cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„Szívünket, lelkünket beleadtuk ebbe a győzelembe!"

2019. április 8. 0:45

Férfiválogatottunk Montenegró és Olaszország után a sorozat címvédőjét, Horvátországot is legyőzte (10-8) az Európa Kupa zágrábi fináléjában. Örömszavak az Európa Kupa-győztes főszereplőktől.

Mint arról beszámoltunk, Montenegró és Olaszország után a sorozat címvédőjét, a házigazda Horvátországot is legyőzte a Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk az Európa Kupa zágrábi döntőjében!

Märcz Tamás szövetségi kapitány érthetően büszkén nyilatkozott a fantasztikus győzelem után: „Két évvel ezelőtt Horvátország ellen világbajnoki döntőt veszítettünk Budapesten, és bár nem ugyanazon eseményen, de most sikerült nekik visszavágnunk. Ha már eljutottunk a döntőbe, és ha már ennyit harcoltunk érte két napon át, szerettünk volna minden akadályozó körülménytől eltekintve száz százalékot nyújtani és alkalmazkodni az új szabályokhoz. Nagyon örülök, hogy ez ilyen jól sikerült, borzasztóan erős horvát válogatottat győztünk le és hódítottuk el a kupát. Ez a nyolc csapat, aki itt volt Zágrábban, kétségkívül a sportág krémje jelen pillanatban, őket sikerült magunk mögé utasítanunk, ami nem azt jelenti, hogy mi vagyunk a legjobbak a világon, de ezen a tornán valami nagyon jól működött. A jól dolgokat szeretnénk átmenteni és megtartani, a hibákat pedig kijavítani és folytatni ezt a rendkívül pozitív sorozatot."

MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_010.jpgKollégája, Ivica Tucak, a címvédő horvát válogatott kapitánya csalódottan formálta szavait az elveszített döntő után: „Szerettük volna meghálálni ennek a fantasztikus közönségnak a buzdítást, de most sajnos be kell érnünk a második hellyel. Nagyon sokat hibáztunk, elsősorban támadásban hoztunk rossz döntéseket. Az ellenfél kapusa nagyszerűen védett, ám ez nem lehet magyarázat a gyenge emberelőnyös mutatónkra. Nem örülünk, de lesz még elég torna ebben az évben, melyen javíthatunk."
 
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_034.jpg „Egy torinói bronzéremmel nyitottuk az Európa Kupa küzdelmeit, majd egy zágrábi győzelemmel feltettük az i-re a pontot, A hölgyekre és az urakra egyaránt nagyon büszke vagyok, amiért megkoronázták ezt a sorozatot. Fantasztikus teljesítménnyel örvendeztettek meg bennünket, a szurkolóinkat és támogatóinkat. Szeretnék köszönetet mondani a játékosoknak, az edzőknek, a szurkolóknak, és mindenkinek, aki segíti a munkánkat és kivette a részét ebből a nem mindennapi diadalból. Egy lépéssel közelebb vagyunk a hazai rendezésű, Női Világliga Szuperdöntő, valamint a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntő felé, és ne feledkezzünk meg a 2020-as, budapesti Európa-bajnokságról és a nyári, tokiói olimpiáról, ami az álmainkat testesíti meg" - mondta Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_042.jpgA magyar válogatott kapuját pazar formában védő Nagy Viktor így összegzett: „Meccs előtt Dumi és Pufi levert UNO-ban, amiért én dühbe gurultam, és ez lett a vége... A viccet félretéve, nagyon jó a csapat, kiváló a hangulat, nagy az alázat és megvan a munka is. Örülök, hogy ilyen jó eredményt értünk el a három nap alatt, mert rengeteg meccset játszunk a bajnokságban és a nemzetközi kupákban egyaránt, ezért nagyon keveset tudtunk együtt készülni. Az új szabályokra sikerült kifejezetten jól reagálnunk, emellett pedig minden játékos a szívét-lelkét beletette ebbe a győzelembe!"

MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_018.jpg„Sikerült az első két mérkőzésből erőt merítenünk - mindkét meccsbe úgy mentünk bele, hogy küzdünk, amíg bírjuk, ráadásul volt egy nagyon jó cserepadunk is. Miért lennének jobbak nálunk, gondoltuk!? Nem volt rajtunk teher, nekik mentünk és győztünk - fogalmazott a klasszisát valamennyi összecsapáson igazoló, s a torna legjobbjának választott Varga Dénes.
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_019.jpg  
Férfi Európa Kupa, nyolcas döntő, Zágráb
Döntő
 
MAGYARORSZÁG-HORVÁTORSZÁG 10-8 (2-2, 3-1, 3-2, 2-3)
Gólszerzők: Manhercz 3, Angyal, Vámos, Német, Kovács G., Bátori, Erdélyi, Zalánki, ill. Fatovics 3, Jokovics 2, Buljubasics, Buslje, Vrlics

(Teljes jegyzőkönyv: itt)
MVLSZ_HUN_CRO_ffi_EK_donto_20190407_MaD_025.jpg 
További eredmények

A 7. helyért
Oroszország-Görögország 14-15
Az 5. helyért
Montenegró-Szerbia 16-14
A 3. helyért
Olaszország-Spanyolország 7-9
 
A magyar férfiválogatott zágrábi kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC),  Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott