cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ők tizenöten indulnak harcba az Európa Kupában

2019. április 3. 14:00

Märcz Tamás szövetségi kapitány ígéretéhez híven a szerda délelőtti edzést követően megnevezte a Zágrábba utazó keretét. Az Európa Kupa nyolcas döntőjében pénteken 15 órától Montenegró ellen játszik negyeddöntőt a csapat, a mérkőzését az M4 Sport élőben közvetíti.

A kétkapus edzőmeccsek végett Gyárfás Tamást és Várnai Kristófot úgymond „átrendelte” a B-válogatottól a csapathoz a szövetségi kapitány, így igazán dinamikus tréninggel készült a társaság a hétvégi megméretésre.

Märcz Tamás a szerda délelőtti edzést követően aztán kihirdette 15-ös utazó keretét – a bő keretből Kardos Gergely (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Jansik Dávid (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc) és Pásztor Mátyás (BVSC) maradt ki ezúttal.

A szakvezető így fogalmazott: „Öt nagyon jó edzést tudtunk tartani, kifejezetten hasznosnak éreztem ezt a három napot. Érezhető, hogy sokat fejlődtünk csapatként ennyi idő alatt is. Az utolsó edzésre jelentkezett némi fáradtság, de a záró kétkapus edzőmeccs így is roppant kemény volt. A játékosok szemmel láthatóan harcoltak a helyekért, több poszton is hasonló jó teljesítményeket láttunk. Akik kimaradtak, szintén jól teljesítettek, velük ugyanolyan erős lenne a válogatott. Akik bekerültek, semmiképpen sem kényelmesedhetnek el, hiszen ha valaki visszavesz, könnyen kikerülhet a keretből. Taktikailag sikerült előrelépnünk, kijöttek azok a hibák, amelyeknek ki kellett jönniük ilyenkor. Hogy aztán hol tartunk, arra jó választ adhat a Montenegró elleni mérkőzés, amely kiváló teszt lesz. Délután pihenőt kap a csapat, csütörtökön reggel indulunk busszal Zágrábba, ahol délután már edzünk is.”

A magyar férfiválogatott 15-ös kerete az Európa Kupa nyolcas döntőjére
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori  Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Manhercz Krisztián (OSC),  Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi Európa Kupa, nyolcas döntő, Zágráb
A program
2019. április 5., péntek
Negyeddöntő
Magyarország-Montenegró, 15:00
Spanyolország-Szerbia, 16:45
Olaszország-Oroszország, 18:30
Horvátország-Görögország, 20:15  
2019. április 6., szombat
Az 5-8. helyért
Magyarország/Montenegró-Olaszország/Oroszország, 15:00
Spanyolország/Szerbia-Horvátország/Görögország, 16:45
Elődöntő
Magyarország/Montenegró-Olaszország/Oroszország, 18:30
Spanyolország/Szerbia-Horvátország/Görögország, 20:15
2019. április 7., vasárnap
A 7. helyért, 15:00
Az 5. helyért, 16:45
A 3. helyért, 18:30
Döntő, 20:15
 

Vízilabda hírek
Férfi válogatott
märcz tamás
világliga