cover image
Egyéb

Bajnokok Ligája: Eger - Bukarestben, FTC, Szolnok - jön a Recco és a Dubrovnik

2019. április 12. 18:00

Dabrowski Norbert csapata ma este 20:30-tól a Steaua otthonában vizitál, míg a Szolnok a horvát Jug Dubrovnik együttesével (19:30, Sport1), a magyar bajnok pedig az olasz Pro Reccoval csap össze szombaton este hazai környezetben (18:30, M4 Sport).

A hevesiek az OSC-től hétközben elszenvedett, 8-7-es vereséget követően Bukarest felé vették az irányt, hiszen Dabrowski Norbert tanítványai pénteken a Steaua vendégeként csobbannak medencébe a Bajnokok Ligája főtáblájának tizenkettedik fordulójában. Míg az Eger a hatodik, addig a rivális a hetedik pozícióból várhatja az összecsapást, ám ez a vendégek szerint nem szabad, hogy bárkit is megtévesszen. A román csapat ugyanis többször okozott már kellemetlen pillanatokat ellenfeleinek, ami az egriek mestere szerint annak köszönhető, hogy egyre nagyobb nemzetközi rutinra tesznek szert. A felek legutóbb novemberben, a harmadik fordulóban találkoztak, akkor az Eger nyert 13-9-re.

„Igazi brusztolós találkozóra számítok. Nehéz lesz idegenben játszani a Steaua ellen, de természetesen a győzelem csak az elfogadható nekünk. Abban az esetben, ha a pillanatnyi formánk rendben lesz és fejben mindenki jól koncentrál, akkor nem érhet meglepetés minket. Három ponttal akarunk hazatérni" – bizakodott Nikola Murisics, a hevesiek játékosa.

Míg az Eger a román fővárosban lép fel, addig a Szolnok és a Ferencváros hazai környezetben száll harcba - a Tisza-partiak a B-csoport éllovasát, a horvát Jug Dubrovnik gárdáját, a zöld-fehérek pedig az A-csoportot magabiztosan vezető veretlen olasz sztárcsapatot, a Pro Reccot látják vendégül.

„Mindig a győzelemre hajtunk, de egy ilyen jó csapat is, mint a Jug. Ők is− biztos vagyok benne−, hogy úgy jönnek ide, hogy győzni akarnak. Mi meg állunk elébe, le fogjuk győzni őket" - mondta elszántan Nagy Viktor az Olaj TV-nek.

„Ha van egy tízszázalékos helyzet, akkor nem feltétlenül kell megjátszani, mert nagyon jól lefordul ebből a Jug. Úgyhogy akkor végig kell vinni és szinte azt mondom, hogy ilyen 70-80-90 százalékos helyzeteket kell megjátszani. A kevesebb százalékúaknál meg inkább azt mondani, hogy akkor fújjunk egy levegőt, számoljunk el kettőig és ne adjuk oda. Mert én nagyon erősnek érzem őket abban, hogy lekontrázzák az ellenfelet. Főleg idegenben" - zárta gondolatait a Szolnok hálóőre.

A magyar bajnok a világ egyik legjobb csapatát, a Pro Recco csapatát fogadja szombaton este 18.30-tól a Komjádi-uszodában, várhatóan telt ház előtt. Varga Zsolt együttese szeretne minél jobb eredményt elérni az olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal teletűzdelt, tavalyi BL-ezüstérmes olaszok ellen, hiszen miképpen Jansik Szilárd fogalmazott: ahhoz, hogy bebiztosítsák helyüket a hannoveri nyolcas döntőben, szükségük van minden pontra! A belépőjegyek az ütközetre korlátozott számban még megvásárolhatók. Jegyinformációk.
 
„Úgy érzem, hogy sikerült felkészülnünk a Recco ellen. Igyekeztünk a saját játékunkra koncentrálni, újra összerakni azt és a hibákat kijavítani. Sajnos az utóbbi időben nem ment mindig jól a csapatnak, de bízom benne, hogy ezt megszakítva elindulunk egy jó úton. Nagyon örülünk, hogy ilyen nagy az érdeklődés a mérkőzés iránt, mindig sokat lendítenek rajtunk a szurkolóink, melyet szeretnénk meghálálni. Ahhoz, hogy bebiztosítsuk a helyünket a júniusi, hannoveri Final Eightben, pontra, pontokra van szükségünk" - vélekedett Jansik.
 
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA - a forduló mérkőzései élő sreamen itt nézhetőek!
12. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 12-13.

A-csoport 

CNA Barceloneta-Dinamo Moszkva, 12:30
FTC-Telekom-Pro Recco, 18:30 – tv: M4 Sport
Crvena Zvezda-AN Brescia, 20:30
Steaua Bucuresti-ZF-Eger (április 12., 20:30)
 
Az állás: 1. Pro Recco 33, 2. Brescia 23, 3. Barceloneta 22, 4. FTC 19, 5. Dinamo Moszkva 15, 6. Eger 12, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0

B-csoport 
Spandau 04-Olympiakosz, 19:00
BPM Sport Management-Waspo Hannover, 19:00
Mladost Zagreb-Jadran Split, 20:30
Szolnoki Dózsa-Jug Dubrovnik, 19:30 – tv: Sport1
 
Az állás: 1. Dubrovnik 29, 2. BPM Sport Management 23, 3. Olympiakosz 21, 4. Szolnok 18, 5. Jadran Split 9, 6. Hannover 9, 7. Mladost 8, 8. Spandau 7
 
A további program 
13. FORDULÓ - 2019. ÁPRILIS 24. 
A-csoport 

CNA Barceloneta-Crvena Zvezda 
FTC-Telekom-Steaua Bucuresti 
Dinamo Moszkva-ZF-Eger 
Pro Recco-AN Brescia 
B-csoport 
Szolnoki Dózsa-BPM Sport Management 
Spandau 04-Mladost Zagreb 
Olympiakosz-Waspo Hannover 
Jug Dubrovnik-Jadran Split (április 23.) 

14. (UTOLSÓ) FORDULÓ - 2019. MÁJUS 15. 
A-csoport 

ZF-Eger-CNA Barceloneta 
AN Brescia-Steaua Bucuresti 
Pro Recco-Crvena Zvezda 
Dinamo Moszkva-FTC-Telekom 
B-csoport 
Jadran Split-Szolnoki Dózsa 
Waspo Hannover-Mladost Zagreb 
Olympiakosz -BPM Sport Management 
Jug Dubrovnik-Spandau 04 

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jut tovább! 

Vízilabda hírek