cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, alsóház: őrült meccsen nyert az UVSE, előzött a Szentes

2019. április 10. 21:00

A Szombathely a Kaposvárral, a Szentes a Tatabányával, a Vasas pedig a KSI-val szemben tartotta otthon a három pontot a középszakasz hatodik fordulójában. Az UVSE hatalmas csatában egy góllal, 10-9-re győzte le a szintén nagyot küzdő Pécs csapatát.

Kéthetes pauza után hétközi derbikkel folytatódott az E.ON Férfibajnokság középszakasza. A hatodik forduló alsóházi küzdelmeinek sorát a Szentes-Tatabánya találkozó, és egy dunántúli rangadó, a Szombathely-Kaposvár összecsapás nyitotta.

Előbbit a vendéglátó Kurca-partiak kezdték jobban. Pellei Csaba tanítványai az első nyolc perc végére megléptek 3-1-re, majd a második játékrészben a vendég bányászok is megérkeztek a meccsbe - Zantleitner Tamás legénysége félidőre 6-6-ra módosította az állást. Térfélcserét követően fordult a kocka, ismét a Szentes percei következtek (4-1), így a csapatok háromgólos, 10-7-es hazai vezetés mellett vághattak neki a negyedik negyednek. Keresztúri Márton vezérletével nagyon nagyot hajrázott a Tatabánya, egalizálnia azonban már nem sikerült a dunántúliaknak, a házigazda 11-10-re megnyerte a mérkőzést.

Alaposan megküzdöttek a három pontért a dunántúli rangadó résztvevői is. A rutinos Vindisch Ferenc révén rögtön az első támadás végén a vendég Kaposvár szerzett vezetést, melyet nem hagytak annyiban a hazaiak, az első felvonás 3-3-nál ért véget. A második etapban sikerült a vendéglátóknak meglépnie hárommal (8-5), ami gyakorlatilag el is döntötte a mérkőzést. Berta József tanítványai ugyan magasabb fokozatra kapcsoltak, nem sikerült visszakapaszkodniuk - a Szombathely a négy találatig meg sem álló Ekler Bendegúz vezetésével 14-10-re legyőzte a Kaposvárt.

Hazai győzelem született a Komjádi-uszodában is. Bóbis Máté együttese végig vezetve, magabiztosan múlta felül a sereghajtó központi sportiskolásokat. A sikerből alaposan kivette a részét az angyalföldiek ifjú hálóőre, Dévai Kristóf, aki 72 %-os védési mutatóval zárta a találkozót, meghálálva edzőjének a bizalmat, míg elől Sélley Rauscher Domonkos és Miklós Levente szórta a gólokat, a két játékos hatszor volt eredményes.
 
A hatodik forduló küzdelmeit az UVSE-PVSK rangadó zárta. A nyitó játékrészben mindössze egyetlen egy találat született - Baksa Benedek váltotta gólra a vendéglátók emberelőnyös helyzetét a hajrában. A folytatásban aztán rákapcsoltak a csapatok, a második nyolc percet a lilák, a harmadik negyedet pedig a mecsekaljaiak hozták le 3-2-re. A mindent eldöntő negyedik menetet 6-5-ös előny birtokában várhatták Benedek Tibor ifjú tanítványai, ám a második perc végén Csaba Márton fórgóljával kiegyenlített a Pécs. A vendégek négyese egyúttal megnyitotta a gólcsapot, hat perc leforgása alatt négy-négy találatot szereztek. A gólpárbajt végül az UVSE nyerte, miután Sziládi Kristóf két másodperccel a mérkőzés végét jelző dudaszó előtt bombázott az ugyancsak nagyot küzdő vendégek kapujába.
 
E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Alsóház (9-16. helyért), 6. forduló

Metalcom-Szentes-Tatabánya 11-10 (3-1, 3-5, 4-1, 1-3)
Gólszerzők:
Nagy M. 3, Chrysopathis 3, Somogyi 2, Pellei K., Pellei F., Hegedűs, ill. Keresztúri 4, Korbán 2, Szentesi 2, Kolozsi, Kuncz
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

AVUS-Kaposvári VK 14-10 (3-3, 5-2, 4-3, 2-2)
Gólszerzők:
Ekler 4, Kiss Cs. 3, Irmes 2, Baj 2, Basara, Takács, ill. Vindisch 3, Kovács O. 2, Telegdy, Dobos, Juhász-Szelei, Tóth K., Pataki
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-KSI 10-5 (3-1, 3-1, 3-2, 1-1)
Gólszerzők:
Sélley Rauscher 3, Miklós 3, Bencz, Szabó B., Hegedűs G., Vogel S., ill. Tóth B. 2, Gábor 2, Lantos
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

UVSE-Hunguest Hotels-PVSK-Mecsek Füszért 10-9 (1-0, 3-2, 2-3, 4-4)
Gólszerzők: Baksa 3, Vigvári V. 3, Konarik 2, Sziládi 2, ill. Gál 5, Csacsovszky E. 2, Csacsovszky A., Csaba
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
Az állás: 1. Szentes 29, 2. Pécs 27, 3. Tatabánya 23, 4. AVUS 21, 5. Vasas 20, 6. UVSE 20, 7. Kaposvár 11, 8. KSI 3
 
Vízilabda hírek