellenlábasát, az Egert.

A Szolnok többek között Kis Gábor és Andrija Prlainovics, az Eger pedig Angelos Vlachopoulos nélkül várta azt a mérkőzést, amely a középszakasz harmadik helyét volt hivatott eldönteni. Tekintettel arra, hogy az elődöntőben mindkét csapat 0-6-ról indul az OSC-vel vagy az FTC ellen (a parti előtt még értelemszerűen ezt nem lehetett tudni), könnyen előfordulhat, a két együttes a bronzmeccsen is szembekerül egymással, így az eseteleges párharc pályaelőny is tét volt.

ANA_2817.JPGNos, Zsivko Gocics alakulata pörgött rá jobban talán az összecsapásra: Angyal Dániel akcióból, Teleki András a maga által kiharcolt fórból volt eredményes, és ugyan Decker Ádám fórból szépített, Zalánki Gergő és Viktor Rasovics is bevette Valics Bence kapuját. Átellenben Nagy Viktor a hétközi BL-csatához hasonlóan ezúttal is magabiztos volt, bravúrokat is bemutatott.

SER_0241.JPGA 4-1-es előnyét a folytatásban úgy őrizte a Szolnok, hogy három gólnál egyszer sem engedte közelebb riválisát. Dabrowski Norbert annak nyilván örült, hogy a lehetőséget kapó fiatalok bátran vízilabdáztak, Magyar Márton gólt is jegyzett, nyilvánvalóan elégedett lehetett a rendkívül aktív, centerből és megjátszott fórból is többször eredményes Nikola Murisics teljesítményével, ugyanakkor csapata hiába harcolt, eredmény tekintetében nem volt képes előbbre lépni.

Sőt a Szolnok a záró etapban megszórta a hevesieket, így végül az idegenbeli 10-6 után otthon 15-9-re nyert, s szerezte meg ezzel a középszakasz harmadik helyét.

ANA_2740.JPGE.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 8. forduló

Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 15-9 (4-1, 2-2, 4-4, 5-2)
Gólszerzők:
Teleki 3, Bátori 2, Zalánki 2, Alekszics 2, Jansik D. 2, Angyal, Szatmári, Szeghalmi, V. Rasovics, ill. Murisics 4, Hosnyánszky 2, Decker Á. 2, Magyar
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

A végeredmény: 1. FTC 63, 2. OSC 63, 3. Szolnok 46, 4. Eger 44, 5. Miskolc 38, 6. Honvéd 27, 6. BVSC 25, 8. Debrecen 24

Az 1-4. helyért
FTC-Telekom–ZF-Eger
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

A-Híd-OSC-Újbuda–Szolnoki Dózsa
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

Az 5-8. helyért
PannErgy-Miskolc–Debrecen
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 6-0

Budapesti Honvéd–BVSC-Zugló
Az egyik fél 7. pontjáig tartó párharc állása: 2-2

Vízilabda hírek