cover image
Egyéb

Jól tartotta magát a Szolnok, de az FTC elvitte a bajnoki pontokat

2019. április 17. 19:17

Az E.ON Férfibajnokság szerdai rangadóján Varga Zsolt együttese elsősorban jó védekezésével ért révbe, s 9-7-es győzelemmel zárta a szolnoki partit. Az OSC magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, míg az Eger fordulatos és kiélezett meccsen, egy góllal győzte le a Debrecent.

Tekintettel arra, hogy megeshet, a Szolnok és az FTC egymás ellen játszik majd az elődöntőben, kimondottan fontos parti várt szerdán a felekre. Az esélyek alapból a címvédő mellett szóltak, ám a Bajnokok Ligájában látottak alapján a szakemberek óvatosan bántak a tippekkel…

Hazai oldalon rontotta a sanszot, hogy Kis Gábor és Andrija Prlainovics ezúttal is hiányzott a keretből – más kérdés, Zsivko Gocics együttese a magyar és a szerb olimpiai bajnoka nélkül is parádés játékkal győzte le szombaton a horvát Jug Dubrovnikot. Most is rendesen beleállt a csatába, így bizony Varga Zsolt alakulatának is fel kellett kötnie azt a bizonyost.

Felkötötte. A Fradi a legszigorúbb védekezését „vette elő” erre az összecsapásra, igencsak megnehezítve, megakadályozva a szolnoki támadógépezetet. A hazaiak mégis tudták tartani a lépést, elsősorban azért, mert Nagy Viktor hatalmas védésekkel igazolta klasszisát. A második negyedben 4-2-re vezetett a vendég együttes, úgy, hogy kétszer is megúszás után lőtt gólt. Úgy tűnt, így vonulnak nagyszünetre a felek, ám az etap végén Zalánki Gergő saját térfélről mindegy-mindegy alapon megkínálta Vogel Somát egy lövéssel, s őt is meglepte, hogy válogatott társa bevédte a labdát…

S miután a harmadik negyed elején Dorde Lazics kiharcolt egy ötméterest, amelyet Milan Alekszics értékesített, egyenlített a Szolnok! Sőt emberelőnyben a vezetésért is támadhatott, ám Vogel kétszer is javított. Ezt kihasználva a Fradi Vámos Márton és Szlobodan Nikics akciógóljával ismét ellépett kettővel a bajnok, s innen már képtelen volt visszajönni a Szolnok, többek között azért, mert Vámos balja igencsak belelendült.

A végén négyről két gólra felzárkózott a házigazda, így az FTC 9-7-tel vitte el a pontokat, életben tartva esélyeit a középszakasz megnyerésére.
 
Mindeközben a pontvadászatot veretlenül vezető OSC a BVSC-t látta vendégül hazai környezetben. Noha a második minutumban a zuglóiak szereztek vezetést, Vad Lajos tanítványai Sava Randelovics vezérletével gyorsan fordítottak és elléptek 5-1-re az első nyolc perc végére. Szűcs Levente legénysége a folytatásban magasabb fokozatra kapcsolt ugyan, félidőben 9-5-ös hazai előny mellett cseréltek térfelet a csapatok. A listavezető már nem is engedte ki a győzelmet a kezéből, 17-10-re megnyerte a találkozót és hűen őrzi száz százalékos mutatóját.

A középszakasz harmadik mérkőzésén a DVSE és az Eger feszült egymásnak a hajdúsági fővárosban. Ámbár kiválóak a cívisvárosiak hazai mutatói - BVSC és a Honvéd egyaránt értékes pontokat hagyott Debrecenben, sőt, az OSC-t is sikerült megszorítania Miroslav Bajin együttesének -, arra talán a legfanatikusabbak sem számítottak, hogy az első negyedet 3-0-ra a házigazda nyeri. Az álmos kezdést követően aztán Dabrowski Norbert csapata is begyújtotta a rakétákat, melynek köszönhetően nagyszünetre sikerült 7-5-re felzárkózniuk a vendégeknek. A harmadik negyedben ott folytatták a hevesiek, ahol a második játékrész végén abbahagyták, a hajrára pedig a vezetést is átvették (8-9). Izgalmas és kiélezett utolsó felvonás várt a csapatokra, mindkét együttes hatalmasat hajrázott (3-3), s végül az Eger óriási küzdelemben 12-11-re legyőzte a Debrecent.
 
E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Felsőház (1-8. helyért), 6. forduló
Szolnoki Dózsa-FTC-Telekom Waterpolo 7-9 (0-1, 3-3, 1-3, 3-2)
Gólszerzők:
Zalánki 2, Bátori, Jansik D., Szeghalmi, V. Rasovics, Alekszics, ill. Vámos 3, Nikics 2, Német, Varga D., Younger, Jaksics
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Felsőház (1-8. helyért), 7. forduló


A-Híd-OSC-Újbuda-BVSC-Zugló 17-10 (5-1, 4-3, 4-2, 4-4)
Gólszerzők:
Manhercz K. 4, Bundschuh 2, Burián 2, Salamon 2, Randelovics 2, Erdélyi, Kovács G., Tóth M., Seman, Brguljan, ill. Csapó 3, Szabó B., Várnai, Czigány, Török, Pásztor, Létay, Sugár
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Debrecen-ZF-Eger 11-12 (3-0, 4-5, 1-4, 3-3)
Gólszerzők:
Kovács G. 4, Macsi P. 2, Durik 2, La Rosa 2, Dőry, ill. Rasovics 6, Gyárfás 3, Vlachopoulos 2, Hosnyánszky
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
Április 20., szombat
Budapesti Honvéd-Szolnoki Dózsa, Kőér utca, 16:00
FTC-Telekom Waterpolo-PannErgy-Miskolc, Komjádi-uszoda, 17:00

Az állás: 1. OSC 63, 2. FTC 57, 3. Szolnok 45, 4. Eger 44, 5. Miskolc 37, 6. BVSC 24, 7. Debrecen 24, 8. Honvéd 23

Vízilabda hírek
férfbajnokság
felsőház
középszakasz