cover image
Egyéb

E.ON Férfibajnokság, alsóház: pontosztozkodás a Dunántúlon

2019. március 23. 19:15

Míg a sereghajtó KSI a Tatabánya ellen megszerezte az első győzelmét, addig a két dunántúli rangadón a Kaposvár és a Pécs, valamint a Szombathely és az UVSE sem bírt egymással, így mindannyian megosztozkodtak a pontokon. A Szentes a fővárosban nyert.

Az E.ON Férfibajnokság középszakaszának ötödik fordulója kora délután, a KSI-Tatabánya összecsapással vette kezdetét. A találkozó előtt a központi sportiskolások 450. OB I-es mérkőzése alkalmából köszöntötték Dávid Zoltánt. Az ünnepi felvezetést követően a találkozót a vendég bányászok kezdték jobban, Zantleitner Tamás legénysége az első nyolc perc végére meglépett hárommal, nagyszünetre pedig felzárkózott kettőre a házigazda. Horváth János tanítványai a második félidőben még magasabb fokozatra kapcsoltak, és Pető Attila, valamint Turnai Bálint találataival kiegyenlített a KSI. Kalanovics Balázs fórgóljával egalizált a Tatabánya, majd Schmölcz Norman duplájával fordított a vendéglátó. A fővárosiak innen már nem is engedték ki a győzelmet a kezükből, 10-8-as sikerükkel megszerezték első pontjaikat a bajnokságban.

Horváth János, a KSI vezetőedzője: „Nagyon boldog vagyok, rengeteget dolgoztunk ezért a három pontért. A szokásnak megfelelően kezdtük a mérkőzést: buta hibákat követtünk el, amelyek miatt három nullra elhúzott a Tatabánya. Az ellenfélnek volt esélye arra is, hogy kivégezzen minket, de örülök, hogy volt tartása a csapatnak, és vert helyzetből is fel tudtunk állni."

Zantleitner Tamás, a Tatabánya vezetőedzője: „A KSI nagyon jól játszott, mi meg hülyék voltunk. Pedig jól kezdtünk, remekül működött a védekezésünk, utána azonban hihetetlen gólokat kaptunk. Onnantól a KSI megérezte, hogy lehet keresnivalója, az ellenfél játékosai elkezdtek szárnyalni, mi pedig csak erőlködtünk. Sajnos nagyon sok gólt kaptunk lefordulásból."

Fotó: KSI Vízilabda Facebook

Fotó: KSI Vízilabda Facebook

Eközben a Dunántúlon két fordulatos és izgalmas mérkőzést is rendeztek - a Kaposvár a Pécs együttesét látta vendégül, a Szombathely pedig az UVSE-vel nézett farkasszemet. Mivel egyik csapat sem bírt egymással, mindkét találkozó 11-11-es döntetlennel ért véget, a felek pedig megosztozkodtak a pontokon. 

Berta József, a Kaposvár vezetőedzője: „A mérkőzés előtt aláírtam volna a döntetlent. Közönségszórakoztató találkozó volt, annak ellenére, hogy szakmailag rengeteget hibázott mindkét csapat. A végleg cserés kiállítások miatt átrendeződtek az együttesek, de szerencsére mi jöttünk ki jobban a meccs végéből. Ebben az évben először sikerült hátrányból felállnunk.

Lukács Gergely, a Pécs vezetőedzője: „Olyan helyzetből mentett pontot a Kaposvár, amely kevés csapatnak sikerült volna. Őrült mérkőzés volt, a harmadik negyedben uraltuk a találkozót, megvolt az előnyünk, de az utolsó etapban, amikor megnyerhettük volna, sokat hibáztunk és elbizonytalanodtunk. A Kaposvár pedig mindent egy lapra feltéve rohamozott, és sikerült pontot mentenie."

Matajsz Márk, az AVUS vezetőedzője: „Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ezért az első két negyedben futottunk az eredmény után. A vendégcsapat kétgólos előnyre tett szert, sokat hibáztunk, védekezésben és a támadások befejezésénél. Mindkét csapat nagyon küzdött, ennek az eredménye lett a pontosztozkodás."

Benedek Tibor, az UVSE vezetőedzője: „Három pontért jöttünk, de egy pontot sikerült csak szereznünk, ennek ellenére meg vagyok elégedve a csapat teljesítményével. A harmadik negyedben kétgólos előnyünket könnyen eladtuk, amit a hazai csapat kihasznált, és vezetést tudott szerezni, azonban tudtunk újítani és sikerült egy pontot megmenteni."
 
A középszakasz ötödik fordulójának alsóházi küzdelmeit a Vasas-Szentes találkozó zárta a Komjádi-uszodában. Pellei Csaba tanítványai végig vezetve, magabiztosan győzték le a házigazda angyalföldieket, sikerükkel pedig már csak egy pont a hátrányuk az első pozíciót elfoglaló mecsekaljaiakkal szemben.
 
Bóbis Máté, a Vasas vezetőedzője: „Ha reálisan nézzük a történteket, egy percig sem volt esélyünk megnyerni ezt a mérkőzést. A két vereséget hozó két hétből le kell vonni a tanulságokat, elsősorban nekem, majd utána minden egyes játékosnak."

Pellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: „Motiváltan érkeztünk Budapestre, folytatni akartuk az eddigi jó teljesítményünket. Borzasztóan sűrű a mezőny, minden pontnak hatalmas jelentősége van. Mivel pontjaink nyolcvan százalékát otthon szereztük, nagyon örülök, hogy idegenben is nyerni tudtunk. Fegyelmezett csapatjátékkal győztünk."

E.ON Férfibajnokság, Középszakasz
Alsóház (9-16. helyért), 5. forduló

KSI-Tatabánya 10-8 (0-3, 3-2, 4-1, 3-2)
Gólszerzők:
Schmölcz 3, Pető 2, Bihácsi 2, Dávid, Turnai, Bóbis, ill. Kalanovics 3, Kolozsi 2, Hoppál, Keresztúri, Szentesi Á.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Kaposvári VK-PVSK-Mecsek Füszért 11-11 (2-3, 3-3, 3-5, 3-0)
Gólszerzők:
Juhász-Szelei 3, Berta 2, Giga 2, Varga Zs., Tóth K., Kovács O., Pataki, ill. Zerinváry 3, Rakonjac 3, Csaba 2, Csacsovszky E., Chilkó, Gál
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

AVUS-UVSE-Hunguest Hotels 11-11 (1-2, 3-4, 6-3, 1-2)
Gólszerzők:
Basara 4, Irmes 3, Kiss Cs., Takács, Garancsy, Polovic, ill. Dala 3, Vigvári Vendel 2, Korbács, Aranyi, Baksa, Konarik, Szieben, Sziládi
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

VasasPlaket-Metalcom-Szentes 5-10 (1-2, 2-4, 1-1, 1-3)
Gólszerzők:
Miklós 2, Bencz, Halek, Hegedűs, ill. Nagy M. 3, Pellei F. 3, Vörös 2, Bozó, Chrysopathis
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás: 1. Pécs 27, 2. Szentes 26, 3. Tatabánya 23, 4. AVUS 18, 5. Vasas 17, 6. UVSE 17, 7. Kaposvár 11, 8. KSI 3
Vízilabda hírek