cover image
Egyéb

MEFOB: legyőzte a címvédőt - aranyérmes a Budapesti Gazdasági Egyetem!

2019. április 27. 22:11

A Budapesti Gazdasági Egyetem 13-6-ra győzte le a címvédő Debreceni Egyetemet a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság döntőjében, így a fővárosi intézmény csapata képviselheti hazánkat az Európa-bajnokságon.

Idén is megrendezésre került a felsőoktatásban tanuló vízilabdázók legjobban várt fináléja, a Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság, melynek pénteken és szombaton a Tüske-uszoda adott otthont.
 
A színes programokkal, koncertekkel, cheerleader bajnoksággal és gamer (e-sport) bajnoksággal tarkított, rangos eseményre tizenegy felsőoktatási intézmény nevezett. Az első nap végére kialakult a legjobb nyolc mezőnye: az A-csoportból a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a B-csoportból az Eszterházy Károly Egyetem valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a C-jelű trióból a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, míg a D-csoportból a címvédő Debreceni Egyetem, valamint a Semmelweis Orvostudományi Egyetem jutott a szombati negyeddöntőbe.
 
Az első elődöntőt a Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem valamint a Budapesti Gazdasági Egyetem vívta, míg a második elődöntőben az Eszterházy Károly Egyetem és a Debreceni Egyetem csapott össze egymással. Előbbi ütközetet a tavalyi bronzérmes BGE, utóbbit pedig a címvédő DE nyerte, így ők találkoztak döntőben, míg a BME és az EKE a harmadik helyért szállt harcba. 
 
A döntő összecsapás bizony meglepetéseket is tartogatott, hiszen a finálé két játékvezetője nem más volt, mint a kétnapos viadal sorsolását elkészítő, montreali ötkarikás bajnok, dr. Faragó Tamás, és Dr. Merkely Béla. A kiváló hangulatban megrendezett mérkőzést végig vezetve, magabiztosan nyerte meg a BGE 13-6-ra, elhódítva ezzel a címvédőtől az aranyérmet. A bronzérem az egri Eszterházy Károly Egyetem csapatának nyakába került. A medáliákat Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, dr. Faragó Tamás valamint dr. Merkely Béla adta át a dobogósoknak.

A finálé után gazdára talált egy, a tavaly novemberben, tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Vindisch Kálmán emléke előtt adózó elismerés is. A nagyszerű játékos nevével fémjelzett különdíjat a BGE játékosa, a döntőben öt találatig meg sem álló Nagy Álmos Dániel vehette át dr. Vindisch Kálmán családjától. 
4Y3A6361.jpg  
Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Vízilabda Bajnokság
Budapest, Tüske-uszoda, 2019. április 26-27.

Negyeddöntők
Budapesti Corvinus Egyetem-Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem 4-7
Budapesti Gazdasági Egyetem-Semmelweis Orvostudományi Egyetem 8-7
Eszterházy Károly Egyetem-Eötvös Loránd Tudományegyetem 14-11
Debreceni Egyetem-Pázmány Péter Katolikus Egyetem 9-6

Elődöntő
Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem-Budapesti Gazdasági Egyetem 2-11 (0-3, 2-3, 0-1, 0-4)
Gólszerzők:
Blum, Kincses, ill. Fülöp 3, Szám 3, Rébeli 2, Nagy Á. 2, Dolnay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Eszterházy Károly Egyetem-Debreceni Egyetem 2-8 (1-2, 1-2, 0-2, 0-2)
Gólszerzők:
Szabó E., Mata, ill. Szarvas, Somorjai, Torda, Orosz, Klinga
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
A 3. helyért
Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem-Eszterházy Károly Egyetem 5-6 (0-1, 2-4, 1-0, 2-1)
Gólszerzők:
Makai, Csutorás Bence, Csutorás Barna, Kovács Á., Szívós, ill. Kovács Cs. 2, Némethy 2, Mirkóczki, Mata
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Döntő
Budapesti Gazdasági Egyetem-Debreceni Egyetem 13-6 (4-2, 3-2, 4-2, 2-0)
Gólszerzők: Nagy Á. 5, Fülöp 4, Szám 3, Batta, ill. Stefanidesz 3, Torda 2, Szarvas
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
1.jpg  
2.jpg  
3.jpg  

Vízilabda hírek