cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: jól kezdett a Ferencváros, fordított és hengerelt a Recco

2019. április 13. 19:40

A magyar bajnok álomszerű kezdés után 13-7-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája főtáblájának A-csoportját továbbra is veretlenül vezető, olasz Pro Recco csapatától.

Zsúfolásig telt lelátók és fantasztikus hangulat várta szombaton este a Komjádi-uszodában a találkozó főszereplőit. A Bajnokok Ligája főtáblájának tizenkettedik fordulójában a magyar bajnok a világ egyik legjobbjaként számon tartott olasz sztárcsapatot, az A-csoport veretlen listavezetőjét, a Pro Reccot látta vendégül.
 
Varga Zsolt tanítványai határozottan jól kezdték a mérkőzést, Varga Dénes rögtön az első támadás végén előnyhöz juttatta a házigazdákat - talpra is ugrott a zöld-fehérbe öltözött Fradi-tábor. Ámbár egy perc múlva Alessandro Velotto révén egalizált Ratko Rudics legénysége, a Ferencváros diktálta az iramot, és szórta a találatokat. Varga Dénes zseniális megmozdulása után Sedlmayer Tamás, Aaron Younger és Kállay Márk is feliratkozott a gólszerzők közé. A hazai rohamot követően magasabb fokozatra kapcsolt a tavalyi BL-ezüstérmes - Aleksandar Ivovics, Dusan Mandics, valamint a doppingvétség miatt négy évre eltiltott, s éppen a Fradi ellen visszatérő horvát ötkarikás bajnok, Niksa Dobud villanásaival az első játékrész végére 4-4-re módosult az állás.
 
A második felvonás elején a vezetést is átvehette volna az olimpiai-, világ-, és Európa-bajnokokkal teletűzdelt Recco, de Vogel Soma biztos kézzel védte Filip Filipovics ötméteresét. Ami késik, nem múlik, és ha nem megy büntetőből, majd megy fórból, Aleksandar Ivovics váltotta gólra az olaszok javára megítélt emberelőnyt. Fordítottak a vendégek, sőt, ezúttal Filip Filipovics sem hibázott, magabiztosan értékesítette az újabb ötöst, majd Dusan Mandics és Joseph Kayes talált be, tovább növelve a különbséget. A negyedet egy villámgyors gólváltás zárta, hazai oldalon Vámos Márton szépített, míg a túloldalon Joseph Kayes duplázta meg találatainak számát, 5-9.
4Y3A8676.JPG  
Térfélcserét követően az iram nem csökkent ugyan, de a gólcsapon szorítottak a csapatok. A harmadik nyolc percben mindössze egyetlen egy találat született, Gonzalo Echenique akcióból villant.
 
Nagyszerű hangulatban indult útjára a labda a negyedik negyedben, a ferencvárosi szurkolók fáradhatatlanul, továbbra is teli torokból buzdították kedvenceiket, akik igyekeztek meghálálni a szeretetet. Jansik Szilárd góljával kapaszkodott a Fradi, de nem örülhetett sokáig a hazai kispad, Filip Filipovics találatával ugyanis újra öt gól volt a különbség. Varga Dénes ötméteresével ismét csökkenthetett volna a Recco előnyén az FTC, ám a büntetőt hárította az egy héttel ezelőtt még a horvát válogatottal Európa Kupa ezüstérmet nyerő Marko Bijacs. Jansik Szilárdnak sikerült ugyan újból beköszönnie az ellenfél kapujába, a 13-7-es végeredményt Niksa Dobud és Niccolo Figari állította be.
 
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA
12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 12-13.

A-csoport 


FTC-Telekom-Pro Recco (olasz) 7-13 (4-4, 1-5, 0-1, 2-3)
Gólszerzők:
 Jansik Sz. 2, Varga Dénes, Sedlmayer, Kállay, Vámos, Younger, ill. Mandics 2, Dobud 2, Filipovics 2, Ivovics 2, Kayes 2, Velotto, Echenique, Figari
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További program
CNA Barceloneta (spanyol)-Dinamo Moszkva (orosz) 13-9
Crvena Zvezda (szerb)-AN Brescia (olasz) 9-13
Steaua Bucuresti (román)-ZF-Eger 11-13
 
Az állás: 1. Pro Recco 36, 2. Brescia 26, 3. Barceloneta 25, 4. FTC 19, 5. Eger 15, 6. Dinamo Moszkva 15, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport
Szolnoki Dózsa–Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 
Spandau 04 (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 3-11
BPM Sport Management (olasz)–Waspo Hannover (német) 12-7
Mladost Zagreb (horvát)–Jadran Split (horvát) 11-12 

Az állás: 1. Dubrovnik 29, 2. BPM Sport Management 26, 3. Olympiakosz 24, 4. Szolnok 21, 5. Jadran Split 12, 6. Hannover 9, 7. Mladost 8, 8. Spandau 7

A további program 
13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24. 
A-csoport 

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda 
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti 
Dinamo Moszkva-ZF-Eger 
Pro Recco-AN Brescia 
B-csoport 
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management 
Spandau 04-Mladost Zagreb 
Olympiakosz-Waspo Hannover 
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.) 

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15. 
A-csoport 

ZF-Eger-CNA Barceloneta 
AN Brescia-Steaua Bucuresti 
Pro Recco-Crvena Zvezda 
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom 
B-csoport 
Jadran Split-Szolnoki Dózsa 
Waspo Hannover-Mladost Zagreb 
Olympiakosz -BPM Sport Management 
Jug Dubrovnik-Spandau 04 

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább! 

Vízilabda hírek