cover image
Egyéb

Női bajnokság: kezdődik az elődöntő! UVSE–FTC és Dunaújváros–BVSC csaták!

2019. április 5. 21:00

Az egyik fél második győzelméig tartó párharcokban a válogatottal Európa Kupa-bronzérmet szerző játékosok főszereplése várható, de a légiósok, a bizonyítási vágy hajtotta válogatott-közeli játékosok is nagyot alkothatnak, avagy az izgalom garantált!

A férfiválogatott Európa Kupa-szereplése mellett női fronton is meglehetősen fontos pillanathoz értünk: szombaton a női bajnokság elődöntői kezdődnek meg! Mindkét párharcban az egyik fél második győzelméig tart a párviadal – s az biztos, hogy a Dunaújváros–BVSC csatából lesz majd meg az első fináléba jutó. Ennek az az oka, hogy az elődöntőig százszázalékos bajnoki teljesítménnyel elérő, címvédő UVSE a jövő héten az oroszországi Kirsihiben a LEN-Kupa négyes döntőjében érdekelt, így mire hazatér majd onnan, addigra a másik ágon bizonyosan véget ér a párviadal.

Maradva Benczur Márton csapatánál: az UVSE egyértelmű esélyese a Béres Gergely irányította FTC elleni csatának, ugyanakkor tisztában vannak a játékosok azzal, hogy az idényben hétről hétre szépen fejlődő, a csúcsformát minden bizonnyal a szezon végére elérő, a Kasó Orsolya, Csabai Dóra, Bujka Barbara Európa-bajnok trióra építő riválist nem szabad leírni. Éppen ezért várható kimondottan nagy csata (a szombati partit az UVSE Facebook-oldala élőben közvetíti!), amelyben főszerep várhat Rebecca Parkesra, aki a torinói Európa Kupában briliáns centerjátékot nyújtott. Ha ezt folytatja… És akkor persze még nem említettük Keszthelyi Ritát

"Január óta kilenc meccset játszottunk és csak az UVSE-től kaptunk ki, ám azon a találkozón is 8-8-as döntetlennel fordultunk az utolsó negyedre. Mindenképpen közelebb kerültünk hozzájuk és fejlődtünk, ezt pedig bizonyítottuk a többi riválisunk ellen is. Tavasszal döntetlent játszottunk a BVSC-vel, míg a Dunaújvárost már legyőztük, a helyosztón pedig simán léptünk tovább az Eger ellen. Magabiztosabbak vagyunk, mint korábban. Ebben a szezonban háromszor kikaptunk az UVSE-től, ettől függetlenül a csapat úgy áll az elődöntőhöz, hogy bármi megtörténhet. Ha kellő önbizalommal ugranak a lányok a medencébe, akkor nyerhetnek. Ha kikapnánk a párharc első meccsén, akkor a Népligetben még javíthatunk és kiharcolhatjuk a harmadik meccset. Közel három hete a rájátszásra készülünk, ezalatt voltak keményebb fizikális edzések, de a héten már könnyítettünk. Szerdán a Dunaújvárossal kétkapuztunk, ami jó volt arra, hogy gyakoroljunk egyes elemeket, amiket az UVSE ellen vethetünk be” – nyilatkozott Béres Gergely a klub honlapján.

A másik ágon is sorolhatnánk a neveket, a válogatott játékosokat, aki felettébb jól ismerik egymást, voltaképpen állandó vetélytársai egymásnak. Tekintettel arra, hogy a Dunaújváros a szezonban a Fabó Éva Sportuszoda felújítása miatt hazai pálya hiányában van, az elődöntő első „hazai” meccsét a zuglóiak uszodájában vívja. Érdekesség, egyben felettébb „kecses” szakmai kihívás Mihók Attilának és Petrovics Mátyásnak is, hogy kedden máris a második összecsapás következik, avagy fizikailag is szép kihívás vár a felekre. Amennyiben két mérkőzés után 1-1-re állnak, a mindent eldöntő harmadik csata egy hét múlva a Komjádi-uszodában következne.

Női OB I
Elődöntő
A program
1. mérkőzések
2019. április 6., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló, Laky-uszoda, 17:00
UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00

2. mérkőzések
2019. április 9., kedd
BVSC-Zugló–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics, Laky-uszoda, 18:30 – tv: M4 Sport
2019. április 17., szerda
FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels, Népliget, 20:15

3. mérkőzések – ha szükséges
2019. április 13., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 15:00
2019. április 20., szombat
UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00

Az elődöntők mellett az 5-8. helyért zajló rájátszás is megkezdődik. A szintén az egyik fél második győzelméig tartó párharcokban szombaton az Eger a Szegedet, a Szentes pedig a Tatabányát fogadja.

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzések
A program
2019. árpilis 6., szombat

ZF-Eger–Szeged SZTE, Bitskey-uszoda, 18:00
Hungerit-Szentes–RB-Tatabánya, Szentes, 18:00







 


Vízilabda hírek
női bajnokság