cover image
Egyéb

Női LEN-kupa, négyes döntő: mindent bele, UVSE!

2019. április 12. 8:00

Benczur Márton csapatának célja, hogy magyar kézen maradjon a trófea, amelynek a Dunaújváros a címvédője. Kirishiben a házigazda lesz az elődöntőben az UVSE ellenfele.

Mielőtt bárki kézlegyintéssel intézné el a második számú európai kupasorozat négyes döntőjét, feltétlen érdemes rögzíteni: Kirishiben az előző szezon Euroliga négyes döntőből három csapat harcol a LEN-trófeáért! Nem véletlenül jegyezte meg a mérkőzéseket a helyszínen megtekintő Bíró Attila szövetségi kapitány, hogy „Cseppet sem gyengébb ez a négyes, mint az Euroligában négyese, itt is rendkívül színvonalas csatákra van kilátás. Természetesen bízom abban, hogy az UVSE képes lesz révbe érni, bár rendkívül nehéz dolga lesz rögtön az elődöntőben.”

Nos, igen, a Benczur Márton irányította magyar bajnok a legutóbbi két Euroliga-kiírást megnyerő orosz együttessel méri össze az erejét. „Az orosz válogatott gerincére épül ellenfelünk, gyors játékot játszik, ezt kell megállítani. Tudjuk, hogyan kell játszani ellene, a játékosaim a torinói Európa Kupán is megtapasztalhatták, miként vízilabdázik az orosz válogatott, igaz, az ellenfelünk is jól ismer minket. Az dönt majd, hogy ki használja ki jobban a lehetőségeit” – nyilatkozta a vezetőedző, aki az említett torinói EK-t a helyszínen tekintette meg, s aki csapatával szerda óta az orosz városban készül a megméretésre.

A másik elődöntőben az Euroliga-bronzérmes olasz Catania a spanyol Sand Andreuval mérkőzik meg. Ne feledjük, a sorozatban a Dunaújváros a címvédő – szép lenne, ha magyar kézen maradna a trófea.

Női LEN-kupa, négyes döntő, Kirishi
A program
2019. április 12., péntek
Elődöntő

Ekipe Orizzonte Catania (olasz)–CN Sant Andreu (spanyol), 16:00
Kinef Kirishi (orosz)–UVSE-Hunguest Hotels, 17:30
2019. április 13., szombat
A 3. helyért, 12:00
Döntő, 13:30

Vízilabda hírek
len-kupa
uvse